رمان «معلم انگلیسی» روایت مبارزه با استعمار
رمان «معلم انگلیسی» نوشته اعظم عینی توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، رمان «معلم انگلیسی» نوشته اعظم عینی به تازگی توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب روایت مبارزه با استعمار است.
این کتاب سرنوشت دختری روستایی را روایت میکند که در سالهای جنگ جهانی اول و بروز قحطی بزرگ، باید به عقد مردی خان زاده دربیاید. ماهگل گذشته پرفراز و نشیبی داشته و با غیب شدن بابا کریم و ننه فاطمهاش، تنها و بی یاور زندگی کرده است. مرگ شوهر جوانش، بهانهای شده تا همگان او را بدشگون بدانند و با نیش و کنایه او را برنجانند.
اعظم عینی برای نوشتن داستانش سراغ یکی از اتفاقات تاریخی رفته و با تلفیق خیال و واقعیت تاریخی، داستان ماهگل و سرنوشتش در خانه رسول خان را رقم زده است. سرنوشت ماهگل با تاریخ وطنمان پیوند خورده است، ماهگل در سالهای قحطی در خانه اربابی زندگی میکند و به داد بی نوایانی میرسد که قحطی از پا درشان آورده اما این تازه آغاز ماجراست.
«معلم انگلیسی» اشاره به شخصیتی در کتاب دارد که نمادی از استعمار و تزویر انگلستان است. داستان کتاب در شمال کشور اتفاق میافتد و فضای روستایی و ادبیات قدیمی حاکم برآن، بر شیرینی این قصه افزوده است.
این کتاب حال و هوای استعمار انگیس و تاریخ آن زمان را به خوبی به ما نشان میدهد. دوران سیاهی که جز در تعداد کمی از آثار ادبی و نمایشی همچون «یتیم خانه ایران» آنطور که باید و شاید به آن پرداخته نشده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
تور سفیدی که روی صورت ماهگل انداخته بودند، نازک بود. زیر چشمی سفره عقد را نگاه کرد. سفره از جنس شال کشمیری بود. ماهگل چه میدانست که شال کشمیری چیست. به عمرش هم ندیده بود. توی هفده سال عمرش هرچه دیده بود کرباس بود که آن را هم عزت چرخی با هزار منت برایش آورده بود.وقتی کلثوم زن فضل الله دست به جنس سفره زد پشت چشم نازک کرد برای به زنهای توی اتاق که با هرچارقد و چادر رنگ و رو رفتهای آمده بودند عقد ماهگل.
این کتاب با ۴۰۰ صفحه و قیمت ۲۲۰ هزارتومان عرضه شده است.