جان باختن ۳۲ هزار بیمار یمنی طی ۳ سال
۳۲ هزار یمنی از سه سال قبل تاکنون به سبب محروم شدن از درمان در خارج از کشور جان خود را از دست داده اند
به سبب محدودیتهایی که ائتلاف سعودی بر حریم هوایی یمن ایجاد کرده است, 32 هزار یمنی از سه سال قبل تاکنون به سبب محروم شدن از درمان در خارج از کشور, جان خود را از دست داده اند.
پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی چاپ لندن در گزارشی نوشت: در بیانیه مشترک شورای آوارگان نروژ و سازمان مراقبت جهانی که روز گذشته منتشر شد, آمده است به سبب محدودیتهایی که ائتلاف به رهبری عربستان سعودی از سه سال قبل بر یمن اعمال کرده است, هزاران غیر نظامی یمنی از دسترسی به درمان فوری در خارج از کشور محروم شده اند.
در این بیانیه آمده است: سه سال از بسته شدن فرودگاه صنعا به روی پروازهای تجاری می گذرد. تعطیلی فرودگاه از نهم اوت 2016 آغاز شد و اعتقاد بر این است که نزدیک به 32 هزار نفر جان خود را از دست داده اند زیرا نتوانسته اند برای درمان به خارج از کشور سفر کنند.
محمد عبدی مدیر قطری شورای آوارگان نروژ در یمن گفت:«تعطیلی فرودگاه صنعا سبب می شود هزاران نفر دچار مرگ زودهنگام شوند, گویی گلوله, بمب و وبا به اندازه کافی از آنها نکشته است».
عبدی تاکید کرد: «هیچ توجیهی برای جلوگیری از خروج غیر نظامیان بیمار از کشور برای درمان وجود ندارد».
بیانیه مشترک شورای آوارگان نروژ و سازمان مراقبت جهانی افزوده است محدودیتهای اعمال شده بر حریم هوایی یمن, دسترسی مبتلایان به بیماریهای مزمن را به درمان خارج از کشور دشوار می سازد. تعطیلی فرودگاه صنعا به این معنی است که تنها گزینه مردم ساکن پایتخت و شمال کشور برای درمان خارج از یمن این است که از راه زمینی به عدن یا سیئون در جنوب کشور سفر کنند تا به نزدیکترین فرودگاه دسترسی یابند.
این سفر پانزده تا بیست و چهار ساعت زمان می برد و باید از راههای صعب العبور , مراکز ایست بازرسی و خط مقدم درگیریها عبور کنند . علاوه بر دشواریهای سفر, هزینه آن نیز هنفگت است.
این بیانیه از ائتلاف سعودی خواسته است محدویتهای اعمال شده بر حریم هوایی یمن را لغو کند و اجازه دهد لوازم پزشکی وارد این کشور شود و بیماران نیازمند به درمان بتوانند از فرودگاه صنعا به خارج سفر کنند.
خبرگزاری صدا و سیما