استاد جاودان: انسان تا وقتی که اصلاح نشود وارد بهشت نمیشود
استاد اخلاق و معارف در هیئت محبان العباس تهران افزود: بهشتی که وعده داده شده، عرض و پهنایش به پهنای آسمانها و زمین است؛ هرچه بیشتر در این دنیا مراقبت بکنید، سلطنتتان در آن دنیا وسیعتر است
به گزارش "وارث"، مراسم عزاداری شب تاسوعا با سخنرانی آیت الله جاودان و مداحی حاج ماشاالله عابدی در هیئت محبان العباس علیه السلام برگزار شد.
در ادامۀ خبر گزیده ای از سخنان آیت الله جاودان را می خوانید:
بحث ما دربارۀ این آیه بود که ای کسانی که ایمان آورده اید، چون ایمان آورده اید تقوا داشته باشید. تقوا داشته باشید یعنی گناه نکنید. چون خداوند را قبول دارید و می دانید که قیامت حقیقی است، گناه نکنید. هنگامی که گناه می کنید، گناه باعث می شود ساختمانی که ساخته اید تخریب بشود. گناه اعمال خیر آدم را خراب می کند.
ای کسانی که ایمان آورده اید، تقوا داشته باشید و مراقب اعمالی که انجام می دهید باشید که اعمالتان درست باشد. ما به این دنیا آمده ایم که یک کاری بکنیم و برویم، اصل زندگی انسان این دنیا نیست. ما به قبر و قیامت معتقد هستیم، وقتی به قبر و قیامت هم معتقدیم پس می دانیم که اینجا یک مقدمه ای است برای ابدیت. ما معنای قیامت را می فهمیم، اما عمیقاً تصور نمی کنیم که قیامت به چه معنایی است.
بهشتی که وعده داده شده است، عرض و پهنایش به پهنای آسمان ها و زمین است. هرچه بیشتر در این دنیا مراقبت بکنید، سلطنتتان در آن دنیا وسیع تر است. قرآن مکرر آورده است که ما به بنده ای که در بهشت هست برای هرچه بخواهد به او قدرت میدهیم. قدرتی که هیچ حد و مرزی ندارد، بالاتر از قدرت او فقط خداست. برای شما در بهشت هرچه بخواهید هست. ما می خواهیم به چنین جایی برویم. اما اگر ما را به جهنم بردند رنج های آنجا نه زنده است و نه مرده. بنابراین هرچه انسان از خودش بیشتر مراقبت کند و با خصال بیشتری عمل کند و حرف بزند و نگاه کند، جایگاهش در آن دنیا بهتر است. این مراقبت ها باعث می شود که نمازهایمان درست شود، نماز انسانی که شبانه روز مراقب است نماز است. اگر آدم نمازش خوب باشد، همه چیزش خوب می شود، اگر نمازش درست باشد همه چیزش درست می شود. معنی اش این است که اگر شما بخواهید نمازتان خوب باشد باید همۀ اعمالت خوب باشد.
آیه داریم که می فرماید ای کسانی که ایمان آورده اید مراقب باشید که گناه نکنید، و در درجۀ بالاتر اینکه مراقب باشید همۀ رفتار و اعمالتان حساب شده باشد. اگر همۀ اعمال و رفتارتان حساب شده باشد، خداوند میفرماید اعمالتان را خودم درست می کنم.
ما همه می خواهیم که نمازهایمان را و اعمالمان را درست بکنیم، اما نمی توانیم، خداوند باید اعمال ما را درست بکند. خداوند میفرماید که تو در طول روز مراقب اعمالت باش من نمازت را درست می کنم. در ادامه می فرماید که گناهانش بخشیده می شود، مگر آدمی که به این درجه مراقب خودش است گناهی هم می کند؟ مثلاً انسان گاهی اوقات بی دلیل می ترسد، این ترس گناه است، خداوند ترس را از دلش می برد. خداوند انسان را اصلاح می کند. انسان تا وقتی که اصلاح نشود وارد بهشت نمی شود.
اگر انسان از اعمالش مراقبت کند، نمازش را درست می خواند، اگر نمازش را درست خواند، اخلاقش خوب می شود، کینه و بُخل و تکبر از دلش بیرون می رود. انسان که نمی تواند اینها را خودش از دلش بیرون بیاور، خداوند باید این کار رابکند. خدا چه موقع این کار را میکند؟ وقتی که شما مراقب اعمالت باشی.