عضو هیأت تحقیق و تفحص از صندوق فرهنگیان:
وامهای ۱۰۰۰ میلیارد تومانی را پس نمیدهند!
عضو هیات تحقیقوتفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: برخی افراد میگویند رقم تخلفات این صندوق از ۸ هزار میلیارد تومان بیشتر است، در حال بررسی این موضوع هستیم، همچنین ۱۰ نفر وامهایی از ۵۰۰ تا هزار میلیارد تومان دریافت کردهاند که حاضر به بازگرداندن نیستند.
به گزارش « نسیم آنلاین »، وطن امروز نوشت: با مشخص شدن فساد مالی 8 هزار میلیارد تومانی صندوق ذخیره فرهنگیان و ورود دادستانی کشور به این ماجرا، برخی افراد برای انجام بازجویی احضار و بازداشت شدند که شهابالدین غندالی، مدیرعامل سابق صندوق فرهنگیان یکی از افراد بازداشت شده است. هرچند در ابتدا فساد مالی 8 هزار میلیارد تومانی صندوق ذخیره فرهنگیان از سوی مسؤولان صندوق پذیرفته نمیشد و آنها از بدهی 3 هزار میلیارد تومانی 5 نفر به بانک سرمایه خبر داده و دولتهای گذشته را متهم میکردند اما این روزها حتی معاون اول رئیسجمهور نیز رقم 8 هزار میلیاردی و تخلف در برخی شرکتهای زیرمجموعه صندوق فرهنگیان را تایید میکند.
بخشی از تخلفات صندوق فرهنگیان بدین شرح است: در پرونده تخلفات صورت گرفته در بانک سرمایه کاهش مطالبات غیرجاری از طریق تهاتر با املاک یا سایر داراییهای مورد نظر بدهکاران صورت میگرفت، از سوی دیگر تعداد قابل توجهی از مطالبات کلان مربوط به اشخاصی است که قبلاً سابقه بدحسابی در تسهیلات و تعهدات دریافتی داشتهاند و از طریق تهاترهای معنادار و تحمیلی دارایی خود، بدهیهای قبلی خود را تسویه کردهاند. کارشناسی املاک افراد در بسیاری موارد با قیمتهای منطقهای و عرف بازار فاصله مشهود داشته و در رابطه با آنها بزرگنمایی صورت گرفته و بخش قابل توجهی از اسناد و فعالیتها صوری بوده است.
در این باره امیر خجسته، عضو هیات تحقیقوتفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان به تسنیم گفته است: «برخی افراد عنوان کردهاند که رقم تخلفات از 8 هزار میلیارد تومان بیشتر است و هیات تحقیق و تفحص در حال بررسی رقم دقیق تخلفات است.»
وی افزود: 8 هزار میلیارد تومان سرمایه فرهنگیان به دست افراد خاصی است که تعداد آنها حدود 30 نفر است و 10 فرد اصلی 500 تا یکهزار میلیارد تومان وام دریافت کردهاند که حاضر به بازگرداندن آنها نیستند.
خجسته گفت: به این افراد اولتیماتوم دادهایم سرمایه فرهنگیان را بازگردانند و قوهقضائیه نیز به ماجرا وارد شده است تا بتوانیم با همراهی یکدیگر سرمایه فرهنگیان را بازگردانیم.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس افزود: در صندوق ذخیره فرهنگیان مدیریتها بهصورت فامیلی و خانوادگی بود و قسمت عمده پولها بدون تضامین محکم به افراد خاص پرداخت شده است و اینها از باند و شبکههای خودشان بودند.
این در حالی است که رئیس هیات تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان گفته است: «برخی افراد خودسر تحت عنوان کارشناس این هیات به هلدینگهای زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان مراجعه کردند در حالی که از سوی هیات برای آنها حکمی صادر نشده است».
جبار کوچکینژاد در واکنش به مراجعه برخی افراد ناشناس به هلدینگهای وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان و معرفی خود به عنوان کارشناسان منتسب به هیات تفحص مجلس از این صندوق به ایلنا گفت: در بحث تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان تاکنون هیچ کارشناسی را منصوب و اعزام نکردیم و کسانی که به این عنوان مراجعه میکنند مورد تایید هیات تفحص نیستند.
وی گفت: متاسفانه برخی افراد به صورت خودسر به هلدینگهای وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان مراجعه کردند در حالی که اگر هیات تفحص قصد داشته باشد کارشناسی را برای بررسی امور معرفی کند، به طور قطع این مهم با ابلاغ رسمی از سوی هیات تفحص انجام میشود.
رئیس هیات تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان با تاکید بر اینکه هر گونه اظهارنظر و اعلام مواضع و اخبار مربوط به این تفحص از طریق سخنگو یا رئیس هیات تحقیق و تفحص انجام میشود، گفت: لازم است هرگونه اطلاعات و اخباری را که بعضا در این رابطه از طرف افرادی جز سخنگو و رئیس هیات اعلام میشود، تکذیب کنیم.
کوچکینژاد در پاسخ به این پرسش که آیا قصد بررسی موضوع مراجعه این افراد به عنوان کارشناس تفحص را ندارید، گفت: کارشناسانی مراجعه کرده بودند و ما نیز انتساب آنها به هیات تفحص را تکذیب کردیم اما وظیفه نداریم جلوی کسی را بگیریم بلکه صرفا موضوع را پیگیری میکنیم. در همین ارتباط محمود صادقی، از اعضای هیات تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: برخی افراد خودسرانه به هلدینگها یا مراکز وابسته به صندوق مراجعه میکنند و با معرفی خود به عنوان کارشناس هیات تفحص، مداخلاتی انجام میدهند و این در حالی است که لازم است نظمی برای انجام این تفحصها برقرار شود.