آیا اشرف غنی با طرح عبدالله موافق است؟
منابعی به رسانهها گفتهاند که طرح حکومت مشارکتی تیم «ثبات و همگرایی» به رهبری عبدالله توسط تیم اشرف غنی پذیرفته نشده است اما گفتوگوها برای توافق ادامه دارد.
منابعی در ارگ ریاست جمهوری افغانستان اظهارداشتند که طرح حکومت مشارکتی تیم «ثبات و همگرایی» به رهبری عبدالله عبدالله مورد توافق نیست.
این منابع گفتهاند که طرح حکومت مشارکتی توسط تیم اشرف غنی پذیرفته نشده است اما گفتوگوها برای حل جنجالها ادامه دارد.
پیشتر نیز هشت صبح مدعی شد که به متن طرح حکومت مشارکتی عبدالله دست یافته است اما تاکنون تیم ثبات و همگرایی و اشرف غنی واکنشی نشان ندادهاند.
این روزنامه با انتشار متنی اظهارداشت که تشکیل شورای عالی دولت با حضور رهبران سیاسی افغانستان، ایجاد صدرات اجرایی با محوریت صلح، سپردن رهبری پروسه صلح به تیم ثباتوهمگرایی و غزل و نصبهای برابر مقامهای دولت از نکات برجسته پیشنهادی عبدالله برای برون رفت از بحران سیاسی کنونی افغانستان به شمار میرود.
از سوی دیگر، گفته میشود که تیمهای ثبات و همگرایی و دولت ساز تاکنون درباره حضور عبدالله در رهبری شورای عالی مصالحه، اعطای پروتکل و تشریفات ویژه، تخصیص بودجه و حضور شماری از اعضای تیم «ثبات و همگرایی» در بدنه دولت توافق کردهاند.
همزمان با درز طرح عبدالله به رسانهها، «سرور دانش» معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان در گفتوگو با «دیبرا لاینز» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل گفته که تنشهای سیاسی این کشور بزودی پایان مییابد و عبدالله بزودی رهبر شورای مصالحه خواهد شد.
وی در این گفتوگوی ویدئویی با اشاره به تنشهای جاری در افغانستان اظهارداشت که توافق نهایی انجام شده است و عبدالله رهبر شورای مصالحه را به عهده خواهد گرفت.
از سوی دیگر منابع نزدیک به روسیه نیز گفتهاند که عبدالله عبدالله زیر فشار جامعۀ بینالمللی به توافقاتی با اشرفغنی دست یافته که در نتیجۀ آن رئیس اجرایی پیشین، علاوه بر ریاست شورای مصالحه، ۵۰ درصد کرسیهای دولتی را به دست میآورد.
«خبرگزاری تسنیم»