دبیر: ۸۰ درصد بودجه شهرداری براساس درآمدهای ناپایدار است
رئیس کمیسیون بودجه و برنامه شورا از تشکیل کمیتهای برای اولویت دهی پرداخت دیون و بدهی شهرداری تهران خبرداد و گفت: تا پایان آبانماه امسال شهرداری تنها به پیمانکاران ۲۲۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد
به گزارش خبرنگار «نسیم»، علیرضا دبیر در نشست خبری با اشاره به اینکه بودجه شهرداری برای سال آینده بر اساس برش دوم برنامه 5 ساله دوم شهرداری 17 هزار و 900 میلیارد تومان باید باشد که در نهایت 17 هزار و 460 میلیارد تومان به صورت لایحه به شورای شهر تهران ارسال شد. گفت: در نهایت بودجه 17 هزار و 219 میلیارد تومان برای سال 94 تصویب شد .
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه 50 درصد از بودجه شهرداری در سال 93 نقد و 50 درصد غیر نقد تاکید کرد: در بودجه 94 64.5 درصد از بودجه نقد و 35.5 درصد بودجه غیر نقد خواهد بود .
دبیر گفت: درآمدهای پایدار در بودجه 93 ، 3 هزار و 200 میلیارد تومان بود که این رقم در سال 94 به 4 هزار میلیارد تومان خواهد رسید و در واقع ما شاهد 18 درصدی اعتبارات در بخش درآمدهای پایدار خواهیم بود .
وی با اشاره به اینکه انتظار ما بر این است که مجلس و دولت از ما حمایت کند؛ اعلام کرد: شورای شهر با تصویب تبصرههایی به شهرداری اجازه داده است که در سال آینده دیون پیمانکاران و طلبهای آنها را پرداخت کند ضمن اینکه این اجازه به شهرداری داده شده است تا بدهی بانکها را نیز به صورت غیرنقد و از طریق تهاتر پرداخت کند. به همین منظورعلاوه بر مبلغ 3 هزار و 427 میلیارد تومان برای پرداخت دیون و املاک تصرفی در بودجه لحاظ شده است و 3 هزار میلیارد تومان نیز تبصرهها دیده شده است .
دبیر درباره بازپرداخت وامها گفت: 330 میلیارد تومان در راستای بازپرداخت وام مترو، 600 میلیارد تومان برای بازپرداخت سایر وامها و برای بازپرداخت سود مشارکت نوسازی نیز 160 میلیارد تومان اختصاص یافته است برای بازپرداخت فاینانس اتوبان امام علی و تونل نیایش نیز 800 میلیارد تومان اختصاص یافته است همچنین برای بازپرداخت وام اتوبوس دو کابین نیز 600 میلیارد تومان نیز اختصاص یافته و سرجمع نیز 1950 میلیارد تومان برای باز پرداخت وامها اختصاص یافته است .
وی درباره پرداخت دیون پیمانکاران تملکها و بیمه و مالیات سر جمع 1430 میلیارد تومان در بودجه سال آینده دیده شده است که در مجموع 240 درصد در بازپرداخت وامها و دیون رشد داشتهایم ..
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه برای مأموریت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سال 93 در نظر گرفته شده بود 12 درصد از اعتبارات شهرداری بود که این رقم برای سال آینده 10 درصد در نظر گرفته شده است، گفت: بخش حمل و نقل با 39 درصد بدون تغییر است البته در بخش مترو 200 میلیارد تومان در زمینه عمرانی افزایش دادهایم. در بخش ماموریت خدماتشهری نیز اعتبارات بایک درصد کاهش 17 درصد از کل بودجه است همچنین 12 درصد از اعتبارات شهرداری در سال 93 به این بخش اختصاص داده شده بود که در سال 94 این رقم به 14 درصد افزایش یافته است
دبیر بیان داشت: بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری تهران که حدود 34.5 درصد از اعتبارات میشود در بخش حمل و نقل و ترافیک و به ویژه در مترو به رقم 2 هزار و 85 میلیارد تومان در سال 94 در بودجه پیشبینی شده است .
وی ادامه داد: در بودجه 94 شهرداری تهران مبلغ 933 میلیارد تومان در زمینه حفظ و گسترش فضای سبز، 256 میلیارد تومان برای ساخت مساجد و مدارس، 419 میلیارد تومان تومان در زمینه توسعه فضاهای فرهنگی، 210 میلیارد تومان بابت توسعه ورزش همگانی ( در بخش مردان 56 میلیارد تومان و در بخش زنان 26 میلیارد تومان برای یارانه بلیت ورزش) پیشبینی شده است .
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در بحث کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی 14 تا 15 مددسرا و مرکز فوریتهای اجتماعی در 14 منطقه تهران احداث شودف افزود: برای هر منطقه 2 تا 3 میلیارد بودجه لحاظ شده است.
وی گفت: در بحث بزرگراهی جهت تکمیل بزرگراه یادگار امام 100 میلیارد تومان، بزرگراه شوشتری 240 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است همنین برای انتقال پایانه شرق تهران در سال 94 نیز مبلغ 45 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است همچنین در تبصرههای بودجه سال 94 شهرداری تهران شورای شهر 500 میلیارد تومان برای تملک باغات کن اختصاص داده است و در همین راستا 30 میلیارد تومان نیز برای معاونت خدمات شهری و در خصوص تملک باغات خاص در مناطق اختصاص یافته است .
به گفته دبیر طبق برنامهریزی انجام شده هر یک از معاونتها و شرکتهای شهرداری تهران باید 3 درصد از سهم اعتبارات کل را در حوزه فرهنگی اختصاص دهند .
دبیر گفت: در بودجه سال آینده شهرداری تهران 20 میلیارد تومان وام برای خانهدار شدن کارمندان و کارگران شهرداری تهران اختصاص دادهایم .