رئیس‌جمهور کمپینر نیست

کدخبر: 2381984

کار دولت کمپین‌سازی نیست. سلسله مراتب دولت به جای پرکردن ویدئو باید بحران را پیش‌بینی کنند و زیرساخت مقابله با بحران را فراهم کنند.

نسیم‌آنلاین: هفتۀ گذشته کمپین دو درجه کمتر توسط رئیس‌جمهور کلید خورد. کمپینی با هدف ترغیب مردم به مصرف کمتر با کاهش دو درجه‌ای دمای محیط.

کمپین شروع نشده اولین سکته را زد. درست در همان روزی که رئیس‌جمهور جلوی دوربین قرار گرفت و مردم را به صرفه‌جویی دعوت کرد، خاموشی‌ها بدون اطلاع قبلی بر سر مردم آوار شده بود. خاموشی که انتظار می‌رفت با اطلاع‌رسانی اجرا شود اما اطلاع‌رسانی از اجرا عقب ماند.

دو روز بعد از پیام رئیس‌جمهور درحالی که هنوز موج اول کمپین به پایان نرسیده بود مدیرعامل شرکت ملی گاز در مصاحبه‌ای گفت که مردم از درخواست رئیس‌جمهور استقبال کردند. قبل از اینکه همه مردم در جریان این کمپین قرار بگیرند اعلام موفقیت شد و عملا با وجود موفقیت کمپین چه نیازی به پیوستن به آن است؟

هر روز که از پیام رئیس‌جمهور گذشت اوضاع بدتر شد. از استاندار فلان استان که هنوز جوهر حکمش خشک نشده تا مدیر کل فلان اداره که تا به حال اسمش را هم نشنیده‌اید، احساس تکلیف کردند تا مردم را به کمپین دو درجه کمتر دعوت کنند. بدیهی است که تأثیر پیام بلاگری با ۵ هزار دنبال کننده بسیار بیشتر از تأثیر سیاست‌مداری است که مردم شناختی از او ندارند. کار اصلی مسئولین زیرساخت‌سازی است، نه کمپین‌سازی و سلبریتی‌بازی. 

سکته دوم روز یکشنبه اتفاق افتاد. در ساعات پایانی روز شنبه استاندار تهران اعلام کرد که کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران تصمیم به تعطیلی تهران گرفته است. یکشنبه صبح اما مردم با آسمانی آبی و هوای مطبوع در تهران مواجه شدند. ضعف اطلاع‌رسانی محدود به این یک مورد نیست. چند روزی است که استانداران به صورت مستقل از هم تصمیم به تعطیلی می‌گیرند و عملا از ظهر تا غروب خبر تعطیلی ادارات و مدارس اطلاع‌رسانی می‌شود! و جای علت این تعطیلی‌ها همچنان در اطلاعیه‌های جورواجور استانداران خالی است.

در اعلام خبر تعطیلی هم مردم هیچ اهمیتی ندارند. اعلام دیرهنگام خبر تعطیلی اجازه‌ی برنامه‌ریزی برای زندگی شخصی را از افراد سلب کرد. این مسئله به خصوص برای مادران شاغل موجب دردسرهایی شد. تعطیلی یعنی دردسر خانه‌نشینی بچه‌های مدرسه‌ای و چالش همزمان نگهداری، آموزش و مجازی و حضور در محل کار. 

اما مهم‌تر از همه اینکه کار دولت کمپین‌سازی نیست. سلسله مراتب دولت به جای پرکردن ویدئو باید بحران را پیش‌بینی کنند و زیرساخت مقابله با بحران را فراهم کنند. اطلاع‌رسانی درست بخشی از هر برنامه‌ای برای غلبه بر بحران است. با این وجود عمل به وظایف و تامین زیرساخت برای عبور از بحران تأثیرگذارتر از کمپین‌سازی است. کمپین‌سازی که با وجود ضعف اطلاع‌رسانی تبدیل به ضد خود می‌شود.

ارسال نظر: