آیا رؤیای ۳۰ ساله مهاجران افغانستانی محقق میشود؟
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی از برنامهریزی و پیگیری برای رفع مشکل فعالان فرهنگی مهاجران افغانستانی خبر داد.
- اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، چندی پیش خبری منتشر شد که نویددهنده تغییر نگاه ها و آغاز رویکردی جدید در قبال مهاجران افغانستانی در ایران بود. بنا بر اخبار منتشر شده، اقامت 10 ساله نجیب مایل هروی در ایران به کوشش برخی از نمایندگان مجلس به تصویب رسید و مشکل بیمه این استاد نامدار نیز با همکاری اهل فرهنگ و برخی از مسئولان برطرف شد. نجیب مایل هروی، نویسنده و پژوهشگر اهل افغانستان حدود چهار دهه است که در ایران زندگی می کند. اگرچه از او تاکنون آثار متعددی در زمینه ادبیات فارسی و عرفان اسلامی به چاپ رسیده و به عنوان پژوهشگر برتر مطالعات اسلام و ایران در جایزۀ جهانی کتاب سال تجلیل شد، اما همانند دیگر مهاجران افغانستانی با مشکلات متعددی برای داشتن یک زندگی عادی دست و پنجه نرم کرده است.
طی سال های گذشته بارها از مشکلات مهاجران افغانستانی برای داشتن یک زندگی عادی در ایران از طریق رسانه ها سخن گفته شد؛ از مساعد نبودن شرایط آموزشی و نامهربان بودن نگاه برخی از هم وطنان گرفته تا وجود مشکلاتی برای تمدید اقامت و گواهی نامه و ... . وجود همین مشکلات و گاه نبود عزم جدی برای رفع آنها، سبب شده تا برخی از مهاجران افغانستانی که از جمله نخبگان فرهنگی نیز بوده اند، به ناچار برای بار دوم تصمیم به مهاجرت گرفته و در کشورهای اروپایی زندگی کنند. اما با تصمیم اخیر مجلس به نظر می رسد که می توان برای رفع پاره ای از این مشکلات و تحقق رؤیای 30 ساله افغانستانی های میهمان ایران، امید داشت. حجت الاسلام نصرالله پژمان فر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، در گفت وگو با تسنیم از عزم مجلس برای رفع مشکلات مهاجران به ویژه چهره های فرهنگی مهاجران افغانستانی خبر داد و گفت: طبق قانون اقامت به صورت یک ساله برای افراد صادر می شود، اقامت بیش از یک سال طبیعتاً نیازمند بررسی های بیشتر دارد. در مورد مشکل استاد مایل هروی ابتدا قصد داشتیم که با توجه به خدماتی که ایشان به زبان فارسی و فرهنگ و همچنین تربیت شاگرد در این زمینه داشت، مشکل اقامت وی به گونه ای برطرف شود که بتواند مانند دیگر افرادی که تابعیت جمهوری اسلامی دارند، زندگی کنند و اقامت استاد به صورت بلندمدت باشد، اما خود استاد در این زمینه ملاحظاتی داشت.
وی ادامه داد: موضوع مشکل اقامت استاد مایل هروی با وزارت خارجه مطرح شد که در نهایت پس از بررسی این موضوع در شورایی با حضور دستگاه های مختلف، مشکل اقامت استاد حل شده و اقامت 10 ساله ایشان به تصویب رسید.
روزگار غریب «فرزند هرات»؛ واکنش ها به یک خبر تلخ ادامه دارد
در جستجوی زندگی، از افغانستان تا سوئد/ ما چوب های سوخت نسل بعد هستیم
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی از تلاش برای رفع دیگر مشکلات مایل هروی خبر داد و اضافه کرد: مشکل دیگری که در این زمینه مطرح شده، مشکل مسکن استاد و انتقال آن از تهران به مشهد است که قرار است برطرف شود.
پژمان فر همچنین در پاسخ به این پرسش که شخصیت های فرهنگی مهاجران افغانستانی در سال های اخیر خدمات بسیاری در حوزه فرهنگ و زبان فارسی داشته اند، اما برخی از آنها به دلیل وجود همین مشکلات مجبور به مهاجرت دوباره شده اند، آیا عزمی در مجلس برای رفع مشکلات دیگر فعالان فرهنگی مهاجران وجود دارد یا خیر، گفت: من با افتخار این کار را انجام خواهم داد. تلاش داریم مشکل دیگر مهاجران افغانستانی، نه تنها فعالان فرهنگی بلکه حتی افرادی که در دیگر حوزه ها نیز سرشناس هستند، تا حد امکان برطرف شود. در مجلس اقداماتی در این زمینه صورت گرفته، اما هرچند به جمع بندی کلی در این زمینه نرسیده ایم، اما بررسی این مشکلات و رفع آنها در دستور کار هست.
منبع: تسنیم
مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاعرسانی خود را در این رابطه انجام میدهد.