پرخوابی پیامدهای مضری برای سلامت دارد
خواب کافی برای داشتن پوست زیبا، بدن سالم و آرامش ذهنی لازم است اما پرخوابی پیامدهای مضری برای سلامت دارد.
خواب بیش از اندازه با ابتلا به بیماری های زیادی مرتبط است و معمولا پیشنهاد می شود افراد بزرگسال تا ۹ ساعت در شبانه روز بخوابند. در ادامه به برخی مشکلات ناشی از پرخوابی اشاره می شود.
پرخوابی باعث بروز سردرد می شود
خواب بیش از اندازه و پرخوابی که معمولا در تعطیلات اتفاق می افتد بر انتقال دهنده های عصبی مغز از جمله سروتونین، تاثیر منفی می گذارد. به همین ترتیب اگر در طول روز زیاد بخوابید و خواب شب تان دچار اختلال شود احتمالا صبح روز بعد دچار سردرد می شوید.
اضافه وزن
همانند کم خوابی، پرخوابی هم موجب اضافه وزن می شود. مطالعات نشان می دهد افرادی که بیش از ۹ ساعت می خوابند تقریبا ۲۱ درصد با اضافه وزن در طول یک دوره ۶ ساله مواجه هستند. محققان معتقدند این اضافه وزن با رژیم غذایی و ورزش مناسب جبران نمی شود. پرخوابی بر نحوه ذخیره چربی هم تاثیر می گذارد.
کمردرد ناشی از پرخوابی
خوابیدن برای ساعت های طولانی و با وضعیت نامناسب می تواند موجب کمردرد شود. در نتیجه پرخوابی، عضلات سفت شده و کمردرد ایجاد می شود. به منظور کاهش کمردرد، داشتن زندگی پرتحرک و ورزش توصیه می شود.
امراض قلبی و دیابت نوع۲
مطالعات نشان داده اند پرخوابی با ریسک ابتلا به امراض قلبی مرتبط هستند. در حقیقت، پرخوابی موجب افزایش ریسک مرگ به دلیل مشکلات قلبی می شود. همچنین موجب افزایش قندخون در کنار اضافه وزن می شود که ریسک دیابت نوع۲ را افزایش می دهد.
اختلال در سلامت روان
همانطوریکه بیخوابی موجب افسردگی می شود، پرخوابی هم با کُندشدن روند بهبود از مشکلات سلامت روان مرتبط است. افراد پُرخواب با اختلال در سلامت روان و مشکلاتی نظیر نوسانات اخلاقی روبرو هستند.
«خبرگزاری مهر»