به گزارش «نسیم» دکترسهراب صلاحی از برگزاری یک همایش بین المللی با عنوان " جایگاه قطب قدرت اسلامی در نظام نوین بین الملل " خبر داد و افزود: این همایش بین المللی با حضور اندیشمندان، نخبگان و اساتید مسلمان دانشگاه های جهان مرداد ماه سال آینده(94) به میزبانی تهران برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه جهانی اساتید مسلمان دانشگاه ها؛ دبیرکل اتحادیه جهانی اساتید مسلمان دانشگاه ها با اعلام این خبر افزود: این همایش بینالمللی در شش محورکلی با زیرمحورهای متنوع طراحی و سازمان دهی محتوایی شده است.
وی با اشاره به محورهای کلی همایش عنوان کرد: " مفاهیم، مبانی نظری و رویکردها " / " وضعیت شناسی نظام بینالملل موجود " / " اسلام و نظام بینالملل " / " انقلاب اسلامی و نظام بینالملل " / " بیداری اسلامی و نظام نوین بینالملل " / " نظام بینالملل مطلوب و قطب قدرت اسلامی " شش محور اصلی این همایش بینالمللی را تشکیل میدهند.
به گفت وی، پوستر فراخوان این همایش بینالمللی بزودی منتشر و در مقیاس بینالمللی توزیع میشود و پیشبینی ما این است که حرکتی فراگیر با مشارکت و حضور اندیشمندان و فرهیختگان مسلمان جهان را رقم بزنیم.
دکترصلاحی با اشاره به اهمیت راهبردهای بینالمللی اتحادیه و ضرورت ایجاد انسجام و همگرایی میان اساتید مسلمان دانشگاه های جهان اظهار داشت: رصد و پیگیری برای شناسایی و جمع آوری اطلاعات از اساتید مسلمان دانشگاه های جهان از جمله فعالیتهای صورت گرفته در حوزه اتحادیه است که در حال انجام آن هستیم و این مقدمه ای خواهد بود برای گسترش و تقویت اتحادیه اساتید مسلمان دانشگاه های جهان که بصورت یک سازمان مردم نهاد بین المللی توسط اساتید مسلمان شکل گرفته است و به نظر می آید این یک کار مهم و اساسی برای انسجام اساتید مسلمان جهان خواهد بود .
دبیرکل اتحادیه جهانی اساتید مسلمان دانشگاه ها ادامه داد: در زمینه اتحادیه اساتید مسلمان دانشگاه های دنیا امیدواریم در خصوص نقشه راه تمدن نوین اسلامی و تدوین این نقشه که یک کار اساسی و مهم بوده و چندین سال طول خواهد کشید، با تشکیل این اتحادیه این امر در آینده نزدیک تر محقق شود.
وی با بیان اینکه رشد و پویایی جامعه اسلامی در گروی دستیابی به علوم روز و معنویت است؛ قرن ها استعمار بیگانه و استبداد داخلی سرزمین های اسلامی سبب واگرایی و وابستگی مسلمانان به تمدن غرب گردید.خاطرنشان ساخت: علوم اسلامی که پایه های علوم غرب را تشکیل می داد در پس بی توجهی مسلمانان و عدم اتحاد آنان به انزوا گرایید و اینک متفکران و دلسوزان، لازمه ی پیشرفت جامعه اسلامی را پیروی از تمدن نوین اسلامی می دانند. تمدنی که در آن علم همراه با اخلاق و سیاست همراه با عدالت است.
به اعتقاد وی هدف تمدن نوین اسلامی ساخت جامعه ای مدرن و اخلاق گرا در پس آموزه های ناب اسلامی است که دستیابی به این هدف امری تدریجی و وظیفه خطیر نسل ها و قرن هاست. یکی از گام های محکم جهت نیل به این هدف، همکاری و مشارکت منسجم و پایدار اساتید و نخبگان اسلامی است. و اتحادیه جهانی اساتید مسلمان دانشگاهها ( World Union Of Muslim University Professors W.U.M.U.P ) به عنوان یک اتحادیه غیردولتی و NGO علمی در سال 2012 تاسیس گردید بنیانش به پیشنهاد اساتید و فرهیختگان علمی بیش از 96 کشور جهان بنا نهاده شد.
صلاحی مهمترین اهداف تشکیل اتحادیه جهانی اساتید مسلمان را " تلاش در جهت تشکیل امت واحد و استقرار تمدن نوین اسلامی " ، " تلاش در جهت شناساندن صحیح اسلام و دفاع منطقی و علمی از آموزه های اسلامی و میراث مشترک مسلمانان "، " فراهم نمودن شرایط برای تبادل علمی و فرهنگی بین مراکز علمی و دانشگاهی در بین اساتید مسلمان/ "، " حمایت از فعالیت های علمی و فرهنگی موثر و هدفمند اساتید مسلمان "، " ایجاد هماهنگی میان اساتید، گروه ها و انجمن های مردم نهاد مرتبط با اهداف این اتحادیه "، " تلاش برای اسلامی سازی و بومی کردن علوم خصوصاً علوم انسانی "، " شناسایی ظرفیت ها، ساماندهی، تقویت و پشتیبانی از فعالیت های علمی و پژوهشی اساتید مسلمان در دانشگاه های جهان " عنوان کرد و اضافه کرد: " ایجاد بسترهای مناسب برای تعاملات علمی و پژوهشی اساتید مسلمان درجهت توسعه و تعمیق علمی دانشگاهها در راستای ایجاد بستر لازم برای تمدن نوین اسلامی "، " بررسی و طراحی تشکیل نهادهای مورد نیاز جهان اسلام مانند سازمان تجارت بین الدول اسلامی و دانشگاه کیفری بین الدول اسلامی "، " ایجاد کرسی های نظریه پردازی بین اساتید مسلمان "، " گسترش مشارکت های علمی و پژوهشی
غیر دولتی در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی "، " تعامل و هماهنگی دانشگاه ها و نهادهای مرتبط با پژوهش در بین دانشگاه های کشورهای اسلامی "، " فراهم سازی رشد مادی و معنوی مسلمانان "، " کمرنگ نمودن تعصب و تحجر و خشونت میان مذاهب اسلامى و تاکید بر نوگرائى ، سماحت ، عقلانیت، تقریب مذاهب، همگرایی و انسجام اسلامی "، " تلاش در جهت محو مظاهر استبداد و استعمار و بالا بردن آگاهی ها و مشارکت عمومی و تلاش برای استقرار نهادهای لازم بین المللی اسلامی به منظور تشکیل امت واحده " از دیگر اهداف شکلگیری این اتحادیه است.