براتی‌پور در گفتگو با «نسیم آنلاین»:

شعر انقلاب شعر بیداری است/ تعهد شاعران انقلاب به پیام‌های مقام معظم رهبری از ویژگی‌های این شاعران است

کدخبر: 2016969

عباس براتی‌پور شاعر انقلاب گفت: تعهد شاعران انقلاب نسبت به دستاوردهای انقلاب و ادامه راه انقلاب و پیام‌های حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری از ویژگی‌های اصلی این شاعران است.

گروه فرهنگی « نسیم آنلاین »، عباس براتی پور شاعر انقلابی کسی است که شعر و شعور و درک آزادی و استبداد ستیزی را با واژگانی مسلح تر از توپ و تانک و محکم تر از هر سنگری در برابر دیده شاهان و مستبدان روز و روزگار خود عرضه کرده و فرسنگ های دور دست جهان اسلام و غرب را با طرح و نقشی از مظلومیت و استبداد و محکوم به شکست با یگان زرهی و همه جانبه ای در شعر خود که ارتشی منظم از سربازان سراپا مسلح بودند در نوردیده و پیروز میدان ها بوده.

عباس علی براتی پور به عباس براتی پور شهرت دارد و در زمره اولین شاعران انقلاب اسلامی قابل ستایش است، او در سال 1322 در تهران زاده شد و با اتمام دوران تحصیل در مقطع متوسطه در سال 1341 به استخدام ارتش درآمد با استعداد خوبی که داشت دو مرتبه برای گذراندن دوره های فنی و الکترونیک به کشور آمریکا اعزامش کردند و در تمام دوران خدمت بیشتر در حال آموزش زبان و الکترونیک در ارتش بود با علاقمندی که استاد براتی پور از دوران نوجوانی به شعر و ادبیات داشت همان دوران در سال 1338 موفق شد به عضویت کتابخانه مجلس شورای ملی (وقت) در آید و مطالعه کتاب های سودمند ادبی را در برنامه روزانه خود قرار داد و با طع شعری که داشت اشعار خود را مکتوب کرد و در استمرار این سرایش وقفه ای رخ نداد حتی زمانی که به خارج از کشور برای تخصص فنی اعزام شد.

او اولین مجموعه شعرش را تحت عنوان «بهت نگاه» در سال 1369 منتشر کرد و پس از آن نیز مجموعه های شعری با عناوین «وعده دیدار» گردآوری اشعاری درباره امام زمان (عج) در سال 1370، «کتیبه شکیب» گردآوری اشعار درباره جانبازان در سال 1375، «سینای سبز عشق» گرد آوری اشعار درباره جانبازان در سال 1375، «با شقایق ها برادر» گردآوری اشعار جانبازان شاعر در سال 1379، «عطش عشق» گرد آوری مجموعه شعر عاشورایی 1376، «داغ تشنگی» گرد آوری اشعار ویژه کنگره بین المللی امام خمینی و فرهنگ عاشورا ـ 1374، «سوار مشرقی» گرد آوری اشعار درباره امام زمان (ع) ـ 1375، «درساحل علقمه» گرد آوری مجموعه رباعی درباره حضرت عباس (ع) ـ 137، «ماه درفرات» گردآوری مجموعه غزل درباره حضرت عباس (ع) ـ 1380 ١١) برجبین صبح ـ گردآوری اشعاردرباره غدیر ـ 1380، «گزیده ادبیات معاصر» مجموعه شعر ـ 1378، «زیتون و زخم» گردآوری مجموعه شعر درباره فلسطین ـ 1381، «دل ودریا» مجموعه شعر مستقل - انتشارات سوره مهر و سه مجموعه شعر(١.چشم بیمار، 2.غم دلدار، 3.بر تربت خورشید) گردآوری شده درباره رحلت امام راحل ( ره ) که در سال 1368توسط حوزه هنری چاپ و منتشر شده است.

گقتنی است اداره جلسات نقد وبررسی شعر حوزه هنری از سال ١٣٦٨ تا کنون، کارشناس شعر و دبیرکانون شاعران بنیاد جانبازان به مدت شش سال (از سال ٧٤ تا ٨٠)، مسئول صفحه ادبی روزنامه رسالت از سال ١٣٧٠ و عضو شورای شعر وزارت ارشاد استان تهران و داور مسابقات شعر در سطح کشور از فعالیت های بارز استاد عباس براتی پور شاعر انقلابی کشورمان است.

در ادامه گفت و گوی کوتاه خبرنگار « نسیم آنلاین » با استاد شاعر عشق و انقلاب آمده است:

« نسیم آنلاین »: استاد بفرمایید چه پیامی به شاعرا جوان دارد؟ شاعران نسل امروز تا چه میزان می توانند از هنر شاعری بهره گرفته و در زندگی خود و جامعه موثر باشند؟

براتی‌پور: سفارش من به شاعران جوان این است که متون قدیم را مطالعه کنند و دیوان اشعار سعدی، حافظ، گلستان و بوستان سعدی چرا که اینها ذخایر ادبی کشورمان هستند و همچنین شعر معاصر را بخوانند اما تأکیدم بر این است که متون قدیم را دقیقاً مطالعه کنند و استفاده کنند در کارهاشون که بسیار اثر خوبی خواهد داشت.

« نسیم آنلاین »: به نظر شما شعر انقلابی کشور ما چقدر تأثیرگذار بوده و چقدر ارتباط برقرار کرده با بیداری اسلامی و تا چه میزان با انقلاب های معاصر در کشورهای اسلامی ارتباط برقرار کرده؟

براتی پور: تاثیر بسیار بسیار زیادی داشته و شعر انقلاب اصلا به نوعی شعر بیداری است و همین باعث شده که می بینیم کشورهایی به تعصی از شعر انقلاب و پیام انقلاب اسلامی ایران توانستند با ظلم مبارزه کنند و ظلم ستیز باشند همچنین قوت و قدرتی داشته باشند که در برابر زور و استبداد بایستند.

مهمترین ویژگی شاعر انقلابی چیست که در مقاطعی با قدرت و استبداد پنچه به پنچه شده است؟

براتی پور: تعهد شاعران نسبت به دستاوردهای انقلاب و ادامه راه انقلاب و پیام های حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری مدظله الله عالی.

« نسیم آنلاین »: شما یک فرد نظامی بودید، مولفه اصلی نظامی گری نظم است و نظم در شعر نیز حیات و جریان دارد، چطور این دو مقوله را بهم پیوند دادید؟

براتی پور: درست است به هر صورت من از دوران دبیرستان به شعر و ادبیات علاقه داشتم و این علاقمندی را با سرایش شعر آغاز کرده و ادامه دادم، سرگرمی و دل مشغولی من شعر بود با مطالعه دیوان شعرای بزرگ توانستم عضو کتابخانه مجلس شورای ملی آن زمان شوم و این گرایش و علاقه از من جدا نشده و تا امروز هم ادامه داد.

« نسیم آنلاین »: آینده شعر انقلابی را چطور ترسیم می کنید؟

براتی پور: آینده شعر انقلاب را روشن می بینم و معتقدم روز بر شکوفایی آن افزوده می شود.

ارسال نظر: