رونمایی از دفتر اول مجموعه ۷۲ جلدی "قصه عاشورا"
زائری: باید به یک فرم خاص در کتابهای دینی نوجوانان برسیم/ حکیمی: مطالب ساده در کنار تصاویر این مجموعه باعث شد از آن خوشم بیاید/ مدیرعامل شرکت ترنج: امیدواریم بتوانیم انیمیشن و ترجمه عربی را هم آماده کنیم
به گزارش خبرنگار «نسیم»، دفتر اول مجموعه 72 جلدی قصههای عاشورا شامل 15 جلد صبح امروز در محل فرهنگسرای امام علی(ع) رونمایی شد.
زائری: باید به یک فرم خاص در کتابهای دینی نوجوانان برسیم
حجتالاسلام زائری در بخشهایی از این مراسم گفت: این مجموعه کار ارزشمند و اثرگذاری خواهد بود. اثرگذاری آن را الان نمیبینیم اما در سالهای آینده شاهد آن خواهیم بود. همانطور که الان ما کتابهای زمان کودکی را فراموش نکردهایم، مطمئنا این کتابها نیز در آینده اثرگذار میشوند.
وی افزود: قطعا این کار با مخاطب خاص خود ارتباط برقرار میکند. یک نگرانی که همیشه دارم این است که توجه بیش از حد به یک مساله، ما را از توجه به مسایل دیگر بازدارد. مثلا گاهی به محتوا توجه میکنیم و از ظاهر غافل میشویم یا اینکه آنقدر به ظاهر توجه میکینم و از بحثهای محتوایی جا میافتیم.
زائری با بیان اینکه باید به یک فرم خاص در کتابهای دینی نوجوانان برسیم، گفت: مثلا پرده کشیدن بر روی صورت ائمه، در کتابهای کودکان و نوجونان شاید باعث شود که به وهن اهلبیت(ع) دچار شویم. من شنیدهام که کودکان در کتابهای درسیشان گاهی بر روی صورت سفید ائمه نقاشی میکشند. ما نیاز به تعریف جدیدی در این حوزه داریم.
حکیمی: از "قصه عاشورا" خوشم آمد
محمود حکیمی با بیان اینکه بسیار خوشحالم که در جمع یاران و عاشقان امام حسین(ع) هستم گفت: از چهار دهه پیش مخصوصا پس از فروپاشی شوروی گرایش به اسلام و دین در سراسر جهان شروع شد.
وی افزود: در کتابهایی که نوشتهام سعی کردم تا جریان آمدن کمونیسم و مارکسیسم و فروپاشی آنها را شرح دهم و بگویم که مردم به دین بعد از آنها گرایش پیدا کردهاند.
وی بیان داشت: از آغاز قرن 21 گرایش به تشیع و شیعه اثنی عشری بسیار زیاد شد.
حکیمی با اشاره به نامه حامد الگار به حجتالاسلام حاج آقا مجتبی موسوی لاری گفت: الگار چند کتاب ایشان را به انگلیسی ترجمه کرده و در آن نامه تاکید کرده که پژوهشگران آمریکایی و اروپایی بعد از خواندن آن کتابها توجه زیادی به شیعه اثنی عشری کردهاند زیرا تازه با حقایق روبرو شدهاند.
وی بیان داشت: در افریقا نیز گرایش عجیبی به تشیع به وجود آمده و در چند ماه گذشته در نیجریه 200 هزار نفر شیعه شدهاند.
حکیمی با اشاره به تلاشهایی که عربستان سعودی برای از بین بردن شیعان انجام میدهد، گفت: تلاشهایی که آنها میکنند مطمئنا به جایی نخواهد رسید اما چند واکنش ایجاد میشود. اولین واکنش میتواند به گروههای تبلیغی اشاره کرد که مسیحیان انجام میدهند و آن هم ایجاد شبکههای فارسیزبان است که در این شبکهها سعی میکنند اسلام را دین خشونت و مسیحیت را دین محبت نشان دهند.
وی واکنش دوم را تحت تاثیر قرار دادن نشل جوان ممعرفی کرد و گفت: شبکههای ماهوارهای و یا نشریاتی که دین خاصی را تبلیغ نمیکنند اما تلاش فراوان میکنند تا از طریق تمایلات جنسی نسل جوان را از دین فراری بدهند. وهابیت از گرایش نخبگان و جوانان به شیعه اثنی عشری بسیار نگران است. برای همین از طرق مختلف سعی میکند تا جلوی این اتفاقات را بگیرد.
حکیمی با اشاره به تاسیس شبکه جهانی ولایت گفت: این شبکه بسیار خوب توانسته است پاسخ این شبکههای وهابی را بدهد. وی با بیان اینکه گرایش به شیعه اثنی عشری، سلفیها را دچار وحشت کرده است گفت: اخباری که از اقدامتا وحشتناک سلفیها در طول روز میشنویم ما را به این نتیجه میرساند که این درندهخوییها فقط زمان بنیامیه بوده است اما اینها باید بدانند که این کارها فایده ندارد.
این نویسنده با اشاره به کتابهایی که در طول این سالها نوشته است گفت: اولین کتاب من در سال 1350 به چاپ رسید که راجع به امام حسین(ع) بود و آخرین کتابم هم در خصوص امام حسین(ع) است. خوش بختانه در چند دهه اخیر کتابهایی که راجع به نهضت کربلا منتشر شدهاند زیاد بوده است و این مساله جای بسی خوشحالی دارد.
وی با بیان اینکه کاری برای نهضت کربلا باید گروهی انجام بگیرد گفت: من از "قصه عاشورا" بسیار خوشم آمد چون هم تصاویر و هم مطالب بسیار ساده بود. ما در شرایطی هستیم که باید این گونه از کتابها را بین جوانان و نوجوانان ترویج دهیم.
حکیمی بیان داشت: قبل از انقلاب اسلامی، شاید یک نوجوان یک رمان 500 صفحهای را میخواند اما شرایط حاضر به گونهای است که باید کتابهای با قطع کوچک و با زبان ساده را بین نوجوانان تقسیم کرد.
وی همچنین با اشاره به سانسور کتابها در قبا از انقلاب گفت: سانسور کتابهای دینی قبل از انقلاب بسیار زیاد بود. مثلا یادم میآید کتابی را در مورد نهضت اسلام در فیلیپین نوشته بودم که اجازه چاپ پیدا نکرد. سانسور در عهد پهلوی خود باید موضوعی برای صحبت باشد تا بدانیم که فواید انقلاب اسلامی چه چیزهایی بوده است.
مدیرعامل شرکت ترنج: امیدواریم بتوانیم انیمیشن این کار و ترجمه عربی آن را آماده کنیم
احمدوند مدیرعامل شرکت ترنج نیز در بخشهایی از صحبتهای خود با بیان اینکه این مجموعه با همکاری نشر وزیر تولید شده است، گفت: امینی نویسنده این مجموعه چند سال بوده است که خواسته است این طرح را منتشر کند اما موفق به چاپ آن نمیشد. انتشارات وزیر و مجمع ناشران انقلاب اسلامی حاضر به طرح چاپ آن شدند. این کتاب، کار فاخری است و همه همتمان را جمع کردیم تا بتوانیم این اثر را چاپ کنیم.
احمدوند با اشاره به ویژگیهای این اثر گفت: این کتاب نثر، روانی داردچون مخاطب کار نوجوانان هستند و روایت آن کتابفیلم است. تصویر کار، رئال است و سعی شده تا تصویر خوبی از عاشورا ارائه شود.
وی افزود: این مجموعه، 72 جلدی است که در چهار دفتر منتشر میشود که دفتر اول آن 15 جلد است.
احمدوند بیان داشت: امیدواریم با همکاری دوستان بتوانیم انیمیشن این کار و همچنین ترجمه عربی آن را نیز آماده کنیم.
علی کاشفی خوانساری نیز در بخشهایی از این مراسم گفت: ما باید دغدغه معارف دینی و معنوی را برای کودکان و نوجوانان جدی بگیریم. قبل از انقلاب این عرصه اصلا به آن پرداخته نمیشد اما الان زمانی خوبی است که به آن بپردازیم.
وی افزود: اساتید ارتباطات میگویند که بحث ارتباطات یک بحث دوسویه است و واقعیت این است که در پیامرسانی و ارتباطات شرایط دشواری را داریم و تفاوت سلیقهها و این که مخاطبان سلایق متفاوتی دارند را نمیتوان نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه در حوزه ادبیات دینی، بحث تداعی بسیار مهم است گفت: مخاطب کودک و نوجوان ممکن است فکر کند که این تداعی، تکراری است اما اگر نوع بیان را برای مخاطب عوض کنیم برایش جذابیت خواهد داشت.
خوانساری با بیان این که در این اثر ما با مخاطب کودک و نوجوان سر و کار داریم گفت: وقتی که یک نویسنده در حوزه دین کار میکند مخصوصا وقتی که برای نوجوانان مینویسد، کارش بسیار سخت است و باید جوری بنویسد که مخاطب نوجوان کار او را تکراری نداند و حرف جدید داشته باشد.
وی افزود: در سالهای اخیر تلاشها حول این هدف بوده است که مخاطب احساس کند با اثر جدیدی روبروست و این اتفاق با تصویرگری و گرافیک جدید روبرو بوده است.
وی بیان داشت: در خصوص نقد ادبی هم در سالهای اخیر با افراط و تفریطهایی را شاهد بودهایم. امیدواریم این افراط وتفریطها هم از بین برود و کتابهای خوبی را در حوزه کودک و نوجوان شاهد باشیم.