اسماعیل امینی:

نگرانی‌ جامعه درباره بعضی کتاب‌ها به‌حق است

کدخبر: 2016120

اسماعیل امینی گفت: ممکن است بعضی ناشران به دلیل مسائل مالی حساسیتی روی محتوای کتاب‌ها نداشته باشند اما برای ما در بررسی کتاب‌ها، قانون از همه چیز مهم‌تر است.

به گزارش « نسیم آنلاین »، فارس نوشت:

اسماعیل امینی شاعر و استاد دانشگاه، درباره تغییر در اداره کتاب و انتصاب وی به سرگروهی شعر در اداره کتاب گفت: دلیل اصلی تغییرات در اداره کتاب‌، تغییر در شیوه بررسی کتاب‌ها است و به همین دلیل هم کارشناسان هر بخش و هم سرگروه‌ها تغییر پیدا کرده‌اند.

وی افزود: تغییرات در بررسی کتاب‌ها محتوایی نیست چون قانون مشخص است اما شکل بررسی کتاب‌ها تغییر کرده است. قبلا پرینت کتاب‌ها به اداره کتاب می‌آمد و کاغذی و دستی بررسی می‌شد اما از این به بعد به صورت الکترونیکی محتوای کتاب‌ها بررسی می‌شود و فایل کتاب‌ها به اداره کتاب می‌آید.

**سرعت بررسی کتاب‌ها بیشتر می‌شود

این استاد دانشگاه اظهار داشت: از این پس با این شیوه جدید سرعت بررسی کتاب‌ها بیشتر می‌شود، کارشناسان هم تغییر خواهند کرد.

امینی در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای کتاب‌های شعر منتشر شده در بازار کتاب که بسیاری از نظر ساختار و شکل سست هستند و بسیاری دیگر محتوای زشت و ناهنجاری دارند، چیست، گفت: درباره بررسی محتوای کتاب‌ها و خط قرمزها، قانون وجود دارد و قانون تغییری نکرده است. اما درباره انتشار شعرهای سست و ضعیف آیین نامه به ما نمی‌گوید انتشار کتاب شعری که غلط وزنی داشته باشد،‌ ممنوع است. به لحاظ منتقد ادبی انتشار کتاب‌های شعر سست و ضعیف اشکال دارد اما منع قانونی برای انتشار این کتاب‌ها وجود ندارد.

وی افزود: اما در ارزیابی محتوایی اگر شاعری به کسی اهانت کرده باشد یا چارچوب‌های فرهنگی و خط قرمزها را رد کرده باشد، به او تذکر داده می‌شود تا کتابی با این مشکلات منتشر نشود.

سرگروه شعر اداره کتاب در پاسخ به این سوال که آیا نظارت بر کتاب‌های شعری که محتوای زشت و رکیک دارند،‌ مانند کتاب فاطمه اختصاری که ما در گزارشی به آن پرداختیم، از این پس بیشتر خواهد شد و آیا نگرانی‌هایی که درباره کتاب‌هایی از این دست وجود دارد از این پس مرتفع خواهد شد یا خیر، گفت: حتما و در این مساله تردیدی نیست. نگرانی‌هایی که جامعه درباره بعضی کتاب‌ها دارند، به حق است و باید با دقت کتاب‌ها بررسی شوند. البته یک متخصص ادبیات نگرانی‌های دقیق‌تری از عموم جامعه دارد و ممکن است مخاطبان عام متوجه بعضی اشاره‌های ظریف در میان اشعار نشوند. اما تردیدی نیست که خط قرمزهای ما با خط قرمزهای جامعه یکی است و درباره محتواهای زشت و ناپسند حساسیت داریم.

**قانون برایمان از همه چیز مهم‌تر است

اسماعیل امینی گفت: از کسانی به عنوان کارشناس کتاب در بخش شعر استفاده خواهم کرد که هم شعر را به خوبی بشناسند،‌ هم قانون را و هم فرهنگ و خط قرمزهای جامعه و نظام را و از بچه‌های تحصیل کرده ادبیات به عنوان کارشناس استفاده می‌کنیم تا از این پس از این خطاها در انتشار کتاب‌های شعر نداشته باشیم.

وی افزود: ممکن است بعضی ناشران به دلیل مسائل مالی حساسیتی روی محتوای کتاب‌ها نداشته باشند اما برای ما در بررسی کتاب‌ها قانون از همه چیز مهم‌تر است.

این استاد دانشگاه در پایان سخنانش از جامعه روزنامه نگاران و خبرنگارها تشکر کرد که درباره محتوای کتاب‌ها حساس هستند و اظهار داشت: این نظارت‌ها در کارهای فرهنگی، خوب است و در مجموع کسانی که مسئولیتی دارند باید از این نظارت‌ها استقبال کنند چون چشم‌های ناظری در امور فرهنگی وجود دارد و کتاب‌های منتشر شده باید عرف جامعه، دستاوردهای انقلاب و عرف تاریخی را رعایت کنند و مبتی بر فرهنگ ما باشند.

ارسال نظر: