معاون فرهنگی ارشاد در پاسخ به «نسیم آنلاین»:
حرفه ای بودن و تعدد نشر، ملاک واگذاری ممیزی به ناشران است
صالحی ادامه داد: ما می خواستیم استان ها را با این مساله درگیر کنیم و برای همین از تمامی استان ها خواستیم تا رزومه های هیات بررس خود را برای ما بفرستند تا طبق روال و قانون بررسی های لازم برای صلاحیت این افراد را انجام دهیم.
به گزارش خبرنگار « نسیم آنلاین »، سیدعباس صالحی در حاشیه بازدید از کتابفروشی پنجره در پاسخ به خبرنگار ما پیرامون واگذاری ممیزی به ناشران گفت: بحث تفویض ممیزی با این منطق اتفاق افتاده است که در عین حفظ دستورات و مصوبات بالادستی که در وزارت خانه حاکم است در بحث گسترش تفویض ها تمرکززدایی اتفاق بیفتد و با همین نگاه از یک طرف بحث گسترش تفویض های استانی مطرح شد تا استان هایی که شرایط لازم را دارند بتوانند بحث ممیزی را خودشان انجام دهند. وی افزود: پنج استان ممیزی را انجام می دادند و سال گذشته به 10 استان رسید و امسال هم چند استان دیگر اضافه خواهند شد.
معاون فرهنگی ارشاد ادامه داد: این تفویض ها با این نگاه انجام شد که همانطور که در تهران بررسانی داریم و ممیزی انجام می دهیم در استان ها نیز این بحث انجام بگیرد و تمرکز از تهران برداشته شود. صالحی ادامه داد: ما می خواستیم استان ها را با این مساله درگیر کنیم و برای همین از تمامی استان ها خواستیم تا رزومه های هیات بررس خود را برای ما بفرستند تا طبق روال و قانون بررسی های لازم برای صلاحیت این افراد را انجام دهیم. وی با اشاره به بحث تفویض ممیزی به ناشران گفت: مشابه همین مساله را نیز با ناشران انجام دادیم و خواستیم تا ناشران حرفه ای هیات های بررس خود را پیشنهاد دهند تا مسیر ممیزی را خودشان انجام دهند و البته این راه نیز باید بگویم که این یک مکانیزم انتخابی است یعنی اگر کسی نخواهد اجباری در این مساله نداریم بلکه ناشران با علاقه مندی وارد این مکانیزم می شوند و اگر ناشری نخواهد این کار را انجام دهد مساله خاصی برایش پیدا نمی شود. وی افزود: این آئین نامه کلی با این چارچوب کلان دستورالعملی اجرایی پیدا کرده است و ناشرانی که علاقه مند باشند هیات بررسی خود را به ارشاد معرفی می کنند و البته اولویت با ناشرانی است که تعدد نشر دارند و حرفه ای بودن آنها به اثبات رسیده است. صالحی ادامه داد: دغدغه ای در بحث تفویض ممیزی به ناشران وجود داشت و آن این بود که ابتدا چه حوزه هایی را با این مساله درگیر کنیم و برای این که وحدیت رویه در این مساله خدشه نشود مرحله اول را با حوزه کتاب های دانشگاهی و آموزشی شروع کردیم و بعد سه مرحله دیگر یعنی داستان، شعر، کودک اتفاق می افتد. این مساله به آن معنا نیست که مراحل بعدی با تاخیر طولانی اتفاق می افتد بلکه به این معنی است که استقرار این نظام جدید تضمینی تر شده باشد. وی بیان کرد: ما در حوزه کتاب های آموزشی و دانشگاهی مسائل کمتری داریم، آن حوزه ها ممکن است مراحلشان طولانی تر شود برای همین خواستیم که ابتدا این بحث را از کتاب های با مساله کمتر شروع کنیم تا اطمینان بیشتری در کار صورت گیرد و وحدت رویه بیشتر شود. صالحی در پاسخ به سوال دیگر « نسیم آنلاین »، در خصوص ارزیابی محتوایی از کتاب های حاضر در نمایشگاه کتاب فرانکفورت گفت: وقتی که ارشاد مجوزهای نشری را صادر می کند این هم برای کتاب های داخلی و هم برای کتاب های خارجی اعتبار دارد. ممکن است مجموعه مدیریتی با توجه به تعاملاتی که در هر نمایشگاه خارجی وجود دارد کتاب هایی را انتخاب کنند و همه این ملاحظات به همین مساله بر می گردد که ما در نمایشگاه خارجی که می خواهیم شرکت کنیم چه اولویت ها و تعاملاتی داریم.
صالحی در خصوص طرح تابستانه کتاب گفت: این طرح ١٥ مرداد به پایان رسید، مبلغ کل فروش ٩ میلیارد و ٢١ میلیون تومان بود، که نسبت به فروش ٤ میلیارد و ٣٧٠ میلیون تومنی کتاب نزدیک به ١٠٦ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: اعتبار تخصیص داده شده به این طرح ١ میلیارد و ٧٢٦ میلیون تومان بود که نسبت به اعتبار ٨٧٤ میلیونی عیدانه کتاب، ٩٨ درصد رشد داشته ایم.
صالحی در خصوص تعداد کتابفروشی های این طرح گفت: ٥٨٩ کتابفروشی در طرح تابستانه ثبت نام کردند، که ٥١٩ کتابفروشی در این طرح فعال بودتد، از این میان ٤٥٥ کتابفروشی در مراکز استان ها و ١٣٤ کتابفروشی در شهرستان ها بوده است.
وی استان اصفهان را با یک میلیارد و ٤٠٠ میلیون تومان رتبه اول، تهران با سه میلیارد و ٣٥٠ میلیون تومان رتبه دوم و خراسان رضوی با ٩٢٠ میلیون تومان سومین استان پرفروش در این طرح برشمرد.
صالحی گفت: ارزیابی و بازدید حضوری از طرح تابستانه کتاب، نیز انجام شده و امیدواریم تا دو هفته اینده با کتابفروشان حاضر در این طرح تسویه حساب کنیم تا در خصوص مطالبات کتابفروشی ها مشکلی به وجود نیاید.