عابدینی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛
تهدید لفظی غرب به حمله نظامی علیه سوریه، عملیات روانی از روی ضعف و استیصال است
کارشناس مسائل منطقه گفت: تهدید به حمله نظامی علیه سوریه، بیش از آن که ناشی از واقعیت باشد یک عملیات روانی است.
حسن عابدینی کارشناس مسائل منطقه در گفت وگو با خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ با بیان اینکه اقدامات مثلث شوم ارتجاع عرب، رژیم صهیونیستی و غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا بر اساس ایجاد بحران و استمرار ناامنی استوار است، افزود: در سه دهه گذشته این اقدمات به طور مستمر صورت پذیرفته و طی شش سال گذشته از طریق تجهیز و حمایت از گروه های تروریستی از جمله داعش تقویت شده است تا زمینه برای سرنگونی دولت قانونی بشار اسد فراهم شود.
وی ادامه داد: تحلیل و برآورد غرب نسبت به این موضوع با شکست مواجه شده، چرا که انتظارشان این بود که طی کمتر از دو ماه، دولت مرکزی سوریه سرنگون شود، در حالی که پس از گذشت 6 سال، نه تنها دولت سوریه سرنگون نشده، بلکه این گروه های تروریستی هستند که فرو پاشیده اند.
این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: جنجال اخیر غرب در واکنش به حملات شیمیایی در دوما و تهدید به حمله نظامی علیه سوریه بیش از آن که ناشی از واقعیت باشد، یک عملیات روانی است و نشان از ضعف و استیصال محور غربی-عربی-عبری دارد، چرا که همین دو هفته پیش دونالد ترامپ به صراحت اذعان کرد که کشورش باید هرچه سریع تر سوریه را ترک کند، اما هم اکنون مشاهده می شود، وقتی رژیم صهیونیستی و دولت سعودی به آمریکا فشار آورنده اند که در سوریه حضور داشته باشد و ترامپ ماندن در منطقه را به شرط پذیرفتن مخارج آن توسط دولت سعودی ها پذیرفت.
وی ادامه داد: بر همین اساس چند نکته حائز اهمیت است، ۱- از دید استراتژیک هیچ منفعتی برای استمرار حضور آمریکا در سوریه وجود ندارد. ۲- ارتش آمریکا در شرایطی نیست که عملیات زمینی بر ضد سوریه انجام دهد، زیرا این کشور هم اکنون حدود ۲۰۰۰ نیرو در سوریه دارد و آن ها قدرت مقابله با ارتش سوریه را ندارند. ۳- ایالات متحده از لحاظ اقتصادی در شرایطی نیست که یک جنگ فراگیر جدید را در منطقه غرب آسیا یا هر نقطه از جهان طراحی کند، زیرا بر اساس اظهارات ترامپ آمریکا از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۸ حدود ۷ ترلیون دلار در خاورمیانه هزینه کرده و این رقم بسیار زیاد است؛ بنابراین از لحاظ اقتصادی هم، جنگ فراگیر علیه سوریه مقرون به صرفه نیست. ۴- شورای امنیت سازمان ملل با هرگونه جنگ جدید بر ضد کشور ها از جمله سوریه مخالف است، همانگونه که پیش تر آمریکایی ها بدون مجوز شورای امنیت به عراق حمله کردند و خسارات زیادی هم به مردم عراق و هم به مالیات دهندگان آمریکایی وارد کردند و هیچ دستاورد قابل توجهی هم بدست نیاوردند.
عابدینی تصریح کرد: با همه این تفاسیر ممکن است جناح تندرو کاخ سفید که با اضافه شدن جان بولتن تقویت شده و لابی گسترده صهیونیست ها (آیپک) و محمد بن سلمان، بخواهند ماجراجویی جدیدی راه بیندازند و احتمال دارد با شلیک چند فروند موشک به داخل سوریه، به زعم خود به حمله شیمیایی دوما واکنش نشان دهند؛ اما این تحولات بعید است که به جنگی فراگیر تبدیل شود، زیرا محور غربی-عربی-عبری می داند کوچکترین عملیات نظامی بر ضد محور مقاومت با واکنش سریع مواجه می شود و این موضوع اصلا برای رژیم صهیونیستی و غرب مقرون به صرفه نیست.
وی با اشاره به شرایط اسرائیل در منطقه اظهار کرد: رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۰ هر جنگی که به راه انداخته، بازنده آن بوده و دوران، دوران پیروزی مقاومت اسلامی و شکست سیاست های رژیم صهیونیستی است. از سوی دیگر عربستان سعودی هم فعالیت های مخرب زیادی انجام داده است، اول حمله به یمن که طی سه سال دستاوردی نداشته است؛ دوم حضور نظامی در بحرین که نتوانسته صدای مردم این کشور را خاموش کند و سوم کمکی که به تروریست ها در عراق و سوریه داشته که هیچ منفعتی از آن هم بدست نیاورده است؛ بنابراین به نظر می رسد اگر عقلانیت سیاسی بین محور غربی-عربی-عبری وجود داشته باشد، آن ها نباید دنبال یک درگیری گسترده و فراگیر باشند.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در ادامه با بیان اینکه با توجه به احتمال بسیار کم جنگ فراگیر بین دو محور ایران-روسیه-سوریه و محور غربی-عربی-عبری، افزود: اساس سیاست های ایالات متحده آمریکا بر منطق بلوف نظامی است و تلاش می کند این موضوع را از طریق رسانه ها به عنوان واقعیت نشان دهد؛ بنابراین در روابط بین الملل اگر بلوفی، باور پذیر تلقی شود، بسیار بسیار بهتر از جنگی است که باور پذیر نباشد، از این رو به نظر می رسد از طریق رسانه ها که بازوی دیپلماسی عمومی آمریکا و غرب هستند، تلاش می کنند تا سایه جنگ را بر سر منطقه غرب آسیا همچنان حفظ کنند.
عابدینی در پایان خاطرنشان کرد: مقاومت اسلامی تمام گزینه ها را برای خود بر روی میز نگه داشته است و محور مقاومت ظرفیت پاسخگویی به هرگونه تهدیدی که از سوی رژیم صهیونیستی صورت بگیرد را دارد و با توجه به واقف بودن همه طرف ها به عقلانیت سیاسی و خودکفایی استراتژیک مقاومت اسلامی، بعید است اقدامی علیه مقاومت صورت گیرد، چرا که در هر جنگی که رژیم صهیونیستی بر علیه مقاومت چه در لبنان و چه در غزه انجام داده با پاسخ دندان شکن مواجه شده است. البته حزب الله نیز به صراحت اعلام کرده است که اگر این بار لبنان مورد حمله قرار گیرد حتما فرودگاه بن گورین و حتی فراتر از حیفا و تل آویو را مورد هدف قرار خواهد داد و همه این موارد برای مقاومت نقش بازدارندگی دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاعرسانی خود را در این رابطه انجام میدهد.