مجتبی رحمان دوست: دفتر هنر و ادبیات جمهوری اسلامی تاسیس شود

کدخبر: 962498

این نماینده مجلس گفت: دفتر ادبیات انقلاب اسلامی ایران و دفتر هنر و ادبیات مقاومت داریم ولی دفتر هنر و ادبیات جمهوری اسلامی ایران نداریم که بهتر است نسبت به تاسیس آن اقدام شود

به گزارش خبرنگار «نسیم»، نعمت الله سعیدی نویسنده کشور نیز که در بیست ‌و دومین عصرانه ادبی فارس حضور داشت پیرامون شخصیت محمد علی گودینی گفت: مهمترین ویژگی که کتاب "آیت ولایت" دارد این است که از ویژگی نقد تاریخ انقلاب اسلامی به معنای تحلیل فاصله گرفته است. از ویژگی نقل تاریخ به معنای صدق و کذب هم فاصله گرفته است. اما به حکایت تاریخ نزدیک شده است.

وی افزود: وقتی تاریخ را با رمان نقل می کنیم و زندگی نامه داستانی افراد را می نویسیم خیلی نکات است که در آن اهمیت دارد. همچنین وقتی داستان یک واقعه تاریخی را نقل می کنیم ویژگی های خاص شهید آیت را نقل نمی کنیم بلکه اتفاق مهمی که در رمان رخ می دهد این است که مشترکات زندگی و شخصیت شهید آیت به همراه هم دوره ای های او را هم نقل می کنیم.

شهید آیت مشترکات فراوانی با هم دوره ای ها و هم نسل های خود دارد

سعیدی تصریح کرد: شهید آیت مشترکات فراوانی با هم دوره ای ها و هم نسل های خود دارد. اما از آن طرف هم یک خصوصیت های خاص خود را هم دارد. متاسفانه وقتی غیر از نویسنده کسی دست به تاریخ نگاری سیاسی می کند بر روی آن درصد ناچیز تفاوت ها زوم می کند و بخش اعظم آن همه اشتراکات را نمی بیند.

گودینی نماینده پابرهنگان و قشر محروم و مستضعف جامعه است

رضا اسماعیلی نویسنده کشور نیز در ادامه برنامه در سخنانی گفت: آقای گودینی به نظر من نماینده پابرهنگان و قشر محروم و مستضعف جامعه است. ادبیاتی را هم که او عرضه می کند زبان حال مردم ستمدیده و زجر کشیده و محروم جامعه است.

وی افزود: نویسنده ای که خود درد کشیده باشد، اهل درد باشد و درد را تجربه کرده باشد به راحتی و زیبایی می تواند آن احساسات و تجربیات خود را به خواننده انتقال داده و برای او بیان کند. این ویژگی ارزنده و شاخص در شخصیت آقای گودینی است.

اسماعیلی تصریح کرد: اینها به او کمک می کند تا با مردم نزدیکی بیشتری پیدا کند و مردم نیز او را از خود بدانند و قلمی که میزند و داستان هایی که می نویسد برای مردم کوچه و بازار و مردمی که انقلاب کردند باور پذیرتر باشد.

آقای گودینی حرفی را بیان می کند که همه قشرهای مردم جامعه جنس این حرف را درک می کنند و می فهمند و این بزرگترین ویژگی ارزشمند شخصیت ادبی او است.

دفتر هنر و ادبیات جمهوری اسلامی تاسیس شود

مجتبی رحمان دوست نماینده مجلس که در برنامه حضور داشت در سخنانی گفت: همانگونه که اما فرمودند حفظ نام شهدا کمتر از شهادت نیست. برگزاری این مراسم ها نیز کمتر از رمان نویسی نیست. زیرا احیای نام بچه های ولایی، انقلابی و اهل ادب و داستان کار بسیار خوبی است.

وی افزود: ما استقامت ربع قرنی که آقای گودینی در عرصه نویسندگی داشتند را نداریم. کارهایی که امروزه به آثار خیلی جدی و بسیار خوبی منتهی شده است. او همچنان توانمند و قد برافراشته در این عرصه مانده اند.

رحمان دوست ادامه داد: چند اثر خوب از او دیدم که از ایشان به عنوان سرباز ولایت می توان نام برد. همچنین کار بر روی کتاب "آیت ولایت" که او برای این کار را کردند که درباره نقش آیت در آوردن ماده قانون ولایت فقیه در قانون اساسی نشان دهنده موضوع بودن ولایت و ولایت فقیه برای او است.

وی تصریح کرد: خالی بودن دفتر هنر و ادبیات جمهوری اسلامی است. ما دفتر ادبیات انقلاب اسلامی ایران داریم، دفتر هنر و ادبیات مقاومت داریم ولی دفتر هنر و ادبیات جمهوری اسلامی ایران نداریم. در هر حال در حدود 35 سال از جمهوری اسلامی ایران می گذرد و بسیاری از تجربیات بلندی که در این سالها داشته ایم قابلیت انجام کار ادبی و هنری بر روی آنها وجود دارد.

ارسال نظر: