صالحی امیری:
رمز حیاتی تداوم هویت ایرانی زبان فارسی است
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ، با اشاره به اینکه زبان، کانون اصلی هویت است، گفت: رمز حیاتی تداوم هویت ایرانی زبان فارسی است.
به گزارش « نسیم آنلاین » ، روز گذشته مراسم بزرگداشت فردوسی با حضور سیدرضا صالحی امیری با مشارکت دانشجویان زبان و ادبیات فارسی، در مرکز آموزش زبان فارسی آنکارا برگزار شد.
در این مراسم رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سخنانی عنوان کرد: برای همه ما انسانها، زبان یک ارزش بنیادی است. ما در تحلیل و تفسیر کارکرد فرهنگ چهار عنصر اصلی را طرح میکنیم. او ادامه داد: اولین نکته راجع به فرهنگ هویت سازی است. یعنی کارکرد اصلی فرهنگ، حفظ و تداوم ارزشهای بنیادی در جامعه است. مشاور رئیس جمهوری تصریح کرد: هیچ جامعهای در کره زمین وجود ندارد که فرهنگ نداشته باشد. هر جامعه فرهنگ خاص خود را دارد. در بحث هویت مهمترین عامل بقای تداوم فرهنگ ملی هر کشوری، هویت آن کشور است و در درون هویت عامل اصلی تداوم هویت یک ملت زبان است. صالحی امیری بیان کرد: زبان را بهعنوان کانون اصلی هویت تعریف میکنیم اما چرا زبان فارسی علاوه بر هویت، برای جامعه ایران حیاتبخش است.رمز حیاتی تداوم هویت ایرانی زبان فارسی است؛ به همین دلیل ما نسبت به فردوسی بسیار حساسیت داریم و ایشان را عامل اصلی حیات و بقای ایرانی میدانیم. رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه افزود: فردوسی تنها شخصیتی بود که بیش از هزار سال توانست شاهنامه را درون ملت ایران تداوم بخشیده و جاری باشد. امروز که ما زبان فارسی صحبت میکنیم، مدیون فردوسی هستیم. خیلیها معتقدند فردوسی نیروی خارق العادهای داشت. چرا که یک انسان در مدت عمر طبیعی، نمیتواند این همه بسراید. او با تاکید بر اینکه امروز حوزه زبان فارسی همچنان مبنای عملش شاهنامه فردوسی است، خاطرنشان کرد: شاهنامه، تراز و میزان سنجش زبان فارسی است. رمز ماندگاری سرزمین ایران، فرهنگ ایران و حتی دین در ایران، مدیون این دانشمند بزرگ است و همه ایرانیان به آن افتخار میکنند. اشعار آموزنده فرودسی پیام روشنی برای همه بشریت دارد. مشاور رئیسجمهوری اذعان کرد: اولین باری که کتابخانه ملی در ایران شکل گرفت، عنوان آن کتابخانه ملی فردوسی بود. اکنون هم در روی تپه بزرگ شهر تهران، در عباس آباد کتابخانه ملی در وسعتی به مساحت 100 هزار متر مربع ساخته شده است. در بالای این مجموعه مجسمه فرودسی با وزن 14 تن نصب شده است که در حقیقت یکی از نمادهای فرهنگی تهران است. صالحی امیری در پایان با اشاره به اینکه همه زبانها در دنیا دستخوش تغییر شدهاند، گفت: زبان فارسی کمترین تغییرات را داشته است و علت آن فراز، ترازو و میزانی بود که فردوسی در شاهنامه به ما داده است. حسن صفرخانی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا نیز طی سخنانی در این مراسم، با اشاره به اینکه آشنایی با فرودسی، آشنایی با فرهنگ و تاریخ ایران و زبان فارسی است، گفت: گسترش زبان فارسی بهعنوان بستر اصیل رشد و اشاعه تمدن اصیل ایرانی، از دیرباز مورد توجه بوده است.