ضرغامی در پیش خطبه های نماز جمعه تهران:

اخلاق گمشده امروز جامعه گفتمانی است/ روش شهید مطهری را در گفتمان نقد در پیش بگیریم

کدخبر: 2027159

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام،‌گفت: اخلاق گمشده امروز جامعه گفتمانی است، ما کم‌طاقت شده‌ایم، صبوری نمی‌کنیم و برای شنیدن حرف‌های مخالفان کمتر وقت می‌گذاریم.

به گزارش « نسیم آنلاین » ، عزت‌الله ضرغامی، رئیس سابق سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز طی سخنانی در پیش خطبه‌های نماز جمعه تهران با تبریک روز و هفته کارگر و با گرامیداشت ۱۲ اردیبهشت‌ماه سالروز شهادت آیت‌الله مطهری،‌ اظهار کرد: دوزادهم اردیبهشت روز شهادت شخصیتی بی‌بدیل و بی‌نظیر در انقلاب است که خدمات ماندگاری برای جامعه اسلامی ما و دوستداران انقلاب اسلامی در ایران و در تمام دنیا از خود به یادگار گذاشت.

وی با اشاره به لزوم بازخوانی کارنامه، خدمات و نیز روش مواجهه شهید مطهری با مسائل فرهنگی، گفت: کارنامه شهید مطهری به طرز قابل ملاحظه‌ای مطابق با نیازهای فکری جامعه ایران بود و شاید بتوان گفت بضاعت و شجاعتی که ایشان در پاسخ به شبهات در خود داشت و به آنها ورود پیدا می‌کرد، در بسیاری از افراد محترم دیگر وجود نداشت.

ضرغامی با بیان اینکه شهید مطهری شک اولیه را همواره مقدس می‌دانست و آن را مقدمه‌ای برای ورود به یقین عنوان می‌کرد، ادامه داد: شهید مطهری برای شک و شبهه اولیه قداست قائل بود و آن را برای رسیدن به یقین لازم می‌دانست اما هرگز نمی‌گذاشت شک و تردید و شبهه در ذهن جوانان جا خوش کند.

رئیس سابق سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه شهید مطهری در پاسخ به شک و شبهه‌ها شجاعت فراوانی داشت، اظهار کرد: شهید مطهری در پاسخ به شک و شبهه‌ها هیچ‌گاه رفتاری عافیت‌طلبانه در پیش نمی‌گرفت و از پاسخگویی به شبهات نگرانی نداشت. او نه تنها برای خود یک قداست ویترینی قائل نبود، بلکه هزینه ورود و پاسخگویی به شبهات را نیز می‌پرداخت اما این هزینه در برابر خدمات قابل اعتنای این شهید هرگز قابل توجه نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه امروز جای شهید مطهری در جامعه ما خالی است، اظهار کرد: در زمانه‌ای که سیل شبهات و ایجاد تردید در اصل دین، انکار خدا، نفی مقدسات، نفی ارکان جمهوری اسلامی ایران به ویژه ولایت فقیه و نیز مبنا قرار دادن لذت‌گرایی و یا قداست بخشیدن به رژیم پهلوی به طور شبانه‌روز توسط ماهواره‌ها جاری شده و در اختیار جوانان قرار می‌گیرد، لازم است تا شخصیت‌هایی با روحیه شهید مطهری در جامعه ما وجود داشته باشد و پاسخ این شبهات را بدهد.

وی افزود: امروزه ذهن جوانان توسط شبکه‌های رسانه‌ای غربی به صورت بسیار قوی روانشناسی می‌شود و با توجه به آزادی گسترده‌ای که وجود دارد و اجازه می‌دهد تا هر کس از هر کجای دنیا تفکرات خودش را به گوش جوانان برساند، نیازمندیم تا از مطرح شدن چنین شبهاتی در جامعه نگذریم و به آن پاسخ دهیم.

ضرغامی با بیان اینکه شهید مطهری برای جوانان حق پرسشگری قائل بود، اظهار کرد: شهید مطهری می‌دانست که جوانان نمی‌خواهند کورکورانه راه پدرانشان را بروند و به دنبال تفکرات تازه هستند و البته مشخص است که راه پیشرفت و ترقی اسلام نیز دوری گزینی از پیروی کورکورانه از راه گذشتگان است و این نکته‌ای است که در آیات قرآن نیز به آن اشاره شده است.

