"چند متر مکعب عشق" نگاه به ما افغان‌ها را تغییر داد

کدخبر: 966539

نشست نقد و بررسی فیلم "چند متر مکعب عشق" در فرهنگسرای اندیشه و با حضور عوامل برگزار شد که در این نشست یکی از مهاجران افغان گفت: در این فیلم به افغان‌ها توهین نکردید، تحقیر نکردید و نگاهتان به آنها بسیار انسانی بود

به گزارش «نسیم»، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی "چند متر مکعب عشق" یکشنبه 14 دی ماه، پس از نمایش، با حضور کارگردان اثر، تهیه کننده، بازیگر و منتقد سینمایی در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

در ابتدای نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «چند متر مکعب عشق» نوید محمدی تهیه کننده اثر با بیان این که در دنیای همه انسان ها عشق وجود دارد ، اظهار کرد: چیزی که از عشق فهمیدیم را در این فیلم آوردیم.

جمشید محمودی کارگردان اثر نیز گفت: فیلم درباره عشق ساخته شده و در این اثر آدم ها یا عاشق نشده اند، یا عاشق اند و یا قرار است عاشق شوند.

*میرطاهری: نقش منفی بازی کردن خوب است

مسعود میرطاهری بازیگر فیلم نیز با بیان این که خیلی از بازیگران دوست ندارند نقش منفی بازی کنند، گفت: من فکر می کنم نقش منفی بازی کردن خوب است. برای من نقشی که در چند متر مکعب عشق ایفا کردم جالب بود چرا که داستان را به هم می ریزد.

سحر عصرآزاد منتقد سینمایی نیز درباره این اثر گفت: نخستین باری که اثر را در جشنواره فیلم فجر دیدم به علت آن که پیش از این اثراغلب آثار سینمایی که درباره افغان ها ساخته شده بود، نگاهی تخت و غیر واقعی داشت، درباره چند متر مکعب عشق هم پیش فرض منفی داشتم. اما فیلم به گونه ای من را با خود همراه کرد که تصورم از این دست آثار را به هم ریخت.

*عصرآزاد: پایان بندی «چند متر ...» از داستان های اساطیری گرفته شده است

وی ادامه داد: هنوز هم وقتی فیلم را می بینم، با آن که چندین بار پایانش را دیده ام، اما این نوع پایان بندی خیلی برایم تکان دهنده است و فکر می کنم این پایان تراژیک از داستان های اساطیری گرفته شده است.

جمشید محمودی نیز با اشاره به این که ایده یک خطی فیلم «چند متر مکعب عشق» خیلی در مطبوعات و رسانه ها بیان نشده است، اظهار کرد: به این دلیل ایده و خلاصه داستان فیلم را بازگو نکردیم که ممکن بود مخاطب با شنیدن داستان، فیلم را پس بزند.

وی اظهار داشت: تلاش کردیم تا در نیمه ابتدایی قصه و پیش از بحران قاب ها، پلان ها و حتی گریم ها زیبا باشد و در نیمه دوم فیلم شرایط عوض می شود و همه چیز به سمت به هم ریختگی می رود. تصور می کنم در همه اجزاء و حتی انتخاب بازیگران ترکیب خوبی داشتیم. با این واژه که می گویند این اثر تله فیلم است مخالفم و فکر می کنم جواب این نقد را استقبال مخاطبان داده است.

*فیلم محمودی در نشان دادن تلخی و سیاهی غرق نمی شود

عصرآزاد نیز با بیان این که فیلم «چند متر مکعب عشق» با نگاهی معمولی می توانست تبدیل به یک تله فیلم و قصه سطح پایین تلویزیونی شود، اظهار کرد: فیلم ریتم بسیار پویایی دارد و نکته اش همین است که فقط در نشان دادن تلخی و سیاهی غرق نمی شود و نگاه محترمانه و زیبایی که به ویژه به مردم افغان در این اثر وجود داشته برای من خیلی جالب است.

محمودی کارگردان اثر نیز در پاسخ به سوال یکی از حضار با بیان این که شخصیت غفور، که شخصیت منفی فیلم «چند متر مکعب عشق» است، نماینده تمام مردم ایران نیست، اظهار کرد: قرار نیست شخصیت غفور در این فیلم نماینده تمام مردم ایران باشد، چرا که در این فیلم شخصیت هایی مانند صابر یا کارفرما را هم داریم که نگاهی متفاوت به افغان ها دارند.

*تغییر نگاه به افغان ها پس از 30 سال

یکی دیگر از حاضران در سالن که از مهاجران افغان کشورمان بود، اظهار کرد: این که در فیلم چند متر مکعب عشق دیدتان را پس از 30 سال تغییر دادید برایم خیلی زیبا و جالب بود. در این فیلم به افغان ها توهین نکردید، تحقیر نکردید و نگاهتان به آن ها بسیار انسانی بود.

دیگر حاضران در جلسه برای این مخاطب افغان و سخنانش دست زدند و او را تشویق کردند. جمشید محمودی نیز پس از این تشویق ها گفت: این تشویق ها برای من بسیار عزیز است. همانطور که در جشنواره فیلم فجر وقتی بازیگران افغان فیلمم را معرفی می کردم مردم آن ها را بیشتر تشویق می کردند.

*نوید محمودی: هر تصوری از عشق داشته اید کنار بگذارید

تهیه کننده فیلم با اشاره به این که این فیلم یک پیام مهم دارد، عنوان کرد: این فیلم قصد دارد بگوید تا به امروز هر تصوری از عشق داشته اید کنار بگذارید. ما می خواهیم بگوییم دو نفری که عاشق هم می شوند، اصلا به چیزی که ما فکر می کنیم فکر نمی کنند و نباید به جای آن ها تصمیم بگیریم.

میرطاهری نیز گفت: کارگردان آگاهانه در فیلم نشانه هایی می گذارد تا در طول روند داستان اتفاقاتی شکل بگیرد.

میامی کارگردان سینما نیز که در سالن حضور داشت با بیان این که این اثر بسیار شگفت زده اش کرده است، اظهار کرد: چیزی که برای من خیلی اهمیت داشت، حضور جمشید محمودی به عنوان کارگردان بود. البته به نظرم در کنار بازی خوب میرطاهری در این فیلم، نقش او، شخصیت پردازی صحیحی نداشت و آنقدر که با عشق در این فیلم به طور غیرمستقیم مواجه شدیم با خباثت شخصیت منفی اثر غیرمستقیم مواجه نشدیم.

در پایان نشست جمشید محمودی کارگردان اثر از مخاطبان خواست تا در صورتی که فیلم را پسندیده اند آن را به دوستان آشنایانشان هم پیشنهاد بدهند تا به سینما بروند و از تماشایش لذت ببرند.

در این مراسم شخصیت های دیگری همچون سلمان فرخنده بازیگر سینما، حمید سلیمی و تنی چند از منتقدان سینمایی حضور داشتند.

حضار نیز در بخش های مختلف این نشست در بحث ها شرکت می کردند و نظراتشان را ارائه می دادند.

در پایان از کارگردان، تهیه کننده، بازیگر و منتقد سینمایی حاضر در سالن تقدیر شد و هدایایی از سوی فرهنگسرای اندیشه به این هنرمندان ارائه شد.

ارسال نظر: