مخاطبشناسی، لازمهی امر به معروف
ئیس ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر کشور: آمر به معروف باید مخاطبشناسی اقشار مختلف و آسیبهای موجود در جامعه را بشناسد، سپس برای رفع آسیبها عالمانه برخورد کند.
به گزارش روابط عمومی ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر خراسان رضوی؛ آیتالله کاظم صدیقی در سلسله نشستهای تبیینی امربهمعروف و نهیازمنکر که در سالن همایشهای معاونت فرهنگی حوزه علمیه خراسان برگزار شد، اظهار کرد: بهترین روش برای انجام امربهمعروف و نهیازمنکر نظارت عمومی در ترویج و ارتقای خوبیها و کاهش بدیها است، بنابراین داشتن مهارت، ذوق و هنر برای نزدیککردن نظرات جبهه مخالف به خود امری ضروری بشمار میرود.
وی با اشاره به اهمیت حوزه و روحانیت افزود: امروز دشمنان روحانیت را مورد حمله قرار دادهاند تا بدینوسیله دین مردم را سست کنند. در این بخش باید بیشتر آگاهیبخشی و تبیین انجام شود.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در ادامه مطرح کرد: خطر روحیه سکولاری کمتر از بیحجابی نیست، دشمن تمام تلاش خود را برای بیتفاوت کردن روحانیت نسبت به وظیفه دینیاش بکار برده است.
آیتالله صدیقی در بخشی دیگر از سخنانش خطاب به آمران به معروف و ناهیان از منکر، تأکید کرد: عدهای از منکر کنندگان هستند که تلاش دارند در مقابل معروف ایستادگی کنند و منکر را برحق بدانند این گروه از انجام هیچ اقدامی کوتاهی نمیکنند. چه در فتنه ۸۸ و چه در اغتشاش سال گذشته عدهای بیگناه کشته شدند. در این اتفاقات افرادی بودند که حرف باطل خود را با روحیه خشونتطلبی، زخمیکردن و کشتن انسانهای بیگناه فریاد میزدند باید در مقابل این افراد و افکار باطل آنها قاطعانه ایستادگی کرد.
رئیس ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر کشور توضیح داد: در قرآن کریم درباره مبلّغان و گروههایی که آنها با آن برخورد میکنند ویژگیهایی مطرح شده است. گروهی از فرهیختگان هستند بهنوعی حرف قبول نمیکنند؛ زیرا مطالعات و تخصصی دارند و آمر به معروف در مواجهه با این دسته باید به او حق بدهد تا از لغزش نجات پیدا کند.
وی گروه دوم را افرادی اعلام کرد که با هر طوفان، لغزش و صدایی به سمت همان موج حرکت میکنند و راه خود را تغییر میدهند و در خصوص این گروه گفت: آنها مانند جریان گوساله سامری هستند، در اسلام نیز ماجرای سامری تکرار شد، پس از فوت پیامبر(ص) مسیر ولایت را تغییر دادند حکومت الهی را به حکومت سکولار تغییر دادند، زیرا بر موج احساسات سوار شدند.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: ماجرای گوساله سامری امروز به نحوی دیگری در جامعه تکرار شده و برخی سلبریتیها با سوءاستفاده از هنر و احساسات، مردم را فریب میدهند تا با این ابزار خواستههای خود را در قلب مردم قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه قرآن درباره گروه سوم یادکرده است، عنوان کرد: این دسته افرادی هستند که گوش شنوا برای شنیدن حرف حق ندارند و اهل لجاجت و مقابله هستند، لذا در برخورد با این افراد باید در آغاز از چیزهایی صحبت کرد که فرد قبول دارد.
آیتالله صدیقی با استناد به آیات ۳۹ و ۴۰ سوره حج به مسئله جهاد در راه خدا و شهادت اشاره کرد و افزود: نکته مهمی که در این آیات نمایان وجود دارد این است که هیچکسی حق ندارد بدون اذن خداوند جان، مال و آبروی خود را به مخاطره بیندازد، هر چه داریم امانت الهی است.
وی تأکید کرد: انسان باید زمانشناس باشد، کسانی که بهخوبی میدانند در چه دوره و زمانی زندگی میکند، خود را به دست تندبادها قرار نمیدهند و لغزش ندارند. آمر به معروف باید مخاطبشناسی اقشار مختلف و آسیبهای موجود در جامعه را بشناسد، سپس برای رفع آسیبها عالمانه برخورد کند.
رئیس ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر کشور نقش زنان مبلغ در جامعه را بسیار ارزشمند دانست و بیان کرد: بانوانی که به این عرصه وارد شدهاند، سیره حضرت زینب(س) را الگو قرار دهند، زنان و دختران جامعه اسلامی نقش تعیینکنندهای در احیای امربهمعروف در جامعه دارند و این نقش باید توسعه پیدا کند.