وی افزود:‌ علت اصلی همه‌گیر شدن اسلام و نیز وقوع انقلاب اسلامی بر این پایه بود که مردم و به ویژه جوانان در راهی که گذشتگانشان رفته بودند شک کردند و با ایجاد همین تردید بود که راه برای پیشرفت جامعه و نیز وقوع انقلاب اسلامی فراهم شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه شهید مطهری تلاش می‌کرد تا با ایجاد پرسش ذهن مخاطب را برای قبول نظراتش آماده سازد، اظهار کرد: شهید مطهری در مقالات و کتاب‌هایش به طرح پرسش می‌پرداخت و تلاش می‌کرد تا با ایجاد سوال درباره مسائل اعتقادی ذهن مخاطب را آماده کند تا پاسخ مناسب را بپذیرد.

ضرغامی با بیان اینکه شهید مطهری در پاسخ به شبهات و شبهه‌آفرینان با سعه صدر، اخلاق‌مداری و متانت رفتار می‌کرد،‌ گفت: شهید مطهری پیشنهاد داده بود برای کسانی که مبلغ اصول مارکسیسم هستند یک کرسی رسمی در دانشگاه تهران برپا کنند تا این افراد بیایند و حرفشان را بزنند و زمینه لازم برای پاسخگویی به اعتقادات آنها فراهم شود.

رئیس سابق سازمان صداوسیما با بیان اینکه اخلاق گمشده امروز جامعه گفتمانی ماست، اظهار کرد: ما کم طاقت‌ شده‌ایم، صبوری نمی‌کنیم و برای شنیدن حرف‌های مخالفان کمتر وقت می گذاریم در حالی که رهبری چند بار در سال به دانشجویان اجازه می‌دهند تا بیایند و آزادانه پرسش‌هایشان را در محضر ایشان مطرح کنند اما برخی ظرفیت پذیرش اینگونه برخورد را ندارند.

ضرغامی با بیان اینکه شهید مطهری دانش به روزی داشت و از آخرین نظرات اندیشمندان مکاتب گوناگون آگاه بود، ‌اظهار کرد: برخی به شهید مطهری ایراد گرفته بودند که ایشان چون بسیاری از کتب مکاتب گوناگون را از زبان اصلی‌شان که انگلیسی یا آلمانی بوده، نخوانده و فقط به ترجمه‌ها یا گفت‌وگو با اساتید بسنده کرده‌، نمی‌تواند درباره آنها به خوبی اظهارنظر کند اما کتاب کاپیتال (سرمایه) مارکس چیز پیچیده‌ای نبوده است که بگویم شهید مطهری متوجه آن نشده و آن را نفهمیده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بابیان اینکه شهید مطهری از هیاهوی مخالفان و از توقعات هوادران خود تأثیری نمی‌گرفت، اظهار کرد: امروز برخی شخصیت‌های سیاسی اسیر هواداران خود هستند و فکر می‌کنند اگر چیزی را خلاف انتظار هوادارانشان بگویند پایگاه سیاسی و اجتماعی خود را از دست می‌دهند. در حالی که شهید مطهری هرگز تحت تأثیر هواداران و یا جوسازی مخالفان خود قرار نمی‌گرفت.

ضرغامی با تأکید بر اینکه لازم است برخی از آثار شهید مطهری مجدداً در جامعه مورد بازخوانی قرار گیرد، اظهار کرد: امروز ضروری است که شخصیت‌های سیاسی و نیز مردم جامعه برخی از آثار شهید مطهری به خصوص تفسیر ایشان بر آیات اولیه سوره ممتحنه را بخوانند که موضوعش در زمینه مقابله با استکبار و دشمنان اسلام است.

وی افزود: وقتی از دشمن سخن می‌گوییم منظورمان آمریکاست وگرنه به تعبیر رهبری ما سر ستیزه‌جویی با سایر کشورها را نداریم مگر حکومت‌هایی که با اسلام و مسلمین سر ستیزه‌جویی دارند.

ضرغامی در پایان اظهار کرد: به تعبیر شهید مطهری اگر با کسانی که دشمنان اسلام هستند رابطه دوستی برقرار کنیم آنها باز هم دشمن خواهند بود، ما را غافلگیر کرده و با حق ستیزه می‌کنند و آن روزی که فرصت به دست آورند تا بر ما مسلط شوند، خواهیم فهمید که چه دشمنان ستیزه‌جویی هستند.

منبع:ایسنا

ارسال نظر: