ایران در تولید دامهای اصلاح نژاد شده خودکفا شد
رئیس شرکت نهادههای دامی جاهد از خودکفایی صنعت دامداری در تأمین مواد ژنی و تولید نژادهای اقتصادی دام سنگین خبر داد
به گزارش «نسیم»، حمید ورناصری در سومین همایش اصلاح نژاد ژنتیک و دام که امروز در سالن همایش و پژوهشگاه نفت با حضور فعالان و مسئولان صنعت دامداری برگزار شد با اشاره به اینکه برنامه تولید مواد ژنی دام های اصلاح شده از سال 90 در کشور آغاز شده است، گفت: سالانه 3 میلیون دام از مواد ژنی اصلاح شده در کشور تولید می شود که نیاز داخل را تامین می کند.
وی افزود: فناوری تولید مواد ژنی دامهای اصلاح شده در کشور بومی سازی شده است و این مواد با قیمت بسیار ارزان تر با همان کیفیت در اختیار دامداران قرار دارد.
رئیس شرکت نهادهای دامی جاهد گفت: قیمت هر دوز مواد ژنی در صورت واردات حدود 80 هزار تومان است در حالی که مواد ژنی تولید شده در داخل کشور با 12 تا 15 هزار تومان در اختیار دامداران قرار می گیرد.
ورناصری افزود: دامهای اصلاح نژاد شده شیری چند سالی است که به دامداری های کشور وارد شده و این مساله میانگین تولید شیر را به 40 لیتر رسانده است.
وی گفت: تولید مواد ژنی در کشور بیش از حد نیاز است بنابراین صادرات این مواد ژنی به کشورهای منطقه نیز آغاز شده است.
رئیس شرکت نهادهای دامی جاهد افزود: 500 هزار ماده ژنی به کشور وارد می شود که این میزان برای تبادل ژنی و جلوگیری از مشکلات تولدهای هم خون انجام می گیرد.
ورناصری گفت: تولید مواد ژنی در کشور تا 6 میلیون دوز امکان پذیر است بنابر این اگر بتوانیم 3 میلیون دوز تولید مازاد را صادر کنیم 30 میلیون دلار درآمد ارزی خواهیم داشت.
وی افزود: استفاده از دامهای اصلاح نژاد شده علاوه بر افزایش بهره وری و افزایش تولید به کاهش هزینه های تولید و قیمت تمام شده نیز منجر خواهد شد.
رئیس شرکت نهادهای دامی جاهد گفت: دامدار با استفاده از دامهای اصلاح نژاد شده با کمترین هزینه بیشترین میزان تولید را با بهترین کیفیت خواهد داشت.