وزارت نیرو به تعهداتش برای تکمیل سیستم فاضلاب شهرهای بالای ۳۰ هزار نفر عمل نکرده است

کدخبر: 954492

معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست در گفتگو با «نسیم» افزود: محیط زیست دو هشدار رسمی به وزارت نیرو داده است/ آلودگی میکروبی دریای خزر منشا داخلی دارد

پروین فرشچی با اشاره به اینکه آلودگی میکروبی دریای خزر منشا داخلی دارد گفت: در این مورد ما به هیچ وجه نمی‌توانیم ادعا کنیم که به خاطر فعالیت‌های کشورهای دیگر آب خزر آلودگی میکروبی دارد . علت این آلودگی میکروبی عدم مدیریت فاضلاب، پساب و پسماندهای موجود در شمال کشور است .

وی با بیان این نکته که سازمان محیط زیست تنها نقش نظارتی را ایفا می‌کند، گفت: در سازمان محیط زیست برای اولین بار پایش همزمان دریا در همه فصول انجام می‌شود .

فرشچی ادامه داد: این طرح برای تمامی استان‌های ساحلی آغاز شده است و از 40 ایستگاه راه‌اندازی شده تا به حال 9 نقطه با آلودگی میکروبی شناسایی شده است .

معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست تاکید کرد: سازمان مدیریت بحران باید مانند تمامی کشورها، مناطق آلوده را به مردم بشناساند و برای مدیریت آلودگی مناطق برنامه ریزی کند .

فرشچی با اظهار عدم رضایت از عملکرد وزارت نیرو در مدیریت فاضلاب در کشور بخصوص استان‌های شمالی گفت: تا به حال به غیر از جلسات رسمی متعددی که سازمان محیط زیست با وزارت نیرو داشته است، دو هشدار رسمی از طرف ردیس سازمان محیط زیست به وزارت نیرو ارسال شده است .

وی ادامه داد: براساس مصوبه هیات وزیران تا سال چهارم برنامه پنجم توسعه باید سیستم فاضلاب شهرهای بالای 30 هزار نفر تکمیل می‌شد که متاسفانه وزارت نیرو موفق نبوده است و با آنچیزی که در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده فاصله دارد .

معاون دریایی سازمان محیط زیست با رد ادعای وزارت نیرو درباره عدم تامین بودجه لازم برای تکمیل سیستم‌های فاضلاب در شهرهای بالای 30 هزار نفر و کلانشهرها اظهار کرد: اگر به بودجه موجود وزارت نیرو نگاهی بیاندازیم و اعتباراتی که برای ساخت سدهای بیشمار اختصاص یافته است متوجه می‌شویم که مساله بودجه مطرح نیست .

وی ادامه داد: مساله بودجه، مساله‌ای است که وزارت نیرو باید با دولت حل و فصل کند و به تعهداتش عمل کند .

فرشچی تصریح کرد: سالم سازی سواحل و سلامت مردم مناطق شمالی کشور جمعیتی در حدود 10 میلیون نفر دارد بسیار بالاست البته به دلیل شرایط توریستی این مناطق جمعیت گاهی به 20 میلیون نفر هم می‌رسد و رسیدگی به وضعیت فاضلاب، پسماند این مناطق نیازمند مدیریت است و اگر لازم باشد، باید در بودجه وزارت نیرو تجدید نظر شود.

ارسال نظر: