رئیس اتحادیه کشوری آهن و فولاد:
افزایش تولید فولاد ربطی به سیاست های دولت ندارد/ در دولت روحانی تولید فولاد از سند چشمانداز عقب افتاد
آزاد گفت: سال گذشته به دلیل رکود شدید در اقتصاد تولید فولاد نه تنها رشد چندانی نداشت بلکه تقریبا تولید متوقف شد که همین موضوع باعث شد مقدار زیادی آهن آلات در انبارها به دلیل رکود موجود در بازار دپو شود.
به گزارش « نسیم آنلاین » محمد آزاد، رئیس اتحادیه کشوری آهن و فولاد درباره دلایل افزایش تولید فولاد ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: بر اساس اهداف چشم انداز ۲۰ ساله نظام، هدف گذاری های صورت گرفته این بود که در سال ۱۴۰۴ باید تولید فولاد ایران به ۵۵ میلیون تن در سال برسد. وی با اظهار تاسف از عقب ماندگی های موجود در میزان تولید فولاد نسبت به اهداف سند چشم انداز تصریح کرد: سال گذشته به دلیل رکود شدید در اقتصاد تولید فولاد نه تنها رشد چندانی نداشت بلکه تقریبا تولید متوقف شد که همین موضوع باعث شد مقدار زیادی آهن آلات در انبارها به دلیل رکود موجود در بازار دپو شود.
آزاد با اشاره به تلاش تولیدکنندگان ایرانی برای ورود به بازارهای جهانی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان ایرانی در طول سال گذشته موفق به صادرات حدود ۵ میلیون تن فولاد به سایر کشورها شدند. که البته امسال با افزایش فعالیت های خود باید به فکر افزایش تولید و صادرات خود باشیم. این فعال اقتصادی در ادامه با اذعان به وجود رکود شدید در بازار فولاد اظهار داشت: به رغم وجود رکود در بازارهای داخلی، افزایش نرخ های جهانی تبدیل به مشوقی برای تولیدکنندگان در راستای افزایش تولید و صادرات محصولات خود شد.
وی درباره افزایش قیمت جهانی فولاد و تاثیر آن بر افزایش تولید و صادرات آن افزود: قیمت جهانی آهن آلات در سال جاری نسبت به سال گذشته تا دو برابر افزایش یافته است به نحوی که قیمت هر تن فولاد از ۲۴۰ دلار در فوریه سال گذشته به بیش از ۴۷۰ دلار در ژانویه سال جاری رسید. که می توان گفت نرخ جهانی فولاد در یکسال اخیر به چیزی حدود دو برابر رسیده است.
رئیس اتحادیه کشوری آهن و فولاد با اشاره به صادرات ۷ میلیون تنی فولاد در سال جاری خاطرنشان کرد: با توجه به صادرات صورت گرفته تا امروزر پیش بینی می کنیم صادرات فولاد ایران تا پایان سال حداقل به ۱۰ میلیون تن برسد. که البته در این صورت نیز با اهداف سند چشم انداز در تولید و صادرات فولاد فاصله زیادی داریم. که امیدوارم در سال های آتی این عقب ماندگی را جبران کنیم.
این فعال صنفی در باره دلایل کاهش تولید و صادرات فولاد در سال های گذشته تصریح کرد: عواملی چون رکود شدید در صنعت ساختمان، در کنار رکود در بازار مصرف و پایین بودن قیمت های جهانی در چند سال اخیر جزء آیتم هایی بود که تولیدکنندگان ما نه تنها برای افزایش تولید تشویق نمی شدند بلکه از تولیدات موجود هم ناامید بودند. وی در ادامه این گفتگو با مثبت خواندن وضعیت تولید فولاد در سال جاری به قدس آنلاین گفت: با توجه به دلایلی که گفته شد توکنندگان فولاد در سال جاری با امید بیشتری فعالیت کرده و طرح های فولادی جدیدی نیز در حال افتتاح است که در مجموع فکر می کنم سال آـینده سال بهتری برای صنعت فولاد ایران باشد.
آزاد با اشاره به ورشکستگی بیش از ۱۵ واحد تولیدی در طول سه سال گذشته خاطرنشان کرد: این واحدهای تولیدی عموما واحدهای نوردی بودند که با رسیدن قیمت ها به کف ادامه فعالیت برای آن ها مقرون به صرفه نبوده و یکی یکی تعطیل شدند چرا که از پس مزد کارگر و هزینه های جاری کارخانه مانند هزینه حامل های انرژی بر نیامده و ادامه فعالیت برایشان مقدور نبود. وی با تاکید بر عدم بازگشایی واحدهای تعطیل شده تصریح کرد: عمده تسهیلات دولتی در بخش حمایت از تولید به واحدهای زیان ده که با ظرفیت کمی در حال فعالیت هستند تعلق گرفته و واحدهای تعلیل شده هیچ سهمی از این تسهیلات نداشتند. و من هنوز نشنیده ام که حتی یکی از این واحدها مجدا احیا و بازگشایی شوند.
منبع: قدس آنلاین