گزارش «نسیم آنلاین» از شب شعر "ترمه و غزل" در زنجان:

شب شعری معطر به یاد شهدای هسته‌ای/ شعرهایی که حسین منزوی برای امام حسین (ع) می‌گفت

کدخبر: 2046516

شب شعر "ترمه و غزل" به یاد استاد حسین منزوی شب گذشته در حاشیه چهاردهمین مهرواره شعر و داستان سوره برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی « نسیم آنلاین »، شب شعر «ترمه و غزل» به یاد استاد حسین منزوی شب گذشته در حاشیه چهاردهمین مهرواره شعر و داستان سوره برگزار شد. در ابتدای این شب شعر عباس کی قبادی، شاعر اصفهانی به احترام حسین منزوی دو غزل را خواند. محمود حبیبی کسبی شاعر بعدی بود که اشعار خود را خواند و عنوان کرد: آمادگی ندارم اما به احترام استاد منزوی شعر می خوانم. روی تو کشانده است به نظاره ماهم موی تو نشانده است به این روز سیاهم در صورت تو ننگم از بس که لطیفی ترسم بماند به رخم رد نگاهم کسبی شعر دومش را اینگونه خواند:

عمری میان مردم بیگانه زیستم

تا بود اشک بود و سر آستین مرا

عمری در آرزوی سر شانه زیستم در ادامه رویا باقری، شاعر جوان زنجانی به شعرخوانی پرداخت.

وی ابتدا یک بیت شعر از منزوی خواند. ای دل من سر مزن بر سینه این سان ناشکیبا لحظه ای دیوانه جان آرام بنشین خواهد آمد و بعد غزلی از سروده های خود را قرائت کرد: برای عشق جهان یک حریف می طلبید کسی نبود و قرار شد به آفریدن ما علیرضا بدیع شاعر بعدی بود و یک غزل خواند.

تو با اسب آمدی ای مادیان بادپا ری را برایم ارمغان آورده ای سالی بهاری را حسین زحمت کش، شاعر تهرانی غزلی عاشقانه را روایت کرد. سعید توکلی، شاعر زنجانی بعد از حسین زحمت کش شعری را خواند.

پیش من بنشین اما چیزی نپرس از شادی ام دلخوشم با غم های مادرزادی ام کبری موسوی از شرکت کنندگان این دوره از مهرواره بود که به شعرخوانی پرداخت. لب باز کردم واژه ای بی باک بیرون زد پروانه ای از حفره ای غمناک بیرون زد ناصر فیض شاعر بعدی بود که برای شعرخوانی روی سن آمد. فیض گفت: ترک زبان نیستم اما شعر ترکی را می خوانم و شعری در وصف پیکان خواند و بعد شعر طنزی را که در محضر رهبر انقلاب در نیمه رمضان خوانده بود را قرائت کرد: گل در بر و می در کف و معشوق به کام است من مانده ام اینجا که حلال است حرام است شاعر بعدی علی سلیمانی، شاعر همدانی بود که چندین دوره در این جشنواره برگزیده شده است: ای گنبدگیسو پریشان ماه ظاهرکش ای هر خیابان را قدم های تو عابرکش در ادامه شهردار زنجان به روی سن آمد و شعری از حسین منزوی خواند. علیرضا قزوه، شاعر بعدی بود که با یادی از حسین منزوی صحبت های خود را آغاز کرد و گفت: سال ٨٠ در فرهنگسرای اندیشه بزرگداشتی برای او گرفته شد و بعد دیگری از منزوی برای من روشن شد، شاعری که می گویند فقط عاشقانه سروده، اما منزوی شعرهای زیادی برای امام حسین (ع) گفته است. وی افزود : شهید شهریاری از کسانی است که در این شهر زاده شده است، کسی که اورانیوم ٢٠ درصد را غنی کرد، و اگر آمریکا و انگلیس امثال او را داشتند روی سرشان می گذاشتند. قزوه گفت: می خواهم شعری را بخوانم که برای حسین منزوی که در زمان فوتش گفتم: در این هزاره سوم، از این هزار یکی کم قطار راه می افتد از این قطار یکی کم دلم می خواست در این مجلس بزرگداشتی هم برای استاد طریقی شاعر زنجانی گرفته می شود و امیدوارم ایشان حسین منزوی بعدی باشد. قزوه در ادامه شعری را در وصف امام زمان (عج) خواند. مصدق آقاجانلو، شاعر جوان زنجانی بعد از قزوه به روی سن آمد و گفت: یک موجی هست موج متوسلین به حسین منزوی، کسانی که منزوی را دوست دارند باید به خط قرمزهای او هم احترام بگذارند.

وی بعد از صحبت های شعر زیر را قرائت کرد:

در ذهن من کسی است نه، در ذهن من زنی است آنقدر باشکوه که باورنکردنی است در ادامه این نشست، فاضل نظری، محمدعلی بهمنی و مرتضی امید اسفندقه نیز اشعاری را قرائت کردند.

خبرنگار: محمد رسولی

ارسال نظر: