محل دفن امام صادق(ع) در قبرستان بقیع+ عکس

کدخبر: 2230879

امام جعفر صادق(ع) هم‌زمان با ۲۵ شوال سال ۱۴۸ هجرى قمری به شهادت رسیدند و در کنار پدرشان، امام باقر(ع)و دو امام دیگر در قبرستان بقیع دفن شدند.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، مرقد جعفر بن محمد بن علی بن حسین(ع) معروف به امام صادق(ع) امام ششم شیعیان در بارگاه و بقعه ای در کنار بقعه های بقیع قرار داشته که در سال 1344 قمری در جریان تخریب بقیع توسط وهابیان از بین رفته است.

ff5f50cb-063b-414e-9a82-b46e7bac066c

حضرت صادق(ع) مانند پدران بزرگوار خود در تمامی صفات نیکو و سجایای اخلاقی سرآمد روزگار و دارای قلبی روشن به نور الهی و در احسان و انفاق به نیازمندان مانند اجداد خود بودند.

ایشان دارای حکمت و علم وسیع و نفوذ کلام و قدرت بیان بودند و با کمال تواضع و در عین حال با نهایت مناعت طبع کارهای خود را شخصا انجام می دادند، و در برابر آفتاب سوزان حجاز بیل به دست گرفته، در مزرعه خود کشاورزی می کردند و می فرمودند: اگر در این حال پروردگار خود را ملاقات کنم خوشوقت خواهم بود، زیرا به کد یمین و عرق جبین آذوقه و معیشت خود و خانواده ام را تأمین می کنم.

a783eb65-3220-4bea-87ed-67e598f0ac9b

ابن خلکان درباره حضرت امام صادق(ع) نوشته است: ایشان یکی از ائمه دوازده گانه مذهب امامیه و از سادات اهل بیت رسالت است؛ از این جهت به وی «صادق» می گفتند که هر چه می گفت راست و درست بود و فضیلت او مشهورتر از آن است که گفته شود.

مالک نیز می گوید: با حضرت صادق(ع) سفری به حج رفتم، چون شترش به محل احرام رسید، امام صادق(ع) حالش تغییر کرد، نزدیک بود از مرکب بیفتد و هر چه می خواست لبیک بگوید، صدا در گلویش گیر می کرد. به او گفتم: ای پسر پیغمبر، ناچار باید بگویی لبیک، در جوابم فرمود: چگونه جسارت کنم و بگویم لبیک، می ترسم خداوند در جوابم بگوید: لا لبیک و لا سعدیک.

حضرت امام جعفر صادق(ع) 34 سال امامت و در طول عمر با برکت خود شاگردان بسیاری را در زمینه های مختلف علمی تربیت کردند. رئیس مکتب شیعه در 65 سالگی هم زمان با در 25 شوال سال 148 هجرى قمری به دستور منصور عباسى به وسیله انگور زهرآلود مسموم و به شهادت رسیدند و در کنار پدرش، امام باقر(ع)و دو امام دیگر در قبرستان بقیع دفن شدند.

fa6a7dfa-9b7c-4793-be9c-cb715117bfb4

قبرستان بقیع در شهر مدینه قرار دارد که هر ساله تعداد زیادی از مسلمانان به این سرزمین مقدس مشرف می شوند و شیعیان در کنار زیارت مسجدالنبی(ص) به زیارت ائمه بقیع(ع) نیز می روند. البته با توجه به برخی محدودیت هایی که عربستان وضع کرده است، امکان تشرف و زیارت برای همه افراد در تمامی زمان ها وجود ندارد؛ به طوری که درب های قبرستان بقیع بعد از نماز صبح و بعد از نماز عصر به مدت دو ساعت باز می شود و تنها آقایان اجازه ورود به این محل را دارند و بانوان امکان تشرف به این قبرستان را ندارند.

امسال نیز با توجه به ساخت وسازهای فراوان و تخریب بخش مرکزی هتل های مدینه، امکان استقرار زیاد برای زائران خانه خدا وجود ندارد، اما با هماهنگی های سازمان حج و زیارت ، زائران کشورمان به مدت 6 روز در مدینه اسکان می یابند و می توانند در زمان های تعیین شده به زیارت ائمه مدفون در قبرستان بقیع بپردازند.

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

ارسال نظر: