مریلا زارعی: بعد از ۱۲ ماه کار نکردن، "ماهی سیاه کوچولو" را تجربه جدیدی دیدم
این بازیگر در نشست فیلم "ماهی سیاه کوچولو" افزود: از این اثر خیلی خوشم آمد زیرا نقش همان بود که در ذهن داشتم؛ نیروهای تازه نفس وقتی وارد شوند میتوانند منجر به پویایی و نفس تازه به فضای موجود شوند
به گزارش «نسیم»، مراسم رونمایی فیلم سینمایی «ماهی سیاه کوچولو» ساخته مجید اسماعیلی با حضور او و محمدرضا شفیعی تهیهکننده، علی طالبآبادی نویسنده و مریلا زارعی، مصطفی زمانی و همایون ارشادی بازیگران این فیلم در پردیس سینما گالری ملت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم اسماعیلی درباره ایدههای ساخت این اثر گفت: ماهی سیاه کوچولو سومین فیلم من است و زمانیکه علی طالب آبادی و محمدرضا شفیعی کار را به من پیشنهاد دادند احساس کردم به واسطه تجربهای که در چند کار با شفیعی داشتم چند گام جلو هستم. در ادامه کار وارد بحث و گفتگو شدیم و فیلمنامه نوشته شد و از همان مرحله اول اتفاقات خوشایندی رخ داد.
طالبآبادی نیز اظهار کرد: ایده اصلی این اثر یک شخصیت خاص به نام شهرزاد بود. موضوعی از یکسال قبل وجود داشت که به همراه شفیعی روی آن کار میکردیم و کم کم شهرزاد وارد موضوع شد و ماجرا شکل گرفت.
مریلا زارعی که از نقش آفرینان این اثر است نیز درباره همکاریاش با اسماعیلی و حضور در فیلم «ماهی سیاه کوچولو» تصریحکرد: بعد از ۱۲ ماه، از میان نقشهایی که پیشنهاد میشد بالاخره قصه ای به من رسید که از ابتدا از طریق نویسندهای که هم به متنشان اعتماد داشتم و هم کارشان را دوست داشتم به من پیشنهادی ارائه شد. از این اثر خیلی خوشم آمد زیرا نقش همان بود که در ذهن داشتم.
وی افزود: تجربه کار با کارگردان مسلط و خوشفکر که تجربههای قبلیش را دیده بودم و در جریان موفقیتهایشان بودم، برایم بسیار خوشایند بود.
زارعی بیان کرد: نیروهای تازه نفس وقتی وارد عرصه شوند، میتوانند منجر به یک پویایی و نفس تازه به فضای موجود شوند، این برای من به عنوان بازیگر بسیار خوب بود زیرا در این همکاری چیزهای زیادی یاد گرفتم. من در این کار خود را به دست کارگردان سپردم و هم این که کار کنار همایون ارشادی و مصطفی زمانی تجربه خوبی بود و البته، سخت، سخت و سخت.
بازیگر «ماهی سیاه کوچولو» گفت: متنی که این کار داشت از جنس دیگری بود و به طور کل فضای خاصی داشت. قصه نیز فضای خاصی دارد و به هر حال همیشه دلم خواسته کارهای سخت را تجربه کنم ولی میشود به نفع آرامش، قصهها و نقشهای دیگری را پذیرفت.
وی ادامه داد: اگر چنین کاری خوب از کار درآید و مخاطب آن را دوست داشته باشد، خستگی ما از تن به در میرود و علاقه بیشتری در تکرار چنین همکاریهایی باقی میماند.
مصطفی زمانی عنوان کرد: فیلمنامه طالبآبادی فیلمنامه رویاییای است. در پروژه «شهرزاد» با حسن فتحی همکاری داشتم و زمانی که با طالبآبادی در مورد فیلمنامه صحبت کردیم ترغیب به همکاری شدم و روزی که مجید اسماعیلی را دیدم متوجه شدم که او کارگردان خوبی است. بنابراین اجازه من را از پروژه «شهرزاد» گرفت و قرارداد را بستم.
زمانی ادامه داد: من نگرانیام کارگردان کار بود و به دلیل اینکه کمی از فضای رسانهای دور بودم کارهای اسماعیلی را ندیده بودم. بنابراین روزی که با اسماعیلی جلسه داشتیم از او خوشم آمد و یک باره گفتم که با شما همکاری میکنم و در حال حاضر هم خوشحالم که در این اثر با اسماعیلی کار کردم.
وی درباره ویژگیهای اسماعیلی بیان کرد: بزرگترین ویژگی او کنترل زیاد روی صحنه است که با دقت به جزییات همراه است. این خصیصه در ناخودآگاه او است و چیزی که وجود دارد این است که بسیار به جزییات و نقاط ضعف و قوت بازیگری که یک صحنه را بازی میکند توجه دارد.
وی افزود: او سعی میکرد از جنس من این نقش را در آورد. اسماعیلی فوقالعاده خوش ذوق و خوش فکر است.
بازیگر فیلم «ماهی سیاه کوچولو» در خصوص سختی نقشی که در این اثر ایفا کرده است و همچنین اینکه پیشبینیاش از استقبال از این فیلم گفت: فیلم را ندیدهام و تا نبینم نمیتوانم در مورد آن نظر دهم، ولی اینکه نقش چطور بود باید بگویم خیلی سخت بود و در شرایط خیلی سخت هم کار شد، زیرا در اوج بارندگی و سرما باید در جنگل کار میکردیم اما آنچه در این میان بود این است که هیچ گاه نمیگفتیم: «کی تمام میشود؟» من نمیدانم علت این اشتیاق چه بود ولی از اینکه از ۶ صبح در جنگل کار میکردیم، احساس لذت میکردم.
طالبآبادی در ادامه در خصوص برهه زمانی این فیلم عنوان کرد: این فیلم ۶۰ هیاهو و کشمکش داخلی و حوادث سیاسی سال ۶۰ را که در مازندران رخ داد را شامل میشود. این فیلم در بستر تاریخی حمله تودهایها به شهر است.
همایون ارشادی درباره حال و هوای فیلم و فیلمنامه گفت: من هیچ چیزی از سوابق تاریخی نمیدانستم. از روز اول میدانستم که مریلا زارعی و مصطفی زمانی در این کار همکاری خواهند داشت و این برای هر فردی اهمیت دارد و دلش میخواهد که با بازیگران به نام کار کند، این موضوع یکی از دلایلی بود که باعث شد در این کار همکاری داشته باشم. این اثر اولین فیلم اسماعیلی نیست و من فکر میکنم فیلم صدم او است.
وی ادامه داد: در این کار میدیدم که وی نکاتی را متوجه میشود که تا به حال از هیچ کارگردانی ندیده بودم. همچنین کمکی به بازی و بازیگر میکرد از جمله کارهای اسماعیلی بود که نظر من را جلب کرد. یک نابازیگر آورده بودند و اسماعیلی توانست از یک نابازیگر بازی بگیرد.
وی افزود: تا به حال با محمدرضا شفیعی کار نکرده بودم، ولی الان میتوانم بگویم که او از معدود تهیهکنندگانی است که تا پیش از پایان فیلم دستمزد تمام بازیگران را تسویه میکند.
شفیعی در خصوص تهیهکنندگی این اثر بیان کرد: فیلمنامه و تولید آن به چند ماه پیش بازنمیگردد شاید بیش از یک سال است که نویسنده روی آن فکر میکنند. بررسیهای میدانی و تاریخی در این باره اتفاق افتاده است. اگرچه فیلم سختی است و باید در زمان محدودی ساخته میشد ولی همه دست به دست هم دادند تا این اتفاق به خوبی بیفتد و من نیز از تولید آن راضی هستم. ضمن آنکه امیدوارم تماشاگران هم از دیدن آن راضی شوند.
وی اعلام کرد: فکر میکنم همه افراد به نحو احسن کارشان را انجام دادند، با این وجود بخش زیادی از کار سلیقهای است.
مریلا زارعی درباره اکران این فیلم در بخش نگاه نو و در پاسخ به این پرسش که چقدر حضور در این بخش شما را ترغیب یا بیانگیزه کرده است، اظهار کرد: طبیعتا وقتی کار را میخواهیم شروع کنیم به این موضوع فکر نمیکنیم که در بخش مسابقه است یا نه. ضمن اینکه تشویق یا ترغیب اهالی فن برای هر فرد خوشایند است و باعث میشود تا انتخاب کند که چگونه راه را ادامه دهد.
وی افزود: من در میان سناریوهایی که برخی از آنها در بخش مسابقه بود، این کار را انتخاب کردم و با اطمینان وارد گفتوگو با کارگردان، نویسنده و تهیهکننده شدم. اگر عوامل و بازیگر با انگیزه دریافت جایزه وارد کار شوند کار متفاوتی ارائه نخواهد شد و دیده شدن فیلم را خدشه دار می کند چراکه در درجه اول دیده شدن یک بازیگر به واسطه مخاطب است.
همچنین اسماعیلی درباره انتخاب اعضای گروهش تشریح کرد: وقتی فیلمنامه نوشته میشود، بازیگرانی برای هر یک از نقشها تصور میشوند و من از خدا متشکرم و خدا را شکر میکنم که همان اتفاق با همان افرادی که تصور میکردم رخ داد. به نظرم شانس یک کارگردان است که زمانی، زارعی، ارشادی و گرگین جلوی دوربینش بروند.
وی افزود: به نظرم شانس بزرگ من در این فیلم همکاری با شفیعی بود. برای اولین بار دیدم تهیهکنندهای مرا به عجله وانمیداشت. او ساعت دو یا سه نیمه شب در تمام مراحل کار حضور داشت و این حضور تنها در بحث کمی نبود. گروه «ماهی سیاه کوچولو» گروه بینظیری است و اگر اتفاقی بیفتد حاصل زحمات کل بچههای گروه است.
ارشادی در مورد صحنه ویژه این فیلم تاکید کرد: همه صحنهها برایم جالب است. حتی آنهایی که در آن نبودم، زیرا کار متفاوتی است که روابط انسانی و غیرانسانی را نشان میدهد.
شفیعی نیز در همین باره خطاب به مخاطبان این اثر عنوان کرد: زمانیکه این فیلم را میبینید عجله نکنید، ممکن است اتفاقات عجیبی در این فیلم رخ دهد.
ارشادی بیان کرد: «غیر از فیلمبرداری، صدابرداری و ... لوکیشنهایی در این فیلم وجود دارد که در هیچ جای دیگر استفاده نشده است و فکر میکنم این اثر به کسانیکه زیاد به مازندران سفر میکنند و یا در آنجا زندگی میکنند لوکیشن های بکری را معرفی میکند.»
اسماعیلی نیز گفت: «این فیلم با ایمان تک تک عوامل ساخته شده است و فیلمی بی غرض است.»
زارعی نیز اعلام کرد:«از تماشاگران میخواهم که هر ۱۱ اثر بخش نگاه نو را ببینند . قطعاً اتفاقات خوبی دراین فیلم ها افتاده است. همچنین امیدوارم تماشاگرانی که از این فیلم دیدن میکنند بتوانند به خوبی با آن ارتباط برقرار کنند و آن را دوست داشته باشند.»
همایون ارشادی در پایان فیلم «ماهی سیاه کوچولو» را این جمله تبلیغاتی معرفی کرد: «خشم شمار را در مرداب نفرت غرق میکند و تنها راه پیروزی شدن احترام است.»
همایون ارشادی در پایان فیلم «ماهی سیاه کوچولو» را این جمله تبلبغاتی معرفی کرد: «خشم شما را در مرداب نفرت غرق میکند و تنها راه پیروزی شدن احترام است.» و مریلا زارعی از پوستر این فیلم رونمایی کرد.