گزارش «نسیم آنلاین» از چهاردهمین مهرواره شعر و داستان سوره:
شکارسری: شاعران باید بتوانند با موضوع مدافعان حرم برخورد استعاری داشته باشند
حمیدرضا شکارسری در کارگاه شعر چهاردهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره گفت: در خصوص مدافعان حرم در حوزه شعر اصل مسئله سر جای خودش ثابت است، اما شاعر باید بتواند با این موضوع برخورد استعاری داشته باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی « نسیم آنلاین »، حمیدرضا شکارسری صبح امروز در کارگاه شعر چهاردهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره که در زنجان برگزار شد، با بیان اینکه اینکه زبان را گنجینهای از کلمات بدانیم، شاید اشتباه نباشد، اما تمامی واقعیت هم نیست، گفت: زبان را باید به گونه ای تعریف کرد که بتوان به زبان شاعرانه رسید. در حقیقت رابطه زبان با جهان ما رابطه ای نشانه شناسانه است و ما با استفاده از آن و در بیان شاعرانه تنها به جهان اشاره میکنیم.
وی ادامه داد: شعر و یک متن ادبی نشانه ها را با واسطه با جهان به مخاطب نشان می دهد، در حالی که ما در نسخهای ادبی، اشاره مستقیم و بدون تعبیر به کار می بریم، از این رو برای نشانه ها ارزش قائل هستیم.
این منتقد ادبی با بیان اینکه در حوزه صورت زبان موضوعی گفتمانمدار به شمار می رود و گاهی در شعر زبان کهنه می شود، افزود: البته گاهی هم زبان در شعر نو و رویکرد امروزی پیدا می کند، با این حال نمی توان نمی توان عنوان کرد که کدام یک از زبان ها، زبان شاعرانه نیست و یا کدام یک زبان شاعرانه به شمار می رود؛ چرا که رویکرد معینی در حوزه شعر نداریم.
شکارسری افزود: جوهر، عنصر مشترکی که علاوه بر زبان در شعرها وجود دارد و معتقدم باید بتونانیم از ظاهر زبان به درون آن برویم و اگر این مهم محقق شود می توانیم بگوییم که زبان شاعرانه را پیدا کرده ایم و به همین دلیل است که زبان تفاوت های خود را با نشر نشان می دهد.
وی با بیان اینکه زبان شاعرانه در برخورد ضمنی زبانی استعاری و غیرلغت نامه ای به شمار می رود، اظهار داشت: این زبان همان زبانی است که در آن کلمات با دنیای ما در حال ارتباط است، با این حال در اشعار جشنواره دیدم که شعرها عمدتا دارای کلماتی هستند که برخورد غیرمستقیم با مضمون دارند.
این منتقد ادبی در پایان خاطر نشان کرد: شاعر اگر می خواهد با برخورد غیرمستدل با برخی از مسائل اجتماعی و دینی مواجه شود باید باید اصل حادثه سر جای خودش باقی بماند و تنها شاعر با اجزای آن پدیده برخورد شاعرانه داشته باشد؛ به طور مثال در خصوص مدافعان حرم، اصل مسئله سر جای خودش ثابت است اما شاعر باید بتواند با این موضوع برخورد استعاری داشته باشد.