برنج از ۵۹۰۰ در سال ۹۲ به ۱۶ هزار تومان در سال ۹۶ رسید!
رشد ۸۵ درصدی قیمت برنج ایرانی/ بانک مرکزی: مصرف برنج نسبت به سال ۸۹، ۲۷ درصد کم شد
قیمت گوشت قرمز از ٢٩ هزار تومان در سال ١٣٩٢ به راحتی به بیش از ٤٥ هزار تومان رسید و برنج از ٥ هزار و ٩٠٠ تومان این روزها بین ١٢ تا ١٦ هزار تومان به فروش میرسد.
گروه اقتصادی « نسیم آنلاین »- گویا تنها قلم از بازار کالاهای اساسی که دولت در کنترل قیمت آن حساسیت دارد؛ گوشت مرغ است و باقی کالاها مورد عنایت ویژهای نیست. قیمت گوشت قرمز از ٢٩ هزار تومان در سال ١٣٩٢ به راحتی به بیش از ٤٥ هزار تومان رسید و برنج از ٥ هزار و ٩٠٠ تومان این روزها بین ١٢ تا ١٦ هزار تومان به فروش میرسد.
رشد ٨٥ درصدی قیمت برنج ظرف این سه سال در حالی است که غذای اصلیایرانیها برنج عنوان میشد. غذایی که البته کمکم در حال رنگ باختن در سبد غذایی خانوار است. نگاهی به آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد مصرف برنج امروز نسبت به سال ٨٩، ٢٧ درصد در سفره خانوار کمتر خودنمایی میکند. بررسی چرایی افزایش ٨٥ درصدی قیمت برنج به عنوان یکی از اقلام اساسی غذایی به سیاستهایی باز میگردد که در سالهای گذشته به تولیت وزارت جهادکشاورزی اتخاذ میشد. به دنبال اجرای قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی سال ١٣٩٢، مسوولیت تمامی امور مرتبط با تولید، تجارت و بازار محصولات کشاورزی و ابزارهای کنترلی چون قیمتگذاری و تعیین تعرفه گمرکی به این وزارتخانه واگذار شد. با این شرایط حمایت از تولید برنج داخلی بدون توجه به سهم برنجهای وارداتی در تامین نیاز بازار در دستور کار قرارگرفت و این روند موجب نادیده گرفتن حقوق مصرفکنندگان شد که نتیجه آن افزایش ٨٥ درصدی قیمت برنج در سالهای ٩٢ تا ٩٥ بود که مغایر با سیاستها در کنترل قیمتها و کاهش نرخ تورم بوده است.