مراسم رونمایی مجموعه پانزده جلدی "آن روزها"

کدخبر: 663267

معاون امور فرهنگی ارشاد: عدم برقراری ارتباط ادبیات حوزه انقلاب با مخاطب با وجود حمایت بخش‌های خصوصی و دولتی باید آسیب شناسی شود/ نسل جدید گریز دارد از اینکه بخواهیم آمرانه، تکلیفی و یکسویه با او صحبت کنیم

به گزارش خبرنگار «نسیم»، سیدعباس صالحی در بخش‌های دیگری از این مراسم که عصر امروز در محل مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی در سرچشمه تهران برگزار شد، ضمن اعلام این مطلب افزود: در حوزه فرهنگ سازی هرچه جلوتر می روویم با تکثر رسانه ای مواجهیم. ادبیاتی که تاکنون در حوزه نشر انقلاب تولید شده بیشتر ایدئولوژیک،‌ آمرانه و یک سویه بوده که نسل جدید نتوانسته با آن ارتباط بگیرد. نسل جدید از این می‌گریزد که بخواهید تکلیفی، یک سویه و باید و نبایدی با او برخورد کنید. فرهنگ سازی نسل جدید روش خاص خودش را دارد که باید به آن توجه کرد. صالحی در ادامه گفت: فرهنگ سازی زمانی اتفاق می‌افتد که بحث‌های گذشته را امروز ببینیم و اگر برای گذشته است با مسائل امروز گره بخورد و در این صورت است که فرهنگ سازی اتفاق می افتد.

معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، فعال کردن بخش خصوصی در فرهنگ‌سازی را مهم توصیف کرد و گفت: باید در حوزه فرهنگ سازی انقلاب از حضور مستقیم بخش‌های دولتی کم کرده و بخش‌های خصوصی را فعال تر کنیم. فرهنگ سازی را باید در بدنه اجتماع رشد بدهیم و اگر می خواهیم ابه ادبیات انقلاب به عنوان ادبیات توحیدی نگاه کنیم باید در بخش فرهنگ سازی تحرکمان را افزایش دهیم.

وی با اشاره به تلاش‌های حجت‌الاسلام زائری در این زمینه گفت: آقای زائری زحمت های فراوانی برای فرهنگ انقلاب کشیده اند و همین نگاه صریح شان نشان دهنده این است که دغدغه دارند و مجموعه آن روزها یک کار خلاصه و جمع و جور و متناسب با حوصله مخاطب در فرهنگ سازی حوزه انقلاب اسلامی است و این چیزی است که رد این کار به وضوح دیده می شود و میشود از ان به عنوان رسانه نام برد.

صالحی در ادامه، با اشاره به فرهنگ‌سازی در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی گفت: کاری که در حوزه فرهنگ سازی انقلاب باید صورت بگیرد، مخاطب باید بتواند احساس همزاد پنداری کند یعنی بتواند خود را در فضای آن روزگار قرار داده و نسبتی بین خود و حادثه آن روزگار ایجاد کند و احساس نکند چیزی که در گذشته اتفاق افتاده مربوط به گذشته و تاریخی است که در نوردیده شده چرا که آنچه که میخواند زندگی روزمره اوست و با آن درگیر است و به نحوی با مسائل امروز او سرو کار دارد گرچه راجع به گذشته است اما در گذشته نمانده است و پرونده مختومه نیست.این نوع کارها(کتاب آن روزها) به نحوی بازخوانی انقلاب اسلامی با نگاه فرهنگ سازی است چیزی که گویا هنوز فاصله های جدی با آْن داریم.

معاون امور فرهنگی ارشاد در ادامه افزود: در فضای انقلاب اسلامی و کتاب‌هایی که در این حوزه منتشر شده، هنوز نتوانسته با نسل جدید ارتباط خوبی برقرار کند، این مسئله که ادبیات انقلاب با وجود امکانات بخش‌های خصوصی و دولت هنوز نتوانسته با نسل جدید ارتباط برقرار کند باید اسیب شناسی شود. البته حرکت های رو به جلویی داشته ایم و نمی‌خواهم بگویم کاری انجام نشده است اما اگر نسل چهارم انقلاب در تاریخ انقلاب بخواهد زیست کند فاصله زیادی با این نقطه داریم.

صالحی در ادامه با اشاره به نقش کتاب به عنوان یک رسانه گفت: به بحث کتاب به عنوان یک رسانه توجه نکردیم. تاریخ ورورد کتاب در کشور ما کتاب در ادبیات رسانه کمتر تعریف شده است و فقط به عنوان یک بحث آموزشی و دانشی تعریف شده است در حالی که کتاب یک رسانه است. تیتر، طرح و گرافیک رسانه‌ها و ده ها مسئله دیگر این مجموعه ها با کتاب یکی است. از سطح فرهنگی کم گذاشتیم و بیشتر اطلاع رسانی علمی و پژوهشی و قصه کار شده است. رسانه وقتی تاثیرگذار می شود که مولفه های یک رسانه را حفظ کند. باید اسیب‌شناسی شو که آیا آنطور که باید و شاید خصوصیات رسانه را در خود حفظ کرده یا نه. لذا تاثیرگذاری‌اش کم بوده است.

صالحی مجموعه "آن روزها" را نیز اثری با گرافیک مطلوب و جامعیت اطلاعاتی بالا توصیف کرد و افزود: این حرکت مبارک را به فال نیک می گیرم امیدوارم که معاونت فرهنگی دینی که به فرهنگ سازی انقلاب دارد به خوبی ادا کند.

حجت‌الاسلام محمدرضا زائری نیز در بخش‌هایی از این مراسم گفت: بنیاد ادبیات داستانی کارهای باارزشی را انجام داده است. شاید امکانات اندکی که بنیاد دارد، جاهای دیگر هم داشته باشند اما جریانی که بنیاد ایجاد کرده آثارش بعدها مشخص می شود و اثر می گذارد در نشر کشور. این گونه فعالیت ها امتیازی است که به بنیاد انجام داده و کتاب به عنوان رسانه دیده شده است و خوشحالیم که توانستیم میزبان این دوستان باشیم.

ارسال نظر: