مسیر توسعه را بدون تخریب محیط زیست طی کنیم
دوازدهمین همایش ملی کسبوکار و کارآفرینی در حوزه محیط زیست صبح امروز در دانشگاه گیلان برگزار شد/ در این همایش بر راهاندازی کسب و کارهای سبز و تکیه به فعالان غیر دولتی و همچنین آگاهی عمومی نسل جوان تأکید شد
به گزارش خبرنگار «نسیم»، دوازدهمین همایش ملی کسبوکار و کارآفرینی در حوزه محیطزیست صبح امروز در دانشگاه گیلان برگزار شد .
در این همایش که به همت انجمن زنان کارآفرین و انجمن زنان مدیر کارآفرین در سه هیأت رئیسه برگزار شد، سخنرانان و صاحبان مقالات به ارائه مطالب خود پرداختند .
در این همایش که با پیام دکتر ابتکار، رئیس سازمان محیطزیست ایران آغاز شد، شیرین پارسی، دبیر علمی همایش با این پرسش بحث را آغاز کرد که محیط زیست چیست و اولویت چندم شماست؟
وی با اشاره به اینکه این روزها عدهای با طرح این مسئله انحرافی که توسعه مهمتر است یا محیط زیست به بهانه موضوعاتی همچون ایجاد مسیرهایی برای راه و ترابری، استفاده از فنّاوری و... حفاظت از محیط زیست را به انزوا میکشانند .
در ادامه، یونس رنجکش، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان ضمن خوشامد به نخبگان کارآفرین کشور به بیان موانع کارآفرینی در ایران اشاره کرد و گفت : بزرگترین معضل فارغالتحصیلان دانشگاهی، عدم شناخت آنها از زمینههای کارآفرینی در کشور است.
وی ادامه داد: مشکل دیگر علاقه خانوادهها و جوانان به پشت میزنشینی و دریافت حقوق ثابت است ، درحالیکه فضای کار را باید پیدا کرد .
این مقام مسئول ابراز امیدواری کرد: برگزاری این همایشها، میتواند زمینه ورود به سمت توسعه فرهنگ کارآفرینی را فراهم کند .
فاطمه رفیعی، مدیرکل امور بانوان و مشاور استاندار گیلان به تشکیل کمیتههای تخصصی در این استانداری اشاره کرد و گفت: یکی از کمیتههای اصلی ما کمیته محیط زیست است و همانطور که رئیسجمهور نیز تأکید داشتند، میتوان به راهکارهایی بیاندیشیم که مسیر توسعه را با احترام به محیط زیست طی کنیم .
وی با استقبال از حضور زنان کارآفرین گفت: ما بهعنوان نماینده وزارت کشور در استان، آمادگی داریم تا از تجربه زنان و مدیران کارآفرین استفاده کنیم.
به گزارش نسیم، بخش علمی همایش در سه بخش اصلی پسماند و پساب، توسعه پایدار روستایی و اقتصاد و فن آوری سبز برگزار شد.
هایده شیرازی، بانوی کارافرین و مدیر عامل شرکت بازیافت مواد و تولید کود آلی کرمانشاه که نخستین طرح بازیافت پسماند کشور را در کرمانشاه به اجرا رسانده با ابراز نگرانی از این واقعیت که ۱۶ میلیون تن پسماند شهری در سال تولید میشود، گفت: متاسفانه به واسطه پسماندهایی که دفن میشوند، سالیانه ۵۰ میلیون تن گاز گلخانهای منتشر میشود.
وی در پایان با ارائه راهکارهای پیشنهادی برای اجرای طرح های پسماند، گفت: اجرای قانون پسماندهای بستهبندی و دریافت هزینههای آن یکی از راهکارهای مناسب برای رفع معضلات پسماند است.
در پنل دوم همایش، فرحناز صادقی به بیان چالش های مربوط به گسترش مهارتهای سبز پرداخت و گفت: مشاغل سبز بر مبنای کاهش دی اکسید کربن بنا نهاده شده است.
در پنل سوم، مهرنوش اهوازی با اشاره به این واقعیت که ۶۲ درصد از کل آلایندههای جهان را چین، کانادا و بویژه آمریکا تولید میکنند، گقت: فعالین ICT میتوانند در کاهش گازهای گلخانهای نقس بسزایی ایفا کنند، بویژه در حوزههای عملیاتی مهمی همچون صنعت برق، حمل و نقل خدمات و کشاورزی.
در پایان این همایش، بیانیه همایش با تاکید بر ضرورت اصل پنجم قانون اساسی مبنی بر حفاظت از محیطزیست به عنوان وظیفه قانونی همه آحاد ملت خوانده شد. در این بیانیه با اشاره براین واقعیت که حوزه محیط زیست نیازمند فعالیت اجرایی عموم جامعه بویژه زنان است، بر نقش هر سه قوه در حفظ محیط زیست، ساماندهی ملی در این حوزه، توان افزایی نهادهای مدنی به عنوان رکن اصلی، راهاندازی کسب و کارهای سبز و تکیه به فعالان غیر دولتی و همچنین آگاهی عمومی نسل جوان تاکید شد.
در دوازدهمین ملی کسبوکار و کارآفرینی در حوزه محیطزیست که با حضور فعالان محیط زیست و زنان کارافرین در شهر رشت برگزار شد، با اشاره به اصل پنجم قانون اساسی، که حوزه محیط بر لزوم همراهی و فعالیت اجرایی عموم جامعه بویژه زنان است، بر نقش هر سه قوه در حفظ محیط زیست، ساماندهی ملی در این حوزه، توان افزایی نهادهای مدنی به عنوان رکن اصلی، راه اندازی کسب و کارهای سبز و تکیه به فعالان غیر دولتی و همچنین آگاهی عمومی نسل جوان تاکید شد.