حافظی: بارکدگذاری محصولات کشاورزی تا سال ۹۶ بطور کامل اجرا می‌شود

کدخبر: 995225

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران افزود: جهاد کشاورزی امسال ۳۰ درصد از محصولات تولید شده را بارکدگذاری می‌کند/ این اقدام سال ۹۵ به ۷۰ درصد می‌رسد و تا پایان سال ۹۶ ، ۱۰۰ درصد محصولات بارکدگذاری می‌شود

به گزارش خبرنگار «نسیم»، رحمت اله حافظی در جلسه امروز شورای شهر تهران، گفت:‌ هفته سلامت از یکم و هفتم اردیبهشت با عنوان "دولت و ملت، همدلی و همزمانی برای ارتقای عادلانه سلامت با شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره برگزار خواهد شد .

وی با اشاره به اینکه عنوان یکی از این روزها "سلامت و ارتقای ایمنی غذا" نامگذاری شده است که این عنوان قابل تقدیر است، افزود: کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در سال گذشته با هدف ارتقای ایمنی غذا اقداماتی را در دستور کار خود قرار داد. گزارش های متعددی از آلودگی مواد غذایی داشتیم اما اقدامات مداخله گرایانه ای برای رفع این آلودگی ها از سوی دستگاه های اجرایی وجود نداشته است .

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران همچنین تصریح کرد: به همین منظور جلساتی با وزارت بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، سازمان استاندارد و سایر سازمان ها و حوزه های مرتبط برگزار شد که در نهایت بعد از برگزاری این جلسات متعدد بارکدگذاری محصولات غذایی توسط وزارت جهاد کشاوزی پذیرفته شد .

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی قول داده است در سال جاری 30 درصد از محصولات تولید شده سراسر کشور را بارکدگذاری کنند. این اقدام در سال 95 به 70 درصد خواهد رسید و تا پایان سال 96 ، 100 درصد محصولات بارکدگذاری می‌شود. با این اقدام محصولات غذایی رصد دایمی می شود و مداخله لازم برای رفع الودگی انجام خواهد شد .

حافظی با بیان اینکه در این هفته روزی به نام "عدالت در سلامت و ارتقای خدمات بهداشتی" نامگذاری شده است، گفت: در شهر تهران سه دانشگاه علوم پرشکی شهید بهشتی، ایران و تهران مستقر هستند که بر این اساس شهر تهران به سه منطقه تقسیم شده است و مسایل آموزشی، ‍پژوهشی، بهداشتی و درمانی توسط این دانشگاه ها رصد می شود .

حافظی با اشاره به اهمیت مسایل بهداشتی، تاکید کرد: به وزیر بهداشت پیشنهاد می شود در موضوع بهداشت مدیریت وساختار یکپارچه ای را ایجاد کنند. این اقدام مورد درخواست و حمایت کمیسیون سلامت شورا است تا مساله بهداشت به صورت ویژه رصد شود و این موضوع از دانشگاه‌های علوم پزشکی منفک شود و دانشگاه های علوم پزشکی به مسایل آموزشی، پژوهشی و درمانی خود بپردازند تا گام موثری در ارتقای سلامت شهروندان برداشته شود.

جزینی در ادامه به اعلام عملکرد این ستاد در حوزه درمان پرداخت و گفت: در سال 93 روزانه، 60 معتاد متجاهر در مراکز ماده 16 که زیرنظر ستاد هستند پذیرش شده‌اند. 6773 مرکز مجاز درمان و کاهش آسیب در سال گذشته، 730 هزار نفر را تحت پوشش قرار دادند. این مراکز بیش از 10 هزار مرتبه بازدید، نظارت و کنترل شده‌اند. علاوه بر این 160 واحد دولتی درمان نگهدارنده با داروهای آگونیست داریم که پوشش خوبی برای درمان MMT است .

وی ادامه داد: 102 مرکز کاهش آسیب در کشور نقش بسزایی در کنترل بیماری‌های واگیر داشتند که می‌توان گفت از 67 درصد بیمارانی که اچ آی وی دارند، علت اصلی سرنگ مشترک گزارش شده است و این آمار در سالی که گذشت به 45 درصد کاهش یافته است اما بیماری‌های ناشی از رابطه جنسی از 12 به 36 درصد افزایش یافته است .

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه با بیان اینکه مراکز نگهداری ویژه زنان را در سال گذشته گسترش دادیم، عنوان کرد: در حال حاضر 37 مرکز نگهداری، 11 شلتر، 17 مرکز کاهش آسیب و 10 مرکز مشاوره داریم .

جزینی ادامه داد: تاکنون 1330 مرکز درمان غیرمجاز ساماندهی شده‌اند که بنا بر آخرین گزارش‌ها در حال حاضر نزدیک به 100 مرکز غیرمجاز داریم که ابلاغ شده این مراکز در سال جاری یا در مسیر ساماندهی قرار بگیرند و یا پلمپ شوند .

به گفته جزینی، بیشترین آمار مراکز درمان غیرمجاز به ترتیب مربوط به استان‌های البرز، خراسان‌رضوی و تهران است .

وی با بیان اینکه سال گذشته 21 هزار نفر به صورت رایگان خدمات مربوط به درمان‌های جایگزین پس از ترخیص را دریافت کردند، گفت: 103 تیم سیار برای توزیع اقلام بهداشتی در سکونت‌گاه‌های غیررسمی در سال گذشته فعالیت‌هایی را انجام داده‌اند که امسال نیز آن را دنبال خواهیم کرد .

قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر به اشتغالزایی برای معتادان بهبود یافته نیز اشاره و اظهار کرد: در مراکز ماده 16 1500 نفر در تهران و 500 نفر در استان‌ها نگهداری می‌شود. به عنوان مثال در تهران مرکز نگهداری اخوان، 250 نفر را مشغول به کار کرده است و در مجموع روزانه 120 نفر از معتادان بهبود یافته تحت آموزش فنی و حرفه‌ای قرار می‌گیرند. قصد داریم ظرفیت نگهداری از معتادان متجاهر را که در سال گذشته 2000 هزار نفر بود را امسال به 3000 نفر افزایش دهیم .

ارسال نظر: