نماینده مشهد: استانی شدن انتخابات در مشارکت مردم اثر منفی دارد
قاضیزاده در گفتگو با «نسیم» افزود: این طرح سطح انتخاب نمایندگان را از محلی به منطقهای تغییر و دغدغه مشترک نمایندگان را به مسائل منطقهای جلب میکند/ خلاء حضور نمایندگان با ارتقاء جایگاه شورای شهر پر شود
سید امیر حسین قاضیزاده هاشمی در ادامه این گفتگو تصریح کرد: با توجه به اینکه منابع محدود است و نمایندگان به دنبال جلب اعتماد هستند بعضا هزینههایی را به مجموعه بودجه عمومی کشور تحمیل میکنند که این هزینه ها واقعا دلیل و توجیه ندارند. مثلا یک منطقهای که نیاز به بیمارستان یا سد یا فرودگاه ندارد، پیشنهاد میشود در آن منطقه بیمارستان، سد یا فرودگاه ساخته شود. با توجه به اینکه منابع ملی منابع محدودی است، موجب هدر رفت منابع می شود.
نماینده مردم مشهد ادامه داد: در این طرح چهرههای ملیتر و استانی تر شناخته میشود و به حضور احزاب در انتخابات کمک بیشتری میکند و این پاسخگویی مجلس را با توجه به پشتیبانی احزاب بالا میبرد زیرا حزب میداند اگر درست عمل نکند فرد را از دست نمیدهد بلکه کل حزب زیر سوال میرود. این الگویی هم که مطرح شده است که فرد باید هم در شهر و هم در استان رأی بیاورد، تا حدی نگاه به پیرامون و محیط را هم حفظ میکند.
ما باید خلاء حضور نمایندگان را با ارتقاء جایگاه شورای شهر و در استان با ارتقاء جایگاه شورای عالی استان و شهرستان پر کنیم و برخی از اختیاراتی که در اختیار مجلس است به آنها واگذار کنیم. همچنین سهم و مداخله آنها را در حفظ و کنترل مدیران محلی افزایش بدهیم و سطح اختیارات شهرداریها ارتقاء پیدا کند. یعنی نهادهای خدماتی که در اختیار دولت است، این نهادها را به شهرداریها واگذار کنیم. ممکن است طرح استانی شدن انتخابات در مشارکت مردم در انتخابات اثر منفی بگذارد و سطح مشارکت با افت مواجه شود.