نشست نقد نمایش "نام همه مصلوبان عیسی است"
امیرعلی دانایی: هیچوقت فکر نمیکردم روزی تئاتر کار کنم؛ تعداد تئاترهایی را که دیده بودم به اندازه انگشتان دست هم نبود/ از کار کردن با کارگردان این اثر نمایشی، لذت میبرم؛ زیرا نگرشم به بازی را تغییر داد
به گزارش «نسیم»، بهرام ابراهیمی، دیگر بازیگر این نمایش، در جواب به پرسش منتقد که انتخاب نقشتان در نمایش چگونه بود گفت: از سال 87 متنهای ایوب آقاخانی را خواندهام و با هم دو سال در رادیو کار کردهام. آقاخانی بنقشی را در نمایش جدیدش پیشنهاد کرد و من با اعتماد و اطمینانی که به ایشان دارم؛ پذیرفتم.
در ادامه نشست، امیرعلی دانایی و سام کبودوند به گفتوگو با منتقد و مخاطبان حاضر پرداختند و امیرعلی دانایی بدون طرح پرسشی از سوی منتقد به صحبت پرداخت و اظهار داشت: هیچ وقت فکر نمیکردم روزی تئاتر کار کنم. از اوایل پخش کلاه پهلوی بود که نمایش «نویسنده مرده است» را دیدم تا آنجا که یاد دارم تا آن زمان تعداد تئاترهایی را که دیده بودم به اندازه انگشتان دست هم نبود. از روز اولی که وارد این کار شدم، شروع کردم به فرا گرفتن آموزه های جدید و مسائلی که تاکنون نمیدانستم. از کار کردن با کارگردان «نام همه مصلوبان عیسی است» لذت میبرم؛ زیرا نگرشم به بازی را تغییر داد. در این نمایش سعی کردم نه یحیی پژوهنده باشم و نه یحیی تعمید؛ تمام تلاشم این بود که در مرز این دو بازی کنم.
در ادامه سام کبودوند گفت: ایوب آقاخانی دو نقش را به من داد و من یکی را انتخاب کردم و مثل عادت همیشگیام نقش را بیرون ریختم و با کمک کارگردان به نتیجه رسیدم.
اعرابی به توضیح مختصری از نمایش پرداخت و گفت: این ویژگی شاید مهمترین شاخصه است که در ما ایرانیها و به طور کل جامعه ایرانی وجود دارد و از این نظر «نام همه مصلوبان عیسی است» یکی از نمایشهای متفاوتی است که به جامعه شناسی و روان شناسی فردی ایرانی (و در اینجا یک شهروند یهودی/ایرانی) میپردازد. نمایش با چهار راوی که گویی با تماشاچیها (که نمادی از جامعه ایرانی است) حرف میزنند، از یک یهودی به نام «ناصری» میگویند که به عنوان «روزنامه چی» در روزنامه «مرد امروز» به صاحب امتیازی «محمد مسعود» که در 21 بهمن 1326 به ضرب گلوله کشته شد، قلم میزند. به نظر من فرمی که کارگردان برای روایت زندگی «ناصری روزنامه چی عاشق سینما» انتخاب کرده، نشانگر خلاقیت او در بازنمایی از وضعیت روزنامه نگاران دیروز و امروز است.