کیخا: کشاورزی و توسعه پایدار جایگزین طرح نکاشت میشود
معاون زیست طبیعی سازمان محیط زیست گفت: تاکید ما بر اجرای طرحهای توسعه کشاورزی پایدار در سراسر کشور از جمله در حوزه دریاچه ارومیه است/ ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای احیای هامون اختصاص یافت
احمدعلی کیخا در گفتگو با «نسیم»، درخصوص شرایط تالاب هامون گفت: در شرایط موجود آبی در این تالاب وجود ندارد اما با مجموعه فعالیتهایی که در عرصه بین المللی و عرصه ملی و محلی انجام میشود امیدواریم در راستای حفظ و احیای تالاب هامون باشد .
وی افزود: سعی کردیم برای احیای این تالاب با نهادی بین المللی ارتباط برقرار کنیم، و به عنوان سازمان حفاظت محیط زیست خواهان احیای تالاب بین المللی در میان دو دولت ایران و افغانستان هستیم .
کیخا معقتد است: هر دو دولت باید رویکردهای مدیریت منابع آبیشان را در این حوزه اصلاح کنند، دولت ایران بر اساس پیگیریهای سازمان حفاظت محیط زیست در سال گذشته حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بهبود مدیریت منابع آب، در بخش کشاورزی و در حوزه وزارت نیرو در دشت سیستان اختصاص یافته است .
وی تاکید کرد: لایروبیها و طرحها ی منابع آب در منطقه، همچنین صرفه جوییهایی که در بخش کشاورزی میشود باید منجر به ذخیره آب بیشتر برای تالاب شود .
معاون طبیعی سازمان محیط زیست با بیان اینکه مذاکراتی با دولت افغانستان در سطح بین المللی همراه با نهادهای بین المللی برای تامین حقابه هامون داشتهایم اظهار کرد: به دلیل پیشینه تمدنی و فرهنگی منطقه هامون میتواند به عنوان یک میراث طبیعی جهانی و ذخیرهگاه مرزی زیست کره به ثبت برسد،
وی ادامه داد: امیدواریم با این نوع بینش حاکم میان دو دولت و فعالیت سازمانهای مردم نهاد حفظ و احیای تالابها در هر دو سوی مرز هستیم تحقق یابد .
معاون طبیعی سازمان محیط زیست درباره اجرای طرح نکاشت در حوزه دریاچه ارومیه نیز اظهار کرد: طرح نکاشت منتفی در این حوزه منتفی است و دیگر در دستور کار دولت قرار ندارد و طرحهای کشاورزی پایدار و توسعه پایدار با مشارکت خود مردم باید انجام شود .
وی با اشاره به اینکه مردم منطقه میتوانند نکاشت را به صورت داوطلبانه انجام دهند گفت: وقتی مردم حس کنند با این روش به احیای تالاب خودشان کمک میکنند، ممکن است خودشان از زراعت صرف نظر کنند اما تاکید ما بر اجرای طرحهای توسعه کشاورزی پایدار در سراسر کشور است از جمله در حوزه دریاچه ارومیه خواهد بود.