عبدالحسین مختاباد:

استفاده از تکنولوژی‌های روز مخاطرات را کاهش می‌دهد

کدخبر: 2041184

رئیس کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران گفت: در اجرای تونل‌های مترو استفاده از روش مکانیزه تی.بی.ام مخاطرات را بسار کاهش خواهد داد.

به گزارش « نسیم آنلاین »، عبدالحسین مختاباد در دویست و شصت و هشتمین جلسه شورا با اشاره به حادثه آتـش سوزی چند شب قبل گفت: متاسفانه هر اتفاقی در شهرمی افتد تنها شهرداری را مقصر می دانند حال آنکه شهرداری از همه زودتر در محل حادثه حاضر می شود و احساس مسئولیت می کند.

مختاباد ادامه داد : این حادثه نشان داد که ایجاد مدیریت یکپارچه شهری تا چه اندازه برای شهر مفید خواهد بود، در این حادثه به واقع ،نبود یک مدیریت یکپارچه محسوس بود.

وی افزود:باید این واقعیت را بپذیریم که اداره شهر بدون مدیریت یکپارچه میسر نمی شود مدیریتی که باید همه عوامل در ید مدیریت یکپارچه باشند ، پلیس ،سازمان آب ، برق، گاز و ...

مختاباد همچنین در ادامه سخنان خود با انتقاد از اجرای تونل های مترو به روش دستی گفت : وقتی ما دستگاه "تی بی ام" داریم چرا باید تونل ها را به روش دستی اجرا کنیم این در حالی است که بهره گیری از این ماشین مکانیزه تنها 10 درصد در کاهش نیروی انسانی موثر است و تفاوت چندانی از نظر استفاده از نیروی انسانی با روش دستی نخواهد داشت که برخی استفاده از این ماشین های مکانیزه را برابر با بیکاری نیروی انسانی می دانند.

وی خاطر نشان کرد : استفادنه از این تکنولوژی هم در کاهش ترافیک ، آلودگی هوا و هم در کاهش مخاطرات موثر خواهد بود.

همچنین، محسن سرخو در این جلسه گفت: یکی از جریانات زیر سطحی ، جریان آب های زیر سطحی است که عموما در حفاریهای مترو با این جریانات روبرو می شویم که می بایست جریان اب را تغییر دهیم.

وی ادامه داد: اگر توجه داشته باشید در مسیر های حفاری مترو به رغم اینکه بیش از 20 متر با کف خیابان فاصله دارد باز نشست هایی اتفاق می افتد که علت اصلی آن همین تغییر مسیر آب است.

سرخو گفت : در حادثه اخیر شرکت پیمانکار مسئولیت اصلی را دارد چرا که می بایست مطالعات دقیقی را انجام می داده و استعلامات مورد نیاز از سازمان های تاسیساتی (آب ، برق و گاز ) را می گرفته که البته اقدام به این کار کرده و به موقع هم جواب نگرفته اما این دلیلی نمی شود که شروع به عملیات کند.

سرخو اضافه کرد: ابعاد حفره ایجاد شده در شهران 25 در 24 در عمق 19 متر بوده در حالی که روباره مترو 22 متر تا سطح خیابان بوده و حفره 19 متر عمق داشته است. که گنجایشش بیش از 2 هزار متر مکعب خاک بوده که البته بخشی از این حجم بر اثر انفجار متراکم شده و بخش اعظم آن به خاطر نشت آب شسته شده و به احتمال زیاد زیر بستر لوله خاک شسته شده و حفره به وجود آمده و سبب شکستگی لوله گاز شده است.

رییس کمیته حمل و نقل شورا گفت: باید از این حادثه درس بگیریم و این حادثه به ما نشان داد که کارگاه های مترو آسیب پذیر هستند که این آسیب پذیری باید رفع شود تا در بحران های بدتر دچار مشکل نشویم.

سرخو گفت: باید شرکت های پیمانکار را ملزم کنیم که تا زمانی که استعلامات مورد نظر را از سازمان های تاسیساتی نگرفته اند شروع به عملیات نکنند و نیز مهندسان مشاور را ملزم کنیم که در پروژه های عمرانی به ویژه اجرای تونل ها که تغییر مسیر آب رخ می دهد رفتار خاک را به دقت تحلیل کنند تا شاهد ایجاد حفره های آنچنانی نباشیم.

ارسال نظر: