یک کارشناس هنر دیجیتال عنوان کرد:

دنیای دیجیتال در حال حذف هنرمند است

کدخبر: 2051434

مهدی نیک بین در برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو عنوان کرد: اصالت ایده با ابزار دیجیتال به وجود می آید اما آیا هنرمند در خلق اثر هنری حذف می شود؟... دنیای دیجیتال در حال حذف هنرمند است و شاید نیاز به خلق اثر غیر دیجیتال برای ماندگاری بیشتر باشیم اما گاهی هم تکثر اهمیت پیدا می کند.

به گزارش « نسیم آنلاین » ، برنامه"گفت و گوی فرهنگی" با موضوع «تکنولوژی و تأثیر آن بر هنر» با حضور محمد حسین تمجیدی(عضو هیأت علمی دانشگاه) و مهدی نیک بین(کارشناس هنر دیجیتال) روی آنتن رادیو گفت و گو رفت.

در ابتدای این برنامه، محمد حسین تمجیدی(عضو هیأت علمی دانشگاه) درباره پیشینه هنر دیجیتال گفت: بروز خلاقیت های هنرمندان با ابزاری به صورت مستقیم بود و این آثار پس از خلق در مکان هایی مانند ابنیه تاریخی، در کتابت و تذهیب و مساجد دیده می شد. پس از پیشرفت دانش بشری دو جنبه آسان سازی شکل تولید و سهولت به هنرمند کمک کرد تا آثار بهتری خلق کند. در این راستا باید بتوانیم از دانش بشری در انتقال و ماندگاری اثر هنری استفاده کنیم.

وی با اشاره به انتقادهای وارده نسبت به هنر دیجیتال بیان کرد: ما با کلمه "احساس" رو به رو هستیم و دست میکلآنژ با تمام احساسات و عواطف هنری را خلق می کرد و حالا با زدن یک دکمه در رایانه این کار انجام می شود و در این زمینه با انتقادهای جدی رو به رو هستیم. در نگاه من این موضوع غیرقابل انکار است و ما باید همزیستی با آن را یاد بگیریم و از آن بهره ببریم..

وی افزود: ممکن است از عکسی که با موبایل می گیریم، راضی باشیم چون برای ما از دست ندادن لحظه اهمیت داشته است و بسیاری از افراد کارهای عکاسی انجام می دهند. سرگشتگی عصر دیجیتال باعث افزایش خلق کنندگان شده که تشخیص کیفیت هنری بستگی به پارامترهای مختلف دارد. تجربه ساخت یک اتاق تاریک و تشکیل تصویر برای هر انسانی غیر قابل وصف است. یکی از معایب هنر دیجیتال این است که کثرت تولید باعث می شود که دیرتر به یک هنر ناب و متفاوت برسیم.

در ادامه مهدی نیک بین(کارشناس هنر دیجیتال) در خصوص خلق اثر هنری عنوان کرد: خلق اثر هنری بعد از پیدایش ایده است و زمانی که ایده ای داریم، به ابزار آن یعنی نرم افزار خاص خلق آن فکر می کنیم.

نیک بین ادامه داد: برخی هنرمندان سنتی که با ابزار دیگر می توانستند کار خود را انجام دهند، نسبت به ابزار دیجیتال مقاومت نشان می دادند اما نسل جدید که متوجه شدند بدون شاگردی کردن زیاد و با سرعت بالا می توانند این مهارت ها را یاد بگیرند و از آن استقبال کردند.

این کارشناس هنر دیجیتال با اشاره به شعر سهراب که"چشم ها را باید شست" خاطرنشان کرد: می توانیم با هنر دیجیتال دنیای وسیعی را خلق کنیم و آن احساس لامسه قابل احترام و قابل درک است اما دنیای دیجیتال احساس جدیدی را به ما منتقل می کند. البته بدون آشنایی به سواد دیجیتال امکان استفاده درست هنری وجود ندارد.

وی گفت: اصالت ایده با ابزار دیجیتال به وجود می آید اما آیا هنرمند در خلق اثر هنری حذف می شود؟... دنیای دیجیتال در حال حذف هنرمند است و شاید نیاز به خلق اثر غیر دیجیتال برای ماندگاری بیشتر باشیم اما گاهی هم تکثر اهمیت پیدا می کند.

برنامه"گفت و گوی فرهنگی" از شنبه تا چهارشنبه ساعت 20:00 روی آنتن شبکه رادیویی گفت و گو می رود و علاقه مندان می توانند برای دسترسی بهتر به سایت این شبکه مراجعه کنند.

ارسال نظر: