ایمانیه: سیاستهای افزایش جمعیت باید بر اساس شرایط خانوادهها احراز شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در همایش سیاستهای جمعیتی افزود: سیاست افزایش جمعیت باید منطقی و به دور از تندروی انجام شود
به گزارش خبرنگار «نسیم»، محمدهادی ایمانیه امروز در ادامه این همایش با بیان اینکه سیاستهای افزایش جمعیت باید بر اساس شرایط خانوادهها احراز شود، گفت: از مشکلات کنونی کشور افراط و تفریط در امور است و یکی از مصادیق آن افراط و تفریط در برنامهها و سیاستهای جمعیتی در پیش گرفته شده در سالهای گذشته بوده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه در دهه اول پس از انقلاب که سیاستهای افزایش جمعیت اتفاق افتاده بود به فکر کاهش جمعیت و کنترل آن افتادهایم، بیان کرد: در این زمینه نیز تندروی و افراط صورت گرفته و اکنون در دهه چهارم نگرانیها درباره کاهش جمعیت جوان و بانشاط کشور شدت یافته، اما این سیاست افزایش جمعیت باید منطقی و به دور از تندروی انجام شود تا در سالهای آینده ناچار به تغییر روند در جهت کاهش نباشیم.
سیاستهای افزایش جمعیت باید با برنامه ریزی و تعامل منطقی دنبال شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه سیاستهای افزایش جمعیت باید با برنامه ریزی و تعامل منطقی دنبال شود، خاطرنشان کرد: روند افزایش جمعیت باید بر اساس نوع و موقعیت خانوادهها صورت گیرد که در این مورد فرهنگ و تدین و ملاکهای معنوی بسیار مهمتر از موضوع اقتصاد در خانوادهها است.
ایمانیه با اشاره به اقداماتی که میتواند روند رشد جمعیت را به وضعیت تعادلی برساند، گفت: بالا رفتن سن ازدواج موجب افزایش سنین باروری و به تبع آن کاهش فرزندآوری شده که کاهش آن به مرز تعادل بین سنین 18 تا 25 سال میتواند به افزایش جمعیت کمک کند.
مدیر دفتر سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این همایش بیان کرد: کاهش جمعیت زیر 15 سال کشور زنگ خطری است که نشان دهنده کهنسال شدن جامعه ایران است.
در حال حاضر 11 میلیون زوج، در سنین ازدواج در کشور وجود دارند
فریبا مرادی با اشاره به برخی عوامل مؤثر در کاهش جمعیت کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 11 میلیون زوج، در سنین ازدواج در کشور وجود دارند که در صورتی که این افراد ازدواج کرده و هر زوج صاحب دو فرزند شوند، شش میلیون نفر به جمعیت کشور افزوده میشود.
وی با ابراز نگرانی از آمار طلاق در کشور تصریح کرد: اکنون در برابر هر شش زوج یک طلاق در کشور اتفاق میافتد که باید با فرهنگ سازیهای مناسب از شدت رشد آن کاسته شود.