خادم: بعد از فسخ قرارداد اسپانسر پرسپولیس، ما خرجش را می‌دهیم

کدخبر: 996991

معاون وزیر ورزش در گفتگوی تفصیلی با «نسیم» افزود: اگر سرخابی‌ها فروخته نشوند ممکن است به شیوه فولاد و سپاهان اداره شوند؛ در ظاهر خصوصی و در باطن دولتی/ به هیچ‌وجه این دو باشگاه را اجاره نخواهیم داد

روز نهم اردیبهشت، یک روز حیاتی برای استقلال و پرسپولیس است. روزی که قرار است آخرین مرحله مزایده واگذاری این دو باشگاه انجام شود. البته گفته می‌شود در این مرحله هم کسی حاضر نیست برای خرید این دو باشگاه پیش قدم شود. امیر خادم در گفتگو با «نسیم» می‌گوید در صورتی که این دو باشگاه فروخته نشوند، باید از الگوی باشگاه‌هایی مثل فولاد و سپاهان برای اداره آن‌ها پیروی کرد.

در آستانه مرحله سوم مزایده سرخابی‌ها قرار داریم. اوضاع چطور است؟

دراین مدت تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا مشتری‌هایی که می‌خواهند این دو باشگاه را بخرند، جلو بیایند. شرایط ما برای مهیا کردن واگذاری این دو باشگاه، بسیار سخت بود چون حساسیت زیادی در مورد آن وجود دارد. ما تلاش کردیم طوری شرایط را فراهم کنیم که این دو باشگاه فروخته شوند و مشکلی برای مالکان جدید پیش نیاید. این بار تصمیم جدی برای فروش سرخابی‌ها داریم تا قدم محکمی در راه خصوصی شدن باشگاه‌های فوتبال برداریم.

فکر می‌کنید این بار ماجرا تمام می‌شود و این باشگاه‌ها مشتری پیدا می‌کنند؟

نمی‌توانم جواب این سوال را بدهم چون بسته‌های پیشنهادی خریدران به سازمان خصوصی‌سازی می‌رود و من در دل خریداران نیستم که بدانم چه تصمیمی دارند. با این حال امیدوار هستم که این بار این اتفاق بیفتد. به هرحال این بلاتکلیفی مشکلاتی را در این فصل برای دو باشگاه به وجود آورده و طرفداران را نگران کرده است.

خیلی‌ها می‌گویند این بار هم این دو باشگاه فروخته نخواهند شد.

من این را نمی‌دانم اما واقعا امیدوارم حداقل آن‌هایی که بار‌ها اعلام می‌کردند قصد خرید استقلال و پرسپولیس را دارند، جلو بیایند. این بار شرایط برای حضور آن‌ها فراهم شده و به نظرم اگر نگران دو باشگاه هستند این بار قطعا خودشان را نشان خواهند داد. ما هم تلاش کرده‌ایم تا جایی که می‌شود مشکلات را برای خریداران هموار کنیم.

در گمانه‌زنی‌ها نام افرادی شنیده می‌شود که درباره آن‌ها ابهامات زیادی وجود دارد.

شک نکنید کسانی که می‌خواهند وارد مزایده شوند، باید صلاحیت آن‌ها تایید شود. در هیات واگذاری، صلاحیت همه کسانی که می‌خواهند در مزایده شرکت کنند بررسی می‌شود. به هرحال این موضوع را فراموش نکنید که دلیل واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی این است که طرفدران دو تیم به آرامش برسند و اگر قرار باشد مالک جدید مشکل روی مشکل بگذارد، اوضاع از قبل هم بد‌تر می‌شود.

درباره انتخاب اسپانسر هم همین صحبت‌ها مطرح بود اما در نهایت دیدیم که مشکلات زیادی برای این دو باشگاه به وجود آوردند.

به هرحال ما می‌خواستیم این فصل را که برای دو تیم مقدمه‌ای برای خصوصی شدن‌شان است را رد کنیم. قبول دارم مشکلاتی وجود داشته ولی خیلی از آن‌ها برای ما غیرقابل پیش‌بینی بود. وزارت ورزش به عنوان متولی دو باشگاه هدفی جز قدرتمند اداره شدن آن‌ها ندارد ولی اتفاقاتی در این فصل رخ داد که شرایط طبق پیش‌بینی‌های ما پیش نرفت. شاید بهتر بود تحقیقات ما در مورد این اسپانسر‌ها بیشتر انجام می‌شد.

اسپانسر استقلال می‌گوید فقط پول‌های ضروری را می‌دهد و بیشتر از آن سرمایه‌گذاری نخواهد کرد. این در شان باشگاهی مثل استقلال نیست.

می‌دانم که باشگاه استقلال با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند ولی باید بگویم که این موضوع خیلی به اسپانسر باشگاه مربوط نیست. من این موضوع را با سند و مدرک می‌گویم که تا همین لحظه که من با شما صحبت می‌کنم اسپانسر باشگاه استقلال به ۸۰ تا ۹۰ درصد تعهداتش عمل کرده و ما تا همین جا هم از آن‌ها رضایت کامل داریم.

اما استقلالی‌ها از مشکلات مالی زیاد گله دارند.

این موضوع ربطی به اسپانسر ندارد و ماجرا این است که اعضای هیات‌مدیره استقلال در فراهم کردن منابع مالی برای باشگاه‌شان موفق عمل نکرده‌اند و این مشکلات پیش آمده است. البته این را هم بگویم که استقلال به جز اسپانسر در آمدهای دیگری هم دارد که تا حالا نتوانسته آن‌ها را وصول کند.

اسپانسر باشگاه اعلام کرده به دلیل مسائلی که در مورد فروش باشگاه مطرح شده، شرکت توسعه صنایع نوین نتوانسته درآمدی از استقلال بدست بیاورد و به همین دلیل نمی‌تواند هزینه‌های باشگاه را پرداخت کند. این موضوع را تایید می‌کنید؟

من به طور قطع در این زمینه حق را به اسپانسر استقلال می‌دهم چون در فوتبال ایران شرایطی وجود دارد که امکان درآمدزایی وجود ندارد. به همین دلیل هم هست که اسپانسر به مشکل خورده است.

با این شرایط چه دلیل دارد یک اسپانسر دیگر بخواهد این دو باشگاه را بخرد؟

اینکه در فوتبال موانع زیادی برای درآمدزایی وجود دارد کاملا درست است. به همین دلیل باید کسانی که مسئول این کار هستند، شرایط را برای حضور بخش خصوصی فراهم کنند تا دیگر مشکلی وجود نداشته باشد. ما نباید کاری کنیم که بخش خصوصی را از حضور در ورزش دل‌زده کنیم و باید شرایط را برای حرفه‌ای شدن فوتبال فراهم کنیم.

درحال حاضر پرسپولیس اسپانسر دارد؟

نه بعد از فسخ قرارداد بهنام پیشرو کیش دیگر کسی به صورت رسمی اسپانسر این باشگاه نیست و متاسفانه آن‌ها هم به مشکل خورده‌اند.

پس هزینه‌های این باشگاه از کجا تامین می‌شود؟

اجازه بدهید جواب این سوال را بعد از واگذاری در فرصتی بهتر می‌دهم. الان اگر ما حرفی در این باره بزنیم تعبیرهای متفاوتی از آن می‌شود و کسانی که قدرت دارند روی وزارت ورزش فشار می‌آورند که ما هرگز دنبال این مساله نیستیم. شاید در زمانی دیگر در این باره توضیح دادم ولی الان سکوت می‌کنم.

به نظر می‌رسد خود وزارت ورزش راسا به این باشگاه پول می‌دهد.

بله تا قبل از رسیدن تاریخ واگذاری، ما تمام هزینه‌های ضروری باشگاه پرسپولیس را پرداخت خواهیم کرد. این کار به این دلیل انجام می‌شود که باشگاه بتواند تا زمان واگذاری روی پا بماند.

گفته می‌شود اگر این دو باشگاه در مرحله سوم هم واگذار نشوند، منحل خواهند شد مسئله‌ای که سازمان خصوصی‌سازی آن را رد می‌کند. اگر واگذاری انجام نشود، سرنوشت این دو باشگاه چه می‌شود؟

در آن صورت راه حل‌های مختلف را بررسی می‌کنیم تا دو باشگاه آسیبی نبینند. من فکر می‌کنم می‌شود از شیوه اداره باشگاه‌هایی مثل فولاد و سپاهان پیروی کرد. یعنی در عین اینکه در ظاهر به صورت خصوصی اداره می‌شوند، در باطن از منابع دولتی بودجه‌شان تامین می‌شود. می‌شود همین کار را برای استقلال و پرسپولیس هم انجام داد.

ولی گفته می‌شود قرار است باشگاه‌ها به مدت سه سال و با قیمت ۱۰۰ میلیارد اجاره داده شوند.

به هیچ‌وجه. ما تصمیمی برای این قضیه نداریم ضمن اینکه درست نیست الان راهکار ارائه کنیم چون باید هرکاری از دست‌مان برمی‌آید انجام دهیم که در موعد مقرر دو باشگاه فروخته شوند.

ارسال نظر: