ایدههای خلاقانۀ آخر اسفند
وزیر کار دربارۀ دستمزد منطقهای گفت که این ایده در ایران قابل اجرا نیست و دولت راهبرد تعیین دستمزد براساس صنوف را در دستور کار قرار میدهد
نسیمآنلاین: تلویزیون قدیمترها تبلیغی پخش میکرد که در آن مارکوپولو در بازگشت از سفر خود به ایران یک محصول شگفت از ایران زمین را با خود به ارمغان میآورد. محصولی که فقط در ایران یافت میشد و همه منتظر آن محصول بودند.
احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جدیدترین اظهارنظر خود پای دستمزد براساس نوع مشاغل و اصناف را به موضوع حداقل دستمزد باز کرد. میدری گفت که میخواهد با مشارکت استانداری، اتاق بازرگانی و نمایندگان تشکلهای کارگری در هر استان حداقل یک صنف را بهصورت مجزا تعیین دستمزد کند. جالب اینجاست که این اقدام برای جلوگیری از رکود برخی اصناف انجام میشود و به عبارتی دیگر قرار است حداقل دستمزد در برخی اصناف پایینتر از حداقل دستمزد موجود تعیین شود.
میدری معتقد است ایدهی خلاقانهی قبلیها (مزد منطقهای) در ایران قابل اجرا نیست و در کشورهایی که دستمزد منطقهای دارند مهاجرت نیروی کار تحت نظارت شهرداریها انجام میشود. وزیر تاکید کرد که به خاطر عملیاتی نبودن اجرای مزد منطقهای در ایران، راهبرد جدید حرکت به سمت تعیین دستمزدها بر اساس صنوف در دستور کار قرار گرفته است.
هر چند موضع وزیر دربارۀ دستمزد منطقهای به جا و منطقی است ولی دستمزد صنفی از آن ایدههایی است که به صورت خلقالساعه تولید شده است. مشخص نیست که کدام کشور در دنیا تجربۀ اجرای چنین چیزی را داشته است که یک شبه و در آخر اسفند وزیر به این فکر افتاده که مزد را با مشارکت اتاق بازرگانی صنفی کند.
با وجود طرح شکست خوردهی مزد منطقهای بهتر نیست که ایدههای خلاقانه بعد از بررسی کارشناسی با مشارکت ذینفعان و اجرای آزمایشی سر فرصت در دستور کار قرار بگیرد؟ طرح ایدههای خلاقانه در روزهای شلوغ تعیین حداقل دستمزد در اسفندماه چه آوردهای برای نمایندگان دولت در شورای عالی کار دارد؟
اینکه وزیر آخر اسفند و برای فرار از افزایش حداقل دستمزد ایدههای خلاقانه بدهد تا مارکوپولو دست خالی از ایران زمین برنگردد، صرفاً این پیام را به جامعه القا میکند که ارادهای برای حل این مسئله وجود ندارد و دولت صرفا برای مدیریت فشارها دست به طرح موضوعات انحرافی میزند.