نقدی بر فیلمهای فجر ۳۶؛
هشدار طنزگونه کارگردان «خجالت نکش» به زوج های جوان
فیلم مفرح «خجالت نکش» برخلاف بسیاری از فیلمهای طنز این سالها دارای قوام در فیلمنامه بود و قصه داشت.
به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همه دوستداران سینما رضا مقصودی را به عنوان یک نویسنده در ژانر طنز می شناسند؛ از «لیلی با من است» کمال تبریزی تا «من سالوادور نیستم» منوچهر هادی همه به قلم این نویسنده با سابقه سینما است. اما این بار مقصودی کارگردانی نوشته اش را هم برعهده گرفت. فیلمی که برآمده از ذهن این نویسنده است.
این بار مقصودی به سراغ سوژه ای رفت که جامعه درگیر آن است؛ یعنی معضل کم شدن زاد و ولد در کشور. کارگردان اثر به دنبال این بود که بگوید بچه دار نشدن زوج های جوان از بی پولی و مشکلات مالی نشأت نمی گیرد؛ بلکه بی حوصلگی و گرفتار شدن جامعه به کارهای دنیوی و در حقیقت آزاد ماندن زوج ها دلیل این امر است.
«خجالت نکش» تقابل دو نسل گذشته و امروز است. نسل قبلی که کودک را سرمایه زندگی و جامعه می داند و گرمی کانون خانواده را فرزند می دانند و نسل فعلی که بی توجه به این موضوعات، گذران امور می کند.
فیلم رضا مقصودی صاحب فیلمنامه است. در بسیاری از فیلم های طنز این دوران، بی هویتی سناریو به خوبی آشکار است، اما مقصودی به سناریوی کار توجه داشته است. هرچند در برخی سکانس ها همچنان برخی اتفاقات تکراری رخ می داد و یا برخی دیالوگ ها تکراری بود.
در این فیلم نباید از کنار نام احمد مهرانفر گذشت؛ او در قالب کاراکتر قنبر در فیلم مقصودی توانست تسلط خود را بر نقش نشان دهد. شاید در آینده مهرانفر هم در سینمای طنز ایران صاحب سبک شود.
یادداشت از محمدرضا فلاحی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاعرسانی خود را در این رابطه انجام میدهد.