توضیح ناسا درباره قرمز شدن آب دریاچه ارومیه
ناسا با انتشار تصویر جدیدی از دریاچه ارومیه از تغییر رنگ این دریاچه در ۳ ماه گذشته خبر داده و علت آن را تشریح کرده است.
به گزارش « نسیم آنلاین »، ماهواره ناسا، با نام آکوا 10 هفته گذشته با انتشار تصویری از دریاچه ارومیه، از تغییر رنگ این دریاچه نسبت به سه ماه گذشته خبر داد. بر اساس این گزارش دریاچه ارومیه نسبت به سه ماه گذشته تعییر رنگ داده و از رنگ سبز کم رنگ به سمت رنگ قرمز رفته است.
ناسا اعلام کرده است: دریاچه شور ارومیه، همانند دریاچه آرال در ازبکستان، طی دهههای گذشته رو به تحلیل رفته است.
این ماهواره خاطر نشان کرد: هر مقدار از آب این دریاچه کاسته و وسعت کوچک تر شود، شوری آب آن نیز بیشتر خواهد شد. در اثر فعالیت موجودات میکروسکوپی در داخل این دریاچه و با توجه به کوچک شدن وسعت، رنگ این دریاچه به طور متناوب به رنگهای قرمز و نارنجی تغییر میکند. در ماههای آوریل و می با وارد شدن مقادیر زیادی از آب شیرین به این دریاچه مواجه هستیم. در این دو ماه که برفهای کوههای اطراف ذوب میشود و همزمان بارندگی در مناطق شمال غرب ایران افزایش مییابد منابع آب شیرین وارد این دریاچه میشوند. اما از تابستان، ورودی این منبع آب شیرین به دریاچه قطع میشود. در فصل بهار افزایش ورود آب شیرین به این دریاچه، نمک موجود در این دریاچه شور را پایین میبرد اما با آغاز فصل تابستان و قطع شدن ورود آب شیرین و افزایش دما سطح شوری و خشکی این دریاچه نیز افزایش مییابد. این درست زمانی است که میکرو ارگانیسمهای موجود در آب این دریاچه رنگ خودشان را بهتر نشان میدهند.
ناسا در ادامه گفته است: در سالهای گذشته تغییر رنگ دریاچه بارها دیده شده و رنگ آن بارها از سبز و آبی به قرمزی گراییده است که علت این پدیده در ماههای تابستان بیشتر به دلیل فعالیتهای باکتریایی و جلبکی ناشی از گرمای هوا و کاهش ورود منابع آب شیرین به این دریاچه است.
ناسا همچنین به معضل خشکی و کمبود منابع آب شیرین نیز اشاره کرده و تاکید کرده است استفاده بیش از حد از آب در کشاورزی در فصل تابستان نیز مزید بر علت است. به گفته ناسا در 14 سال گذشته 70 درصد از وسعت سابق دریاچه ارومیه خشک شده است و تصاویر ماهوارهای نشان میدهد در سالهای گذشته هر ساله نزدیک به ۲۲۰ کیلومتر مربع از این دریاچه خشک شده است.