رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان: دست ناظران متخلف در ساخت و ساز را کوتاه‌ می‌کنیم

کدخبر: 896919

ترکان تاکید کرد: در حال حاضر همه فارغ‌التحصیلان و مهندسان ما توانایی ساخت و ساز را ندارند و نمی‌توانند به عنوان یک سازنده حرفه‌ای عمل کنند/ طرح‌های ساختمانی باید در صدر برنامه‌ها قرار گیرد

به گزارش «نسیم»، اکبر ترکان، مشاور ارشد رییس‌جمهور امروز - سه‌شنبه - در نشست هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان درباره برخورد با متخلفان حرفه‌ای و بحث برگه فروشی مهندسان ناظر اظهار کرد: در بررسی‌های صورت گرفته از سوی سازمان نظام مهندسی استان تهران به این نتیجه رسیده‌ایم که در راستای بند نظارت حدود 23 شرکت شناسایی شده‌اند که با اضافه کردن پروانه نظام مهندسی به مجوز شرکت‌های خود در این کار داخل شده‌اند که متوجه شدیم این شرکت‌ها به صورت روزانه 10 کار نظارت می‌توانند داشته باشند در حالی که اصلا امکان عملی این رویه وجود ندارد.
وی اظهار امیدواری کرد به زودی دست تمام این شرکت‌ها را که بدون پروانه نظارت فعالیت می‌کنند به طور کامل از بحث نظارت کوتاه می‌کنیم.
ترکان درباره صدور شناسنامه فنی ساختمان‌ها اظهار کرد: صدور شناسنامه فنی مانند بقیه کارها به صورت ضربتی میسر نمی‌شود بلکه باید به صورت تدریجی صورت گیرد.
وی افزود: در استان تهران روند صدور شناسنامه‌ها خوب پیش رفته است ولی این سطح از صدور، پایان کار ما نیست و باید تعمیم بیشتری پیدا کند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان درباره دستورالعمل ابلاغ شده برای پیش فروش ساختمان‌ها اظهار کرد: دستورالعمل ابلاغ شده همه جوانب شرایط را برای پیش خریداران در نظر دارد تا آن‌ها بتوانند ساختمان خود را به عنوان یک کالا با اعتماد کامل خریداری کنند.
ترکان درباره مشکل سازمان نظام مهندسی ساختمان با کاردان‌ها اظهار کرد: کاردان‌ها بخشی از پیکر سازمان نظام مهندسی هستند ولی به طور کلی هر کدام از ما نقش خودمان را ایفا می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم در یک تعامل درست در کنار هم پیش رویم.
وی خاطر نشان کرد: آن چیزی که مدنظر ماست این نیست که فقط با مهندسان می‌توان ساخت و سازها را انجام داد، مخصوصا که در حال حاضر همه فارغ‌التحصیلان و مهندسان ما توانایی ساخت و ساز را ندارند و نمی‌توانند به عنوان یک سازنده حرفه‌ای عمل کنند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان افزود: وزارت راه و شهرسازی از میان فارغ‌التحصیلان به کسانی که صلاحیت حرفه‌ای دارند پروانه می‌دهد تا بتوانند ساخت و سازها را انجام دهند.
ترکان گفت: مشکل ما این است که در حالی که بسیاری از جوانان ما دارای مدرک مهندسی هستند توانایی کار فنی و عملی را ندارند و باید متوجه باشند که فقط مساله مدرک گرفتن صرف کافی نیست و توانایی انجام کار فنی و عملی از مسائل مهمی است که باید مدنظر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: ایده‌ها و طرح‌های ساختمانی را باید در صدر برنامه‌های کاری خود قرار دهیم.
ترکان با بیان اینکه 17 خط مشی کاری و راهبردی علمی در سازمان نظام مهندسی ساختمان درنظر گرفته شده است، اظهار کرد:‌ ارتقا و پیشرفت روز افزون هر سازمان تخصصی به چشم انداز ماموریت حرفه‌ای خود بستگی دارد و تدوین این نگرش همه جانبه و آینده‌نگر نیز جز در پرتو تحلیل جامع و صحیح شرایط کنونی و برنامه‌ریزی مناسب و واقع‌بینانه امکان‌پذیر نیست.
مشاور ارشد رییس جمهور افزود: بدون تردید حرکت به سمت آینده باید به گونه‌ای باشد که بتواند علاوه بر تامین حقوق بهره‌برداران دستیابی به جایگاه واقعی مهندسان و بهبود خدمات متنوع مهندسی را تضمین کرده و نظام مهندسی را با آخرین تجارب و یافته‌های حرفه‌ای متاثر از فناوری ها پیوند دهد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان این‌که گذشته، چراغ راه آینده است، افزود: هر گونه تعالی و بالندگی ریشه در آموخته‌ها و دستاوردهای دیروز دارد و سازمان نظام مهندسی ساختمان برای آنکه بتواند اتصال میان گذشته، امروز و فردا را به نحو صحیح مدیریت کند بایستی توجه به ایده‌ها و طرح‌های نو را در صدر برنامه‌های کاری خود قرار دهد و روزآمدشان را وجه همت خود سازد.
ترکان ادامه داد: در این میان بایستی از تمامی توان حرفه‌ای، میراث تجربی و جایگاه تخصصی خود به بهترین صورت استفاده کنیم.
وی راهبردهای اساسی سازمان را در دستیابی به بالندگی حرفه‌ای وبهینه سازی جایگاه کنونی در تقویت و توسعه فرهنگ و ارزش‌های اسلامی در معماری و شهرسازی، تقویت نگاه ملی در موضوع صرفه جویی در مصرف انرژی، شناسایی راه‌های جلوگیری از تولید و مصرف مصالح ساختمانی غیر استاندارد و نامرغوب، بیان ره‌آوردهای آن، به روز کردن دانش فنی اعضا و صاحبان حرفه‌ها، هدایت صنعت ساختمان به سمت نیروی مولد و متخصص و برخوردار از صلاحیت و اهلیت حرفه‌ای، اهتمام در جهت باز تعریف «نظام فنی و اجرایی و کنترلی » متناسب با کارفرمایی بخش خصوصی، تنظیم رابطه منطقی بین «تسهیلات بانکی - بیمه کیفیت ساختمان - بازرسی فنی» و هم پیوندی آن‌ها، اهتمام ویژه در مسیر عملیاتی کردن مفاد «بیمه کیفیت ساختمان» موضوع ماده 168 قانون برنامه پنجم، ارائه خدمات متنوع مهندسی در مناطق آزاد به عنوان مناطق پیشرو در صنعت ساختمان و اهتمام به رعایت الزام‌های زیست محیطی در تولید ساختمان مدنظر است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان در ادامه این نشست در جواب سوالی مبنی بر پایین بودن عمر ساختمان‌ها در شهر تهران و اینکه بعضا ساختمان‌ها طی کمتر از 20 سال تخریب می‌شوند؟ اظهار کرد: عمر پایین ساختمان‌ها محصول مجموعه متغیرهای مختلف است و شامل یک متغیر خاص نمی‌شود؛ مصالح، شیوه اجرا، نظارت، مهارت سازندگان و ... متغیرهایی هستند که در عمر یک ساختمان تاثیر گذارند.
وی تصریح کرد: عمر ساختمان‌ها در شهر تهران 20 سال نیست بلکه ساختمان‌ها بنا به نظر مالکان بعد از این مدت تخریب می‌شوند که این مساله اگر با رضایت همه مالکان واحدها در یک ساختمان نباشد زیر پا گذاشتن حقوق مالکان به حساب می‌آید.
ترکان درباره افزایش وام خرید مسکن به میزان 50 درصد قیمت یک واحد مسکونی اظهار کرد: این مساله جزو حوزه‌های سیاست گذاری وزیر راه و شهرسازی است و در حیطه سیاست گذاری‌های سازمان نظام مهندسی ساختمان قرار نمی‌گیرد؛ ما در حوزه قانون نظام مهندسی عمل می‌کنیم.
ارسال نظر: