قالیباف: کسانی که دهه ۷۰ فضای سبز تهران را تخریب کردند امروز مدعی فضای سبز شدهاند
شهردار تهران گفت: همانها که با رانت زمینهای منابع طبیعی را گرفته و درختان را قطع میکنند با شهرداری مشکل دارند/ بجای برخورد با خودروهای آلاینده جلوی خودروهای غیرآلاینده را میگیرند
به گزارش خبرنگار «نسیم»، محدباقر قالیباف با بیان اینکه کشور با بحران اب روبرو است، افزود: بارندگی در ایران یک سوم میانگین بارندگیها در جهان است و در استفاده از آب باید دقت بیشتری داشته باشیم. با وجود اینکه استحصال از منابع آب باید 30 درصد از کل منابع زیرزمینی باشد ما در کشور از مرز 80 درصد گذشتهایم .
شهردار تهران ادامه داد: آمار نشان میدهد ایران از میان 133 که در استحصال منابع ضعف دارند در مقام 132 قرار دارد. با بحران آب روبه رو هستیم و با وجود اینکه میتوانیم بر این مشکل پیروز شویم، اما تاکنون این امر اتفاق نیفتاده است .
وی تاکید کرد: در کشور با چالش مدیریتی روبرو هستیم. در مورد آلودگی هوای تهران به عنوان یک مساله مهم زیست محیطی، مشکل ساختاری است. در ارزیابی شاخصهای کارآمدی مدیریتی بحران، انضباط اجتماعی و محیط زیستی موفق نبوده ایم.در برخی از مناطق تهران عمق چاهها به 350 متر رسیده است و باعث فرونشست زمین شده است .
قالیباف گفت: این مشکل به دلیل ضعف مدیریتی در پراکنش جمعیتی تهران است. تهران با یک درصد وسعت کشور 20 درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است که خارج از طاقت و ظرفیت دامنه البرز است و هیچ برنامه ریزیای پاسخگو نیست .
شهردار تهران اظهار کرد: دانشگاهها باید وارد مرحله عملیاتی موضوعات محیط زیستی شوند و در نظریات باقی نمانند. همچنین رسانهها و فرهیختگان موضوع محیط زیست را تبدیل به یک مطالبه عمومی کنند زیرا حیات و سلامت ما در خطر است .
وی با اشاره به ساخت مترو در پایتخت ادامه داد: شهرداری با احداث مترو سالانه حجم زیادی از مصرف سوخت را کاهش داده است.
قالیباف با انتقاد از کسانی که امروز مطالبه گر فضای سبز تهران شده اند، گفت: دانشگاهها تحقیق کنند در 10 ساله مدیریتی قالیباف فضای سبز تهران چقدر تغییر کرده است. کسانی که در دهه 70 فضای سبز تهران را تخریب کردند امروز مطالبهگر شدهاند .
شهردار تهران افزود: نباید برای ماشینهای هیبریدی ممنوعیت ترافیکی قائل شویم و همان عوارض پیکان دهه 50 را از آنها بگیریم. وقتی میخواهیم با موتورسیکلت و خودروهای آلاینده مبارزه کنیم عده ای میگویند اینها نان آور خانواده هستند و باید ماشینهای لوکس را بگیرید در حالی که آنها آلوده کننده نیستند . مبارزه با تفاخر مصداقش این نیست که جلوی موتور آلوده کننده را نگیریم اما جلوی خودرویی که آلوده کننده نیست را بگیریم . این یک سیاست بازی است؛ همانها که با رانت زمینهای منابع طبیعی را میگیرند و درختان را قطع میکنند با این حرکت شهرداری در برخورد با خودروهای آلاینده مشکل دارند .