داوری اردکانی:
اگر تکنولوژی نداریم نباید احساس حقارت کنیم
همایش ملی فرهنگ و تکنولوژی// داوری اردکانی: اگر تکنولوژی نداریم نباید احساس حقارت کنیم/ تکنیک وسیلهای در اختیار ما است که نمیتوانیم از آن اعراض کنیم و یا هر طور که خواستیم از آن بهرهبرداری کنیم/ تکنولوژی مدرن ویرانگری بسیاری دارد
به گزارش خبرنگار «نسیم»، رئیس فرهنگستان علوم در این همایش گفت:
- تکنیک عجالتا در زمانی که ما در آن هستیم چنان قهری دارد که تکلیف بسیاری را و همه چیز را معین می کند، تکنیک وسیله ای است که در اختیار ما است که نمی توانیم از آن اعراض کنیم و یا هر طور که خواستیم از آن بهره برداری کنیم. تکنیک سلطان است و نسبت به کذشته بسیار تفاوت پیدا کرده؛ ذات تکنیک هم تغییر کرده و چون گذشته صنعت و هنر نیست.
- شاید تصور می شود که با این حرفها من اهتمام می کنم به استفاده یا نهی تکنیک اما من نمی دانم تکنیک خوب است یا بد؛ ملاک خوب و بد تکنیک را مهندسان می دانند من دانشجوی فلسفه هستم و این را نمی گویم البته مهندس هم نمی تواند بگوید. ما توجه نمی کنیم که تکنیک امسال از پارسال و پارسال از سال گذشته اش بدتر می شود در صورتی که قاعده تکنیک این نیست.
- پیشرفت متعلق و خواست تکنیک است، تا وقتی تکنیک نبوده ارتقا و کمال وجود داشته اما پیشرفت وجود نداشته است. - اولین جایی را که تکنیک تسخیر کرده سیاست و اقتصاد است و سلطان این دو شده است. گالیله آدمی است که به عظمت وی کمک می بینید، او فیزیکدانی است که تکلیف دنیا را مشخص می کند قانون گذار جهان علم است. علم مفید است درباره علم بحث نکنید، آیا ممکن است پیشرفت علم خطر برای آدم داشته باشد؟ نه اصلا این را نپرسید، گالیله گفت جسارت داشته باش تردید نکن، علم مسائل را حل می کند از علم آسیب نمی رسد. - جلوی علم را نمی توان گرفت، تکنیک قادر و قاهر است و نمی توانیم در برابر آن فکر کنیم.
- سازندگی تکنولوژی گذشته بیشتر از ویرانگری او بود اما تکنولوژی فعلی دارای ویرانگری زیادی است. - اگر تکنولوژی نداریم نباید احساس حقارت کنیم.