تلاش برای بازپروری معتادان متجاهر
با ساماندهی یک دست معتادان در مناطق مختلف دیگر شاهد کوچ معتادان از یک محله به محله دیگر نیستیم.
نسیم آنلاین: رحمانی، دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران در مورد حوزه تخصصی خود گفت: به مدت دو سال جلسات قرارگاه اجتماعی با حضور دستگاههای اصلی تشکیل شد که یکی از موضوعات مطرح شده ساماندهی معتادان متجاهر( ماده ۱۶ ) بود که بعنوان یکی از دغدغه های اصلی حوزه آسیب های اجتماعی شهر تهران جزء اولویت های قرارگاه قرار گرفت.
از اصلی ترین چالش های این حوزه، بحث عدم وجود فضای کافی مناسب جهت نگهداری، درمان و توانمندسازی معتادان متجاهر بود که شهرداری تهران در این زمینه دو اقدام مهم و موثر انجام داد بگونه ای که نه تنها ظرفیت مراکز نگهداری و درمان معتادان را افزایش داد بلکه نسبت به پذیرش و درمان معتادان متجاهر منع پذیرشی یعنی معتادان دارای زخم باز، هپاتیت، زن معتاد متجاهر، مددجویان دارای صغر و کبر سن و.... اقدام کرد و اگر شهرداری مسئولیت این افراد متجاهر را نمی پذیرفت، قطعا بعد از جمعآوری و غربالگری به دلیل نبود زیرساخت های لازم درمان، دوباره این افراد به سطح شهر باز می گشتند.
رحمانی از زیرساختهای ایجاد شده خبر داد: در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر قرارگاه اجتماعی دو کار اساسی در این مدت انجام داد که یکی از آنها پذیرش معتادان متجاهر توسط شهرداری تهران بود که هیچ سازمانی آنها را پذیرش نمی کرد و دیگری ایجاد و افزایش ظرفیت برای معتادان متجاهر با همکاری سایر دستگاه ها از جمله سپاه تهران بزرگ، فاتب ،بهزیستی و اداره کل زندان های استان تهران و ... بود، بگونه ای که در حال حاضر برای ۲۴ هزار معتاد متجاهر ظرفیت پذیرش موجود است.
بعد از پذیرش معتادان متجاهر سعی شد با همکاری دستگاه های مختلف به مدلی برای توانمندسازی این افراد برسیم تا این افراد بعد از بهبودی مورد آموزش قرار گیرند و بعد از آن نیز نسبت به جامعه پذیری و بازگشت به خانواده این افراد اقدام شود که حالا تقریبا در همه مراکز ماده ۱۶ جهت کامل شدن فرایند درمان، حوزه کارآفرینی و اشتغال راه اندازی شد لذا این افراد مورد حمایت قرار گرفتند که بتوانند یک شغل یا حرفه ای را برای بازگشت به جامعه یاد بگیرند تا به مرور زمینه بازیابی اجتماعی معتادان بهبود یافته فراهم شود.