رئیس رسانه ملی در دانشگاه امام صادق (ع):
ضعف در روایتگری اول را میپذیرم
رئیس سازمان صدا و سیما در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه امام صادق (ع) حاضر شد و به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
بهگزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پیمان جبلی رئیس رسانه ملی در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه امام صادق(ع) حاضر شد و به برخی از پرسشهای دانشجویان پیرامون مسایل مرتبط با نهاد تحت مدیریتش پاسخ داد.
جبلی در پاسخ به این سوال که منابع مالی صداوسیما چگونه تأمین میشود گفت: براساس سیاستهای موجود خودمان باید درآمدزایی کنیم و منبع جبران هزینههای رسانه ملی پخش آگهی بازرگانی است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت حمایت از تولیدکنندگان کشور نیز افزود: همانطور که اشاره شد پخش آگهی بازرگانی یکی از سیاستهای تامین هزینههای صدا و سیماست و در عین حال با تبلیغ همین شرکتها در واقع نوعی حمایت از تولیدکنندگان داخلی صورت گرفته است، هرچند درباره حمایت ازتولیدات داخلی شیوههای دیگری غیر از پخش آگهی مدنظر است اما در نهایت حذف پخش آگهی فعلا مقدور نیست و تا اطلاع ثانونی ناچاریم از درآمد حاصل شده برای جبران هزینههای صدا و سیما استفاده کنیم.
رئیس سازمان صداوسیما همچنین درباره نظارت بر فیلم و سریالهای نمایش خانگی تصریح کرد: صداوسیما موظف است محتوای نمایش خانگی را کنترل کند. در قدم اول ساترا باید به نمایندگی از صداوسیما در این زمینه نظارت داشته باشد و برای پخش آثار مجوز صادر کند، این درحالی است که در بررسیهای انجام شده متوجه شدیم 250 مجوز تولید محتوا از دولت قبل برای شبکه خانگی باقی مانده که نهایتاً تبدیل به سریال شده است و اکنون مشکلاتی در این زمینه ایجاد شده.
وی تاکید کرد: پس با وجود اینکه دولت نزدیک به دوسال است که تغییر کرده و مقام معظم رهبری تاکید فرمودند تنظیمگر فضای مجازی در حوزه صوتوتصویر فراگیر صداوسیماست با این وجود تا آخرین روز دولت قبل همچنان مجوزهای سریالی داده میشد بدون اینکه موضوع نظارت و ارگان مسئول در این مسیر مطلع شده باشد.
جبلی در ادامه با اشاره به تولید بسیاری از سریالهای شبکه خانگی در دولت قبل اظهار داشت: بسیاری از مجموعههای نمایش خانگی در دولت قبل مجوز گرفته و با هزینههای میلیاردی تولید شدهاند و اکنون به ما میگویند این سریالها را تنظیمگری - نظارت و تایید - کنید برای پخش. خوب؛ حالا سوال اینجاست که نهاد مسئول چطور این کار را انجام دهد؟ تنها راهی که داریم این است که سریالهای در حال تولید را بررسی کنیم و بخشهایی که لازم است - تند و تیزیهایش را بگیریم - را حذف کنیم تا برای پخش آماده شود.
او تاکید کرد: این شرایط باعث شده تا امروز وقتی مثلا درباره یک سریال با مشکل مواجه میشویم، سازنده اعلام میکند که من مجوز گرفتم و کارم را طبق مجوز رسمی و صرف هزینههای میلیاردی انجام دادهام حالا فقط میتوانم بخشهایی که اشکال دارد را حذف کنم تا برای پخش آماده شود. این چالشی است که صدا و سیما با مجوزهای صادر شده در گذشته با آن روبرو است.
رئیس رسانه ملی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به پرسشی مبنیبر اهمیت روایت اول جهت جلوگیری از جریانسازی رسانههای معاند گفت: اهمیت روایت اول بر هیچ کس پوشیده نیست و رسانهملی نه فقط روزانه بلکه لحظهای در این زمینه گام برمیدارد تا مقابل تحریف و انتشار اخبار دروغین باشد و شاهد مثال این روند هم عدم همراهی مردم با شیطنتهای خارجی است. به این ترتیب رسانه ملی پای کار بوده که توانسته در مقابل هجوم چندجانبه و ترکیبی رسانههای معاند ایستادگی کند و افکار عمومی را مدیریت کندو باید در خنثیسازی دروغپراکنیها و مقابله با شبکههای "من و تو" و "ایران اینترنشنال" برای صداوسیما هم سهم قائل شد.
جبلی در ادامه درباره عملکرد صداوسیما در انتشار اخبار مربوط به هک سامانههای سوخت همچنین تصریح کرد: در آن زمان صداوسیما در لحظه ورود کرد و تمام شبکههای رادیوییاش را بلافاصله بست و تلاش کرد به مردم آرامش بدهد و بگوید این یک مساله زودگذر است و حل خواهد شد. برای اولین بار در تاریخ صداوسیما به این نکته اذعان شد که حمله سایبری اتفاق افتاده است. پیش از این هیچگاه از حمله سایبری نام برده نشده بود و مردم هم همراهی کردند.
دهه 70 دوران طلایی صداوسیما بود، چون رقیب نداشت
جبلی در ادامه افزود: من در خودم چیزی به عنوان قبیله و گرایش کشف نکردم و امانت رسانه ملی را بر دوش خودم احساس میکنم و شرعاً اجازه نمیدهم که در سازمان صداوسیما قبیلهگرایی اتفاق بیفتد. اگر هم قبلاً اتفاق افتاده است الان نباید اتفاق بیفتد. در تولیدات ما راه هیچکدام از افراد، موسسهها و گروهها فارغ از اینکه هرکدام وابسته به کدام نهاد هستند، بسته نیست. میتوانند بیایند کار کنیم، برای موفقیت راهی هم غیر از این نیست که همه کنار هم و براساس قوانین کار کنیم.
جبلی در پاسخ به یکی از دانشجویان که مدعی بیخاصیت بودن برنامههای برون مرزی صداوسیما، اینگونه واکنش نشان داد: یکی از برنامههای شبکه پرستیوی باعث بحث و جدل جدی در پارلمان انگلیس شد! برنامه « PALESTINE DECLASSIFIED » شبکه پرستیوی همانند «تیک تاک» که در کنگره آمریکا مورد بررسی قرار گرفت در مجلس عوام انگلستان بررسی شد! انگلیسیها گفتند شبکه پرستیوی که ما سالهاست اجازه ندادیم بر روی ماهواره باشد و از روی شبکه کابلی آن را حذف کردیم و در فضای مجازی اجازه فعالیت به آن ندادیم چگونه توانسته است آنقدر مخاطب نخبه انگلیسی جذب کند.
بودجه 8 میلیون دلاری برونمرزی
جبلی در ادامه گفت: بودجه یک سال شبکه الجزیره یک میلیارد دلار است اما بودجه سالانه تمامی شبکههای برون مرزی صدا و سیما هشت میلیون دلار است اما همین شبکههای ما توانستهاند مخاطبان خود را حتی در شبکههای اجتماعی پیدا کند. حساب فیسبوک شبکه پرستیوی ما تاکنون بیش از بیست بار مسدود شده است! اگر تأثیرگذار نبودند که این اتفاقات نمیافتاد.
وی درباره عدم وابستگی صداوسیما به سلبریتیها گفت: همانطور که قبلاً اشاره شد برخی از افراد مشهور برای آینده حرفهای خود تصمیمگرفتهاند که حتما برایش دلایلی هم دارند و ما به خواسته آنها احترام میگذاریم و درباره گروه دیگر هم که توضیح دادم بخش عمدهای از این افراد تحت تاثیر فضای مجازی و فشار بودند و در برایشان بسته نیست. اما نکته اینجاست که عملکرد موفق صدا و سیما در نوروز گذشته نشان داد که وابسته به سلبریتیها نیست و میتواند براساس سیاستها و قوانین گام بردارد و همواره تولید داشته باشد.
500 مدیریت را در صداوسیما حذف کردیم
جبلی درباره کوچکسازی سازمان صداوسیما نیز بیان کرد: در اصلاحات ساختاری در معاونتهای مختلف تاکنون بیش از 500 مدیریت در سازمان صداوسیما حذف شده و همچنان هم این مسیر ادامه پیدا میکند. ما بیشتر از ناظر بیرونی نیازمند کوچک شدن هستیم؛ چرا که باید با استفاده بهینه از منابع کیفیت کارها را حفظ و ارتقاءدهیم.
جبلی سپس به تربیت چهرههای جدید در صداوسیما اشاره کرد و گفت: در کنار این مسئله تربیت و کشف چهرههای جدید اتفاق افتاده، من اسم نمیبرم اما در این مدت اخیر و در ماههای بعد از فتنه، چهرههای جدیدی کشف شدهاند و اتفاقاً تبدیل به سلبریتی شدهاند. منتهی سلبریتیهای ارزشی. چه بسا اصلاً بین خود شما دانشجویان افرادی باشند که قابلیت داشته باشند دو روز دیگر به صداوسیما بیایند و سلبریتی شوند؛ بنابراین ما باید کشف و تربیت کنیم و البته جذب هم داشته باشیم برای چهره هایی که رابطهشان را قطع نکردند و میخواهند در خدمت مردم باشند.