مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها ادامه دارد

کدخبر: 2382266

بعد از توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه مشخص شد که امکان عدم استفاده از مازوت در این نیروگاه‌ها وجود ندارد و بر همین اساس مازوت سوزی ادامه پیدا کرده است.

نسیم‌آنلاین: صدیقه ترابی در نشست خبری هفته هوای پاک که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: از اولویت‌های معاونت انسانی کاهش آلودگی هواست.

او درباره بی‌توجهی به مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوا برای قطع مازوت سوزی در سه نیروگاه اظهار کرد: مازوت‌سوزی در سه نیروگاه صورت می‌گرفت. در این خصوص مصوبه صادر شد و با تلاش‌های صورت گرفته یک ماه طول کشید که مصرف مازوت انجام نشد سپس دوباره با ارقامی که به‌صورت مشخص و روزانه از سوی وزارت نیرو ارایه شد، مشخص شد که امکان عدم استفاده از مازوت در این نیروگاه‌ها وجود ندارد و بر همین اساس مازوت سوزی ادامه پیدا کرده است.

ترابی ادامه داد: با این حال اقدامات لازم را انجام دادیم و به دلیل درخواست‌های صورت گرفته در حال برگزاری نشست‌های مشترک در همین رابطه هستیم. مازوت سوزی البته قرار شد به‌گونه‌ای تنظیم شود که حداقل مصرف مازوت را در نیروگاه‌ها داشته باشیم و مردم از نظر سلامتی دچار آسیب جدی نشوند. تمهیداتی را در این خصوص پیش‌بینی کرده‌ایم. به عنوان مثال در یکی از اقدامات از مازوت‌های کم سولفور استفاده شود.

او درپاسخ به ایسنا درباره آخرین وضعیت شکایت از دستگاه‌های متخلف در زمینه مازوت‌سوزی گفت: پیگیری‌های حقوقی را قطعا انجام خواهیم داد و موظف به انجام این کار هستیم. نتیجه شکایت درباره مازوت‌سوزی در آینده مشخص می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: حقیقت این است که سال‌هاست مازوت‌سوزی اتفاق می‌افتد و امسال نیز با توجه به شرایط ذخایر نیرو این اقدام صورت گرفت و وزارت نیرو در راس درباره آن تصمیم نگرفته است. باید در نظر داشت بعد از اینکه مازوت سوزی یا قطع برق در کارگروه دوم مصوب شد اعتراضات زیادی از سوی مردم انجام شد. یعنی این حق مردم است که بتوانند انتخاب کنند. من فکر می‌کنم دفعه اول بود که آقای پزشکیان -رییس جمهوری- این مساله را مطرح کردند. به عقیده من کارشجاعانه ای بود که اعلام کردند با دو ساعت قطع برق می‌شود سوختن مازوت را کاهش داد.

ترابی در خصوص معرفی دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند نیز گفت: هرساله مکاتباتی در این خصوص صورت می‌گیرد. گزارش کار از دستگاه‌ها دریافت می‌شود. هر چند که قانون هوای پاک آن‌طور که پیش بینی می‌شد، اجرایی نشده اما بر وظایفی که برای دستگاه‌ها پیش‌بینی‌شده نظارت می‌شود. اولین قدم و وظیفه سازمان محیط زیست در این رابطه دریافت گزارش عملکرد است که نسبت به این وظیفه قانونی اقدام می‌کنیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر: