آریا عظیمی نژاد در "کتاب باز" مطرح شد:
کتاب خواندن می تواند هنر را بسط و گسترش دهد/ هر روز دیوان حافظ می خوانم
یک آهنگساز گفت: مطالعه می تواند هنر را بسط و گسترش دهد و حرفه ای تر کند. صرف سواد برای هنر کافی نیست بلکه اول باید یک اتفاق درونی بیافتد و جوششی باشد و بعد بوسیله مطالعه و سواد آن را ترمیم کرد.
به گزارش « نسیم آنلاین » ، آریا عظیمی نژاد آهنگساز با حضور در برنامه تلویزیونی «کتاب باز» در خصوص آلبوم «ساقی سرمست» گفت: در آلبوم «ساقی سرمست» خوانندگی آقای کریمخانی برای من نقطه قابل اتکایی بود. این کار یک بخش تحقیقاتی و مطالعاتی داشت و برای من بسیار مهم بود که از اشعار کهن عاشورایی استفاده کنم و به سراغ شعرایی که قدیمی تر بودند رفتم.
وی عنوان کرد: برای ساخت کارهای مذهبی برخلاف تصور بسیاری من از بخش سیاه وجودی خودم استفاده می کنم به این صورت که نیمه سیاه وجودی من دائما به سمت روشنایی و خوبی گرایش دارد و عموما عوامل دنیایی مانع آن می شوند اما این تمایل به خوب بودن باعث می شود که من کارهای مذهبی و دینی انجام دهم تا راه را برای رسیدن از سیاهی به روشنایی و خوبی هموار کنم.
وی افزود: از آنجا که آلبوم «ساقی سرمست» مرتبط با عاشورا بود کتاب های مقتل معتبر را مطالعه می کردم و این مقتل خوانی ها کمک بسیاری به من کردند و مرا به عمق واقعه می بردند.
این آهنگساز با اشاره به مداحی سنتی بیان کرد: این روزها خیلی به مداحی سنتی اهمیت داده نمی شود. در مداحی روز یک سری بدعت گذاری ها صورت گرفته که گاها ارزش موضوع را زیر سوال می برند. در مداحی باید این را در نظر گرفت که در مورد انسانی صحبت می شود که تاریخ به او گواهی داده است و شان و منزلت بسیاری دارد.
وی در ادامه گفت: از آنجا که موسیقی ارتباط بسیار نزدیکی با شعر دارد در کتابخانه من بیشتر کتب نظم وجود دارد و بیشتر شعر می خوانم. کتاب یک خاصیتی دارد که در دهه های ختلف زندگی حس آدم به کتاب تغییر می کند و می توان بعد از گذشت سال ها به کتابی که در گذشته خوانده ای مراجعه کنی و ببینی چقدر نکات تازه برای تو دارد و یا برعکس حس کنی که هیچ لذتی از آن نمی بری و خلاف عقیده توست.
عظیمی نژاد در خصوص کتاب و کتاب خوانی تصریح کرد: کتاب هایی هستند که به اصطلاح در آنها باد می وزد و هرچه زمان می گذرد لایه های نهفته آن برای تو روشن می شود. مانند دیوان حافظ که که در نوجوانی آن را بسیار می خواندم و امروز که می خوانم می بینم اشعار حافظ یک بعد زیرین دارد که تا امروز متوجه آن نشده بودم و معنای تک تک کلمات برایم تغییر می کند.
وی افزود: چند سال پیش رمان کوری را مطالعه کردم و آنقدر از آن تاثیر گرفتم که می خواستم برای آن جهان یک موسیقی بسازم و شاید روزی این کار را انجام دهم.
این آهنگساز در ارتباط با هنر م مطالعه عنوان کرد: برای ساخت موسیقی برخی از فیلم ها مطالعات بسیاری لازم است مثلا برای ساخت فیلم «میم مثل مادر» در ارتباط با شانیت و جایگاه مادر کتاب های زیادی خواندم و بسیار مطالعه کردم. در واقع مطالعه می تواند هنر را بسط و گسترش دهد و حرفه ای تر کند. صرف سواد برای هنر کافی نیست بلکه اول باید یک اتفاق درونی بیافتد و جوششی باشد و بعد بوسیله مطالعه و سواد آن را ترمیم کرد.
وی ادامه داد: پدرم نویسنده بودند و من در خانه ای متولد شدم که تمام دیوارهای آن پر از کتاب بود. طیف کتاب هایی که در کتابخانه ما بود بسیار متفاوت بود و معمولا کتاب هایی را دم دست من می گذاشتند که مناسب سن من باشد و اینگونه مطالعات مرا هدایت می کردند و این تاثیر بسزایی در علاقه من به کتاب و کتاب خوانی داشت.
عظیمی نژاد در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر هر روز دیوان اشعار حافظ را می خوانم و آن را بسیار متفاوت از گذشته می بینم. نویسندگان بزرگ ما راه هایی را رفته و می روند که شاید ما توان و فرصت رفتن آن راه را نداشته باشیم و کتاب خواندن مانند چراغی برای طی مسیر زندگی و یافتن راه است.
برنامه تلویزیونی «کتاب باز» با اجرای امیرحسین صدیق و کارگردانی محمدرضا رضائیان روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۰ از شبکه نسیم روی آنتن میرود.