بهرام عظیمی در گفتگو با «نسیم آنلاین»:
انیمیشنهایی مانند "سالم و ناسالم" جزو کارهای ملی به شمار میرود/ هیچ انیمیشنی نتوانست به موفقیت "سیا ساکتی" برسد
کارگردان "تهران ۱۵۰۰" گفت: رسانه ملی باید نگاه ویژهای به کارهایی مانند "سالم و ناسالم" داشته باشد و آنها را با یک آگهی تبلیغات برای یک محصول یکسان نداند؛ چرا که این انیمیشنها جزو کارهای ملی به شمار میرود.
بهرام عظیمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی « نسیم آنلاین »، درباره وضعیت پخش انیمیشن «سالم و ناسالم» گفت: 12 قسمت از این اثر آماده پخش است و فیلمنامه هشت قسمت بعدی نیز نوشته شده و در حال کار روی آنها هستیم. البته تمام مجموعه های «سالم و ناسالم» در ارتباط با مشکلات بهداشتی مردم و مرتبط با حوزه سلامت است.
وی با بیان اینکه در این انیمیشن بعد از تایید فیلمنامه از سوی وزارت بهداشت، اقدام به ساخت قسمت های مختلف «سالم و ناسالم» می کنیم، ادامه داد: اگر زمان پخش مناسبی به مجموعه «سالم و ناسالم» از سوی رسانه ملی اختصاص یابد، قطعا می تواند بر روی عادات ها و مسائل بهداشتی و سلامتی مردم تاثیرگذار باشد؛ با این حال هنوز نتوانستیم زمان پخش مناسبی را برای این اثر از سوی رسانه ملی داشته باشیم.
کارگردان «تهران 1500» اظهار داشت: انیمیشن هایی مانند «سالم و ناسالم» چون جذاب و نوآور هستند، می تواند تاثیرگذاری زیادی در بین مردم داشته باشد.
عظیمی با اشاره به تاثیرگذاری انیمیشن «سیا ساکتی» گفت: این انیمیشن با سایر انیمیشن هایی که تولید شده و در حال تولید هستند، متفاوت است؛ چرا که «سیا ساکتی» در زمان پخشش، نورآوری زیادی داشت و باید عنوان کرد که در آن زمان اصلا چنین انیمیشن هایی وجود نداشت و به همین خاطر اثرگذاری زیادی داشت؛ البته در «سیا ساکتی» شخصیت های منفی هم وجود داشت و فضای کار به زندگی مردم نزدیک بود و نمی توان انیمیشن های امروزی را با آن مقایسه کرد.
وی تصریح کرد: هیچ انیمیشنی نتوانست موفقیتی که «سیا ساکتی» به دست آورده بود را تکرار کند؛ چرا که در سال 1379 و 1380 که برای اولین انیمیشن «سیا ساکتی» پخش شد، یک اتفاق نو در رسانه ملی بود و معتقدم اگر این انیمیشن امروز پخش می شد، نمی توانست تاثیرگذاری سال 80 را داشته باشد و امروزه هر انیمیشنی که ساخته می شود با «سیا ساکتی» مقایسه خواهد شد.
کارگردان «تهران 1500» گفت: قسمت هایی از انیمیشن « سیا ساکتی» را که کارگردانی اش بر عهده من بود، به طور مکرر از رسانه ملی پخش می شد و این مسئله باعث دیده شدن اثر شده بود، در حالی که امروزه نمی توان زمان پخش خوبی را از رسانه ملی برای کارهای انیمیشنی گرفت و این مهم به کار لطمه می زند.
عظیمی افزود: انیمیشن هایی که زمینه فرهنگ سازی دارد و به مشکلات و مسائل مردم می پردازد، به خاطر بی پولی که امروزه در دستگاه های مختلف وجود دارد، نمی تواند به خوبی دیده شود و تاثیرگذار باشد؛ در حالی که هر سازمان و ارگانی در کشور ما برای فرهنگ سازی موضوع موردنظرش انیمیشن ساخته است، ولی چون آثارشان از رسانه ملی پخش نمی شود، کارها نمی تواند اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه بنده 20 قسمت از این کار را کارگردانی می کنم، افزود: البته ساخت چنین کارهایی که به نوعی هشدار پزشکی محسوب می شود، می تواند به طور مداوم تکرار شود؛ چرا که مشکلات روحی و جسمی در کشور ما وجود دارد و در اینگونه انیمیشن ها می توانند به مسائل مختلف پزشکی پرداخت. ما در 20 قسمت انیمیشن «سالم و ناسالم» به بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و چربی خون و .... که جزو بیماری های شایع هستند، پرداخته ایم و اگر این کار در رسانه ملی دیده شود، قطعا در مردم تاثیرگذار خواهد بود.
کارگردان «تهران 1500» افزود: کاراکترهای «سالم و ناسالم» بزرگسال هستند ولی به خاطر جذابیت هایی که دارد روی مخاطب کودک نیز تاثیرگذار خواهد بود و اگر پخش مناسبی داشته باشد، می توانیم به هدف مان که فرهنگ سازی در حوزه پزشکی است، برسیم. متاسفانه تا الان زمان مناسبی برای پخش این اثر در نظر گرفته نشده است.
عظیمی تصریح کرد: انیمیشن هایی مانند «سالم و ناسالم» باید قبل و یا بعد از برنامه های پرببیننده مانند «دورهمی»، «خندوانه»، برنامه های جذاب ورزشی و سریال های پرمخاطب پخش شود که تاثیرگذاری داشته باشد. به عبارت دیگر رسانه ملی باید نگاه ویژه ای به این کارها داشته باشد و آنها را با یک آگهی تبلیغات برای یک محصول یکسان نداند؛ چرا که این انیمیشن ها جزو کارهای ملی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه هر فرد مطرحی که در کشور ما فوت می کند، علت مرگش را سریع به مسائل پزشکی و آلودگی هوا مرتبط می کنند، افزود: از این رو خوب است کارهایی مانند «سالم و ناسالم» پخش شد تا بگوییم که ما اخطار می دهیم و می خواهیم از مشکلات بهداشتی و سلامتی مردم پیشگیری کنیم.
کارگردان «تهران 1500» خاطر نشان کرد: امیدوارم به زودی پخش انیمیشن های سالم و ناسالم در رسانه ملی شروع شود و به طور مدام پخش شود و مطمئنا فرهنگ سازی خوبی در حوزه بهداشت و سلامت روح و روان در کشور انجام می شود.