وزیر ورزش: مرحله دوم ساخت ورزشگاه نقشجهان با مشارکت بخش خصوصی اجرا میشود
گودرزی در حاشیه بازدید از این ورزشگاه افزود: در جلسهای که با حضور معاون اول رئیسجمهور برگزار خواهد شد، مشکلات مالی و حقوقی این ورزشگاه بررسی و تدابیر لازم برای رفع آنها اتخاذ میشود
به گزارش «نسیم» و به نقل از سایت رسمی وزارت ورزش و جوانان، گودرزی از اختصاص دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی به وزرات ورزش خبر داد و افزود: از این مبلغ، ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار به ورزشگاه نقشجهان تخصیص یافته که این اعتبار برای تکمیل ساخت این ورزشگاه مبلغ قابل توجهی نیست.
وی ادامه داد: وضعیت اقتصادی کشور بگونهای است که نمیتوانیم خسارات ناشی از توقف ساخت ورزشگاه را برای بازسازی آن پرداخت کنیم.
گودرزی به افزایش معارضان این مجموعه اشاره کرد و خواستار تسریع حل مشکل حقوقی این ورزشگاه با این افراد شد.
دکتر گودرزی علت بروز این مشکلات را ضعف مطالعات کارشناسی ذکر کرد و افزود: اگر قبل از اجرای این پروژه، مطالعات جامع و عمیقی انجام شده بود اکنون این پروژه با مشکلات حقوقی روبرو نبود.
وی اظهار کرد: با اعتباری که تاکنون برای ساخت این ورزشگاه هزینه شده است، میتوانستیم ۱۰ سالن ورزشی برای استان اصفهان بسازیم.
وزیر ورزش و جوانان کلنگ زنی پروژههای جدید پیش از پایان یافتن پروژههای نیمه تمام را اقدام اشتباه دانست و تاکید کرد: اولویت وزارت ورزش و جوانان، تکمیل طرحهای عمرانی ورزشی با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی است .
وی با اشاره به ظرفیت ۷۵ هزار نفری استادیوم نقش جهان گفت: از هریک از دیدارهای فوتبال کشور بیش از ۵۰ هزار تماشاگر استقبال نمیکنند و طرح ساخت ورزشگاههایی با بیش از ۷۵ هزار نفر گنجایش در شهرستانها، کارشناسی شده نیست .
دکتر گودرزی تصریح کرد: در تمام دنیا ورزشگاههای بالای ۵۰ هزار نفر استانداردهای خاصی نیاز دارد و به همین دلیل کمتر ساخته میشود.
وی از انجام اقدامات غیر کارشناسی و فاقد نیاز سنجی در ورزشگاه نقش جهان اصفهان گلایه کرد و افزود: علاقهمند به واگذاری مدیریت این ورزشگاه به استان اصفهان هستیم.
وزیر ورزش وجوانان همچنین در بازدید از سالن چند منظوره مجموعه ورزشی ۲۵ آبان خطاب به مدیر کل ورزش و جوانان استان اصفهان گفت: اگر این مجموعه، درآمد عمومی ندارد بعنوان یک سالن حاکمیتی در اختیار اداره کل ورزش و جوانان استان قرار گیرد.
مجموعه بزرگ ورزشی نقش جهان اصفهان در زمینی به وسعت بیش از یک هزار و ۱۰۰ هکتار در شمال شهر اصفهان و در حوزه استحفاظی دو شهر اصفهان و دولت آباد قرار دارد.
این طرح به قصد ایجاد یک مجموعه استاندارد و دهکده بزرگ ورزشی بویژه برای برگزاری مسابقات بین المللی طراحی شده است .
در این طرح ایجاد یک استادیوم ۷۵هزار نفری در دو طبقه و همه امکانات لازم برای برگزاری مسابقات داخلی و بین المللی و چندین سالن ورزشی بزرگ و کوچک، پیستهای دو میدانی، دوچرخه سواری، موتورسواری، اتومبیلرانی و تاسیسات اداری، بهداشتی و خدماتی لازم پیش بینی شده است .
طرح ورزشگاه نقش جهان اصفهان که در ابتدا به ورزشگاه المپیک یا ورزشگاه بزرگ معروف بود در سال ۶۷ تعریف و کلنگ آن پس از ایجاد موسسهای به نام ورزشگاه بزرگ به منظور پیگیری مراحل ساخت آن، در سال ۶۸ توسط ترکان مدیر عامل وقت این موسسه به زمین زده شد اما ساخت آن از سال ۷۴ آغاز شد .
معاون امور فنی و مهندسی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان در باره شروع عملیات این طرح گفت: عملیات اجرایی مرحله اول آن سال ۷۴ آغاز و در سال ۷۸ استادیوم فوتبال آن با ظرفیت حدود ۴۰ هزار نفر در سکوهای پایینی به بهره برداری رسید .
سیدحسین محمودیه با بیان اینکه در سالهای ۷۸ تا ۸۶ از مرحله اول این طرح بهره برداری میشد، افزود: تیم فوتبال سپاهان نخستین قهرمانی خود در لیگ باشگاههای کشور را در این ورزشگاه جشن گرفت .
وی گفت: سال ۸۶ پس از هشت سال بهره برداری مرحله نخست این مجموعه، ورزشگاه بزرگ نقش جهان وارد اجرای مرحله دوم ساخت و تکمیل ظرفیت ۳۵ هزار نفری در سکوهای بالایی شد که همچنان ادامه دارد و عملیات ساخت این مرحله مانع برگزاری مسابقات در آن شده است.
وی گفت: در حالی که مرحله دوم هنوز تکمیل نشده تاسیسات مرحله نخست به دلیل گذشت زمان در حال مستهلک شدن است .
در این حال از سال ۹۰ تا تابستان سال ۹۱ بدنبال قرار گرفتن ورزشگاه نقش جهان در طرحهای مهر ماندگار دولت دهم، به مدت یکسال اجرای این طرح با سرعت و در سه نوبت کاری با روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ کارگر دنبال و برخی از بخشهای آن تکمیل شد .
با این اقدامات، اداره ورزش و جوانان استان اصفهان در مرداد سال ۹۲ اعلام کرد مرحله نخست این مجموعه ورزشی با نصب صندلیهای طبقه اول استادیوم فوتبال، ساختمان VIP ، چمن زمین فوتبال، تکمیل پیست تارتان و نصب اسکوربرد زمین فوتبال قابل بهره برداری است